Jádro v Ubuntu

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod boby 5. 4. 2006 19:04

doporucujem man dpkg, popripade skuste "cd /usr/src/linux-..." , a potom dpkg -i *.deb
boby
Junior

Odeslat příspěvekod Martin11(smazano) 5. 4. 2006 19:07

Chtěl bych jenom podotknout, že to, zda budu tvrdit, jestli je Linux šmejd, nebo ne, závisí do značné míry i na tom, jak se ke mně, coby začátečníkovi, bude stavět celá linuxová komunita, jakožto zdroj informací a pomoci (alternativa k "Pomoci", kterou poskytuje Microsoft - a ten si své zákazníky hýčká)....

To, že jsem se pustil hned do kompilace jádra, je způsobeno tím, že jsem student, který nemůže vyhazovat spoustu peněz za Microsoftí produtky. Ke své práci ale potřebuji připojení k i-netu, takže proto wellasu8000.cz atd...
Martin11(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod boby 5. 4. 2006 19:19

inac odporucam mrknut na http://forum.ubuntu.cz/ ,nie v zlom , ale treba najprv nejake oboznamenie ...
boby
Junior

Odeslat příspěvekod Martin11(smazano) 5. 4. 2006 19:28

To chápu, tam jsem se ptal nejdříve, vždyť to je fórum, které se týká přímo Ubuntu, ale nikdo mi tam nebyl schopný poradit. Proto jsem šel na zive.cz s nadějí, že se tu dopátrám odpovědi.
Martin11(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 5. 4. 2006 23:23

Martin11 píše:To chápu, tam jsem se ptal nejdříve, vždyť to je fórum, které se týká přímo Ubuntu, ale nikdo mi tam nebyl schopný poradit. Proto jsem šel na zive.cz s nadějí, že se tu dopátrám odpovědi.p/quote]

Tady je odpoved z ubuntu fora pro tebe....
chtělo by to napsat, jak se chceš připojit... přes wifi? Typ modemu je? Jinak ti těžko někdo poradí.

Tvuj dotaz totiz byl-dobry den potrebuji prekompilovat jadro,bez uvedeni typu modemu a jakychkoliv podrobnosti....
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencour(smazano) 6. 4. 2006 02:09

A) naučit se ptát a formulovat otázky
B) zachovat si rozum
C) cože jste to četl za knížky o linuxu, zda je problém u VÁS nebo u nich?
vencour(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 6. 4. 2006 11:09

Martin11 píše:Chtěl bych jenom podotknout, že to, zda budu tvrdit, jestli je Linux šmejd, nebo ne, závisí do značné míry i na tom, jak se ke mně, coby začátečníkovi, bude stavět celá linuxová komunita, jakožto zdroj informací a pomoci (alternativa k "Pomoci", kterou poskytuje Microsoft - a ten si své zákazníky hýčká)....
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin11(smazano) 6. 4. 2006 14:45

oooooooooo píše:
Martin11 píše:To chápu, tam jsem se ptal nejdříve, vždyť to je fórum, které se týká přímo Ubuntu, ale nikdo mi tam nebyl schopný poradit. Proto jsem šel na zive.cz s nadějí, že se tu dopátrám odpovědi.p/quote]
chtělo by to napsat, jak se chceš připojit... přes wifi? Typ modemu je? Jinak ti těžko někdo poradí.

Tvuj dotaz totiz byl-dobry den potrebuji prekompilovat jadro,bez uvedeni typu modemu a jakychkoliv podrobnosti....o/quote]

Na ubuntu forum jsem napsal toto:
Potrebuji si zprovoznit modem. V navodu (wellasu8000.wz.cz) je uvedeno, ze musim pouzit slozku /usr/src/linux-2.6xxx, jenze ja tam zadnou slozku (linux-2.6xxx) nemam. Musim si proto ono jadro nejak nainstalovat? Z instalacniho cd? Jak?
Martin11(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Martin11(smazano) 6. 4. 2006 14:51

.ParadoX. píše:
Martin11 píše:Chtěl bych jenom podotknout, že to, zda budu tvrdit, jestli je Linux šmejd, nebo ne, závisí do značné míry i na tom, jak se ke mně, coby začátečníkovi, bude stavět celá linuxová komunita, jakožto zdroj informací a pomoci (alternativa k "Pomoci", kterou poskytuje Microsoft - a ten si své zákazníky hýčká)....
Martin11(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 6. 4. 2006 15:10

Martin11 píše:Ale, vždyť jsem to neřekl? O co jde?d/quote]

v poho ;) já jen měl dojem, že bys to řekl, kdyby se k tobě komunita nechovala moc přívětivě, vím že někteří "experti" si ze začátečníků dělají legraci aniž by kloudně poradili (viz #linux.cz na irc), takže by tě to mohlo odradit... to je vše :]

//edit: tímto zdravím VŠECHNY ochotné a milé lidi na #linux.cz, kteří mi poradili, když když jsem nedávno řešil jeden patch kernelu, zvláštní bylo, že 2 lidé mi hned ochotně poradili, a jeden místo rad začal řešit můj nick a k linuxu mi neměl co říci, jen se bavil nad tím, když se někomu něco nedaří...
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 4. 2006 22:09

Martin11 píše:
oooooooooo píše:

Tvuj dotaz totiz byl-dobry den potrebuji prekompilovat jadro,bez uvedeni typu modemu a jakychkoliv podrobnosti....o/quote]

Na ubuntu forum jsem napsal toto:
Potrebuji si zprovoznit modem. V navodu (wellasu8000.wz.cz) je uvedeno, ze musim pouzit slozku /usr/src/linux-2.6xxx, jenze ja tam zadnou slozku (linux-2.6xxx) nemam. Musim si proto ono jadro nejak nainstalovat? Z instalacniho cd? Jak?

Prosimte pekne o nic nejde nicmene tvuj dotaz jsem tam videl,schvalne mrknu neni li edit-takze dnes se objevilo pokracovani :D
ok, sorry, mám v tom hokej yikes)...Mám externí USB ADSL modem Well ASU 8000, přes který se ve Win připojuji k i-netu. Potřebuji ale, abych se mohl přes tento modem připojit k internetu i v Ubuntu. Našel jsem si proto návod, jak tento modem pod Linuxem zprovoznit - wellasu8000.wz.cz. Tam se právě píše něco o kompilaci jádra, ale jsem z toho nějakej zmatenej. Můžete mi prosím poradit?
Prosim te nemystifikuj neni duvod,v dobe kdy ses ptal na zive to bylo jak sem psal vyse...Nebo myslis ze je problem klik ubuntu forum klik forum zive a porovnat?Treba datumy a casy?Splist se muze kazdej j..Ses pritom slusnej,zeptas se poprosis,podekujes tak proc prekrucovat cos napsal ci nenapsal?
No a jak koukam tak uz tam mas pote cos uvedl typ a podrobnosti celkem solidni navod,takze jak sem rikal,staci popsat presne a vetsinou tam nekdo helfne.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod andrejt 7. 4. 2006 13:29

ja som na svoj ubuntu potreboval nove jadro kvoli tv karte a urobil som to takto z http://www.kernel.org som si stiahol kernel nainstaloval som si make-kpkg. Kernel si rozbal do /usr/src. vojdi do adresara
sudo make mrproper
sudo make menuconfig
sudo make-kpkg --initrd kernel_image modules
v /usr/src sa ti vytvori .deb balik s kernelom a ten nainstalujes pomocou
dpkg --install /usr/src/nazov_kernelu.deb
ak mas grub tak ti ho rovno aj prida do zoznamu
restart a skus ci ti nabehne to jadro.
andrejt
Kolemjdoucí

Předchozí stránka