Nejedou instalace

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 15:17

Zdravím to jsem zase já :(

Tak už jsem se pokoušel nainstalovat Ubuntu 6.06, instalace ani nenaběhně. Dále pak Kubuntu 6.10 "Edgy Eft", instalace opět ani nenaběhne.
Každá instalace mi zamrzne hned, když dám start or instal..Pak již jen černá obrazovka a nic.
Existuje na světě nějaká distribuce linuxu kterou nainstaluju?User trochu friendly?
Už nevím kterou distribuci Ubuntu a Kubuntu stahnout aby mi to jelo..Poraďte prosím
Díky!
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda257 22. 3. 2007 15:26

A nemyslis ze v tvem pripade nebude lepsi zustat u win xp kdyz linux neumis ani nainstalovat :P
jenda257
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 15:32

Hej tý jo myslím že když jsem pred par mesici dokazal nainstalovat Mandraky(na muj stolní PC, ne tento notas) tak to asi svedu tak se tady nanapařuj a radsi porad ty osle.
Myslím že to má co dočinění s konfigurací mého noutbuku, kde mám proc. AMD 64 bit Turion..

Asi jsem nucen sáhnout po té 64bit verzi instalace kterou mi nikdo nedeporučuje..
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod timur 22. 3. 2007 15:45

Myslíš.že ti někdo poradí,když umíš jenom nadávat.
timur
Junior

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 15:46

Já nadávám? Jen nechci poslouchat nejaké kecy ze bych mel zustat u XP, ale chci slyset, proč je tomu tak a jestli je to zpusobeno tím, jakou konfiguraci ma muj notas. Thats all. Jestli se Vám nechce radit. Tak děkuji, zeptám se jinde tedy.
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 15:48

Konfigurace toho stroje je Asus A6KM AMDTurionx64 1,8Gh a chci se jen zeptat, zda li opravdu nerozjedu kvuli tomu 32 bit instalace a musim stahnout ty 64bitové, které nikdo nedoporučuje.
Případně proč 32bit instalace nejde, když i XP je 32 bit a nainstaluju ho na to AMD.
Díky moc
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 22. 3. 2007 15:56

Vyzkousej na laptoku LiveCD Slaxu. nebo si dej mandrivu 2007 ktera je Userovska a navic na to DVD obsahuje jak 32/64 bitobou verzi.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewJ 22. 3. 2007 16:02

s tím, jestli je to 32 bitové nebo 64 bitové to moc nesouvisí. Souvisí to s tím, že Asus.

Už ses tady určitě dozvěděl, že máš bootovat s ACPI off. Grafický instalátor *buntu distribucí tuhle volbu ale myslím neobsahuje, tak si buď stáhni alternate a instaluj textově, nebo zkus jiné distro. A neptej se furt jaké, najdi si to na netu. Nikoho nebaví odpovídat stále na stejné dotazy.,

něco k podobnému notebooku jako máš ty... nic podobnějšího jsem nenašel.

http://www.abclinuxu.cz/hardware/sestav ... /a6km-q052
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 16:54

pardon že jsem se zeptal.
A ta odpověd že to souvisí s tím,protože Asus, to jsem trošku nepochopil.
Myslel jsem že ASus dělá dobré notasy.
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 22. 3. 2007 17:00

Dělá, ale s tímhle to vůbec nesouvisí. Prostě při instalaci vypni ACPI a budeš OK. Některá distra ACPI na noutu prostě nerozdejchaj. Proč? Na to se mě neptej.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod AndrewJ 22. 3. 2007 17:06

[quote="kódlisko";Myslel jsem že ASus dělá dobré notasy.a/quote]

ale ne k linuxu tolik vstřícné, jako třeba lenovo, nebo dell, alespoň podle zkušeností mých a okolí

quote="kódlisko";pardon že jsem se zeptal. /quote]

kdyby se takhle ptal každý, teď je tu z toho nepřehledný blázinec. řeší se pořád stejné problémy. Navíc ses odpovědi dočkal už v jiném threadu, ale ty sis založil nový, kde se na úplně stejný problém ptáš znovu.
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 18:21

jojo příště už budu vědět. i tak díky.zkusim poresit to acpi..No kdybych to vedel tak si teda Asus nekoupím..a uz vubec ne s CPU jake tam mam ted
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 22. 3. 2007 18:23

jojo zkusím to najit co to vubec je a zkusim to vypnout a pak kdyztak pisnu jak to půjde. díky.
Jenze já jsem duse hloubavá me nedá zjistovat proc to tak je je to divné pro me jako programátora
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FreeBSD_Radikal 22. 3. 2007 18:36

milsimr píše:Dělá, ale s tímhle to vůbec nesouvisí. Prostě při instalaci vypni ACPI a budeš OK. Některá distra ACPI na noutu prostě nerozdejchaj. Proč? Na to se mě neptej.e/quote]
Neni ani tak problem v Linuxu jako v tom ze nekteri vyrobci notebooku prilis nedodrzuji standardy.
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows.
notebook: Archlinux -current říznutej LFS ;-)
desktop: umrel
router: FreeBSD RELENG_6_2
FreeBSD_Radikal
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 22. 3. 2007 18:39

ono treba pri instalaci jak zadavas linux nebo tak zadej linux noacpi, popripade si dej F2 ci F1 jako napovedu a tam by to melo byt popsane jak se startuje bez ACPI.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Další stránka