zkrášlení Linuxu

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod decried 20. 3. 2007 17:27

mrajda píše:ha, dík, ted to píše za databáze urmi je zamknután/quote]
Treba prikaz vykonavat ako root. Iba root ma povolene instalovanie balikov pochopitelne...
Ked nevies ako sa baliky instaluju pomocou balickoveho systemu, tak sa na kompilovanie vykasli :wink:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mrajda 20. 3. 2007 17:30

decried píše:
mrajda píše:ha, dík, ted to píše za databáze urmi je zamknután/quote]Treba prikaz vykonavat ako root. Iba root ma povolene instalovanie balikov pochopitelne...
Ked nevies ako sa baliky instaluju pomocou balickoveho systemu, tak sa na kompilovanie vykasli :wink:

To jsem samozřejmě dělal jako root, ale tak to taky nejelo.. :-( v Mandrive zadny takovy balicek neni, zkousel jsem to najit.. proto jsem chtel stahnout nejake ty RPM.. diky
:: bramborák s česnekem ::
mrajda
Junior

Odeslat příspěvekod Let_Me_Be 20. 3. 2007 18:16

mrajda píše:
decried píše:
mrajda píše:ha, dík, ted to píše za databáze urmi je zamknután/quote]Treba prikaz vykonavat ako root. Iba root ma povolene instalovanie balikov pochopitelne...

To jsem samozřejmě dělal jako root, ale tak to taky nejelo.. :-( v Mandrive zadny takovy balicek neni, zkousel jsem to najit.. proto jsem chtel stahnout nejake ty RPM.. dikyi/quote]

Ty si z nas asi fakt delas srandu, nebo uz opravdu nevim. To je zajimave ze na strankach mandrivy je.

Dej: ovladaci centrum -> Sprava Software

Dnes vysla nova verze SuperKaramby - 0.39 je tam predesla 0.37, vzhledem k tomu ze nova verze jenom opravuje chyby, tak nema smysl tady blbnout a kompilovat si ji rucne, nemluve o tom ze se do repositaru urcite brzo dostane 0.39.

Pokud mi neveris tak tady je dukaz ze tam ten balicek je:
http://rpms.mandrivaclub.com/search.php ... =Search+...
Let_Me_Be
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrajda 20. 3. 2007 18:28

Nedelam si srandu.. ovladaci centrum - tam teda nevidim spravu software, ale systemu.... prosto to tu nemam, ani kdyz prohledavam balicky na DVD..
mrajda
Junior

Odeslat příspěvekod tatraman 20. 3. 2007 18:50

Zkoukni http://www.mandrivalinux.cz/dokumentace - tam se dovíš, jak se přidávaj internetový zdroje, ve kterých to určitě je. Stačí hledat. V nový verzi to jede myslím nějak samo, když zadáš Přidat zdroje nabo tak něco, tak se to zeptá, jestli přidat oficiální zdroje softweru a v těch to určitě je, já to tam taky mám. Pak stačí hledat podle názvu superkaramba a všechno se udělá samo.
tatraman
Junior

Odeslat příspěvekod FreeBSD_Radikal 20. 3. 2007 19:57

superkaramba patri do balicku kdeutils. Pokud to teda tvurci distra nezabalej zvlast.
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows.
notebook: Archlinux -current říznutej LFS ;-)
desktop: umrel
router: FreeBSD RELENG_6_2
FreeBSD_Radikal
Junior

Odeslat příspěvekod running-free 20. 3. 2007 20:08

Tak to menu proklikej, je to někde v podmenu Systém něco něco.... otevře se ti okno, v menu přidáš Zdroje aby sis mohl stáhnout věci jako mp3 a další uzavřené formáty, v menu si najdeš Superkarambu a dáš použít.

...nebo nějak tak :D
running-free
Junior

Odeslat příspěvekod Let_Me_Be 20. 3. 2007 20:42

Nemusis pridavat zadne zdroje ten balicek tam je. Nemam Mandrivu takze nevim jak se presne jmenuje ta sprava softwaru, ale je to tam!

Kdyz to nejses schopnej najit tak v te prirucce je to popsane.
Let_Me_Be
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirka47 20. 3. 2007 21:03

Koukal jsem do Mandrivy 2007 a superkaramba tam je:
Ovládací centrum -> Správa software -> "kdeutils-superkaramba"
ale nezkoušel jsem to instalovat.
jirka47
Junior

Odeslat příspěvekod FreeBSD_Radikal 20. 3. 2007 21:39

hlavne mu prosim nikdo neradte v cem je ta chyba kdyz to chtel kompilovat....
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows.
notebook: Archlinux -current říznutej LFS ;-)
desktop: umrel
router: FreeBSD RELENG_6_2
FreeBSD_Radikal
Junior

Odeslat příspěvekod mrajda 21. 3. 2007 15:30

Díky za rady. Karambu jsem rozchodil :-) A to tím způsobem, že jsem si z http://easyurpmi.zarb.org/?language=cz
stáhl zdroje, vložil do terminálu a pak se vše nainstalovalo v pohodě.. Jediné co jsem nenašel je plugin pro počasí..

KXdocer jsem též nainstaloval, dokonce spustil, ale jaksi ho nemůžu najít, kde se zobrazuje. Je spuštěný, ale nemůžu ho ani nijak konfigurovat, když ho nevidím..

No a poslední co jsem zkoučel bylo počeštění programů. Napřiklad FF-cs jsem nainstaloval též přes balíček, ale stále se mi spuští anglická verze. To stejné u OpenOffice, Gaim (ten je český, ale nepodporuje hackycarky, coz není příjemné)

Ale díky všem za rady, jsem začátečník, tak se učím, dík
mrajda
Junior

Odeslat příspěvekod jirka47 21. 3. 2007 21:59

Máš tam nainstalováno tohle (čeština)?
mozilla-firefox-cs-1.5.0.9-1.mdv2007.0
A počasí je možná tohle:
superkaramba-theme-liquid-weather-3.7.1-2plf
jirka47
Junior

Odeslat příspěvekod mrajda 21. 3. 2007 22:14

FF jsem vyřešil, odistaloval jsem a nainstaloval anglickou verzi..
mrajda
Junior

Odeslat příspěvekod mrajda 22. 3. 2007 00:15

problem u KXdockeru je ten, že je nainstalován se všemi libxxx ale po spuštění se nezobrazí.. Našel jsem stejný problém na nějakém polském fóru, ale jinak nic :-( jakoby mu chyběly pluginy..
mrajda
Junior

Odeslat příspěvekod cinyar 23. 4. 2007 21:54

na teplotu a tak mozes skusit aj conky (osobne ho mam radsej ako grellm...) sice konfiguracia zaberie viac casu ale zas je to imho trosku krajsie a podstatne nastavitelnejsie
cinyar
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka