Nejedou instalace

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 12:55

tak mám za sebouz chkdisk obou těch disků (bez chyb) a defragmentaci a rozdělil jsem to takto jak je na obrázku.
Je to dobře?

Obrázek
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod timur 23. 3. 2007 13:13

Není to dobře,protože ti zůstal kus disku(přes deset GB) nenaformátovaný,tudíž nepoužitelný.
timur
Junior

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 13:42

timur píše:Není to dobře,protože ti zůstal kus disku(přes deset GB) nenaformátovaný,tudíž nepoužitelný.u/quote]

No však ten kus (10GB) chci pak v instalaci Ubuntu rozdělit na 9GB ext3 a 1Gb swap tak ho musim nechat nenaformátovaný ne?
nebo na co ho mám naformátovat?Třeba na NTFS a pak až tam teprve hodit tu instalaci na to?Asi jo co?
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Let_Me_Be 23. 3. 2007 14:00

Uz to skoro mas, ted jeste zmensi tu logickou particii (to modre) Abys mel volne misto na konci disku.
Let_Me_Be
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 23. 3. 2007 14:01

nech ho uplne neoznacen bez filesystemu. Instalator by si s tim mel nejlepe poradit tak jak to je. Pokud ne tak je vada v HW ci v samotnem Ubuntu. a vyzkousel bych jinou disrtibuci. FC SuSE Mandriva
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 14:17

Let_Me_Be píše:Uz to skoro mas, ted jeste zmensi tu logickou particii (to modre) Abys mel volne misto na konci disku.

Tak tohle nechápu..No už jsem začal psát radostnou zprávu že se to začalo instalovat ale jak se říká neříkej hop dokud nepreskocis.. V XP v PM sem udelal ten 10GB oddil, dal sem mu jen tak NTFS, ted v instalaci Ubunt sem to nejak rozdelil a nejakou nahodou to slo a uz se to i zacalo instalovat..psalo to rozpoznovama system souboru nebo tak, to chvili trvalo a pak se to pohlo no zacal jsem jásat ale po 2 vterinach naskocil error:
Vytváření souborového systemu ext3 v oblasti č. 7 zařízení IDE1 master (hda) selhalo...jdu se asi...
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 14:49

Tak ted pro zmenu píši z live cd Kubuntu 6.10 Desktop.
Instalace probihala uplne skvele zadna chyba hned jsem se proklikal..zacalto to instalovat...a po 3 minutach to napsalo..pokus o připojení swap selhal.

Takže jsem skončil nadosmrti s Windowsem..vzdávám to nemám dál sílu...
Pro tuto instalaci jsem v XP v PM udělal 10,5 GB volneho nenaformatovaneho mista na konci disku Office..
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mexiko 23. 3. 2007 15:15

tak jsem se konečně dostal zpátky k počítači - jak už tu bylo psáno: chce to zmenšit i velikost logického disku, aby pro linuxové disky byly volné samostatné oddíly, ne oddíl v rámci logické jednotky.
Vytváření logických jednotek zavedl tuším Microsoft, protože MS-DOS tuším neuměl pracovat se všemi oddíly v MBR disku, jen s prvním a pak jedním Extended (tady mi to možná někdo vyvrátí, nejsem si úplně jist).
Při instalaci si raději vyber ruční dělení disku a na partition 3 si dej root a na partition 4 pak swap (měly by se hlásit jako /dev/hda3 a /dev/hda4, a zařízení /dev/hda1 je disk WXP C:, disk E: se ti bude hlásit něco jako /dev/hda5, zařízení /dev/hda2 se neztratí - ale to je vlastně jen tez zprzněný odkaz na logický disk)
Mexiko
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 23. 3. 2007 15:17

Neboj, ja poprve co sem Instaloval Linuxa sem si rek to same a jeste sem to zopakoval 2x ale ted sem uplne spokojeny zakaznik softiku zadarmo. Ono kdyz je den blbec tak ani GK nenainstaluku. Ale kdyz se dari tak mam 5PC poskladanych ze soucastek za 2h hotovepokud sou stejne tak i nainstalovane. (CLONE HDD)
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mexiko 23. 3. 2007 15:23

..... když je takový den, tak je snad zalézt někam hodně hluboko a nevystrkovat ani nos ..... taky mám občas takové dny.

Ale mám pocit, že se nám tady rodí další widlák, co bude nadávat, že je linux sračka. Přitom bych tipoval, že je akorát problém v tom rozdělení disku. A volba ve stylu "automaticky rozděl disk" nebude moc to pravé ořechové, pokud tam jsou disky s NTFS.
Mexiko
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 23. 3. 2007 15:43

Mexiko: Myslim ze nedaval automaticke rozdeleni. No ale je pravda ze kdyby instaloval na uplne cisty disk tak nema problemy. Problemy by nastaly az by chtel na Linux instalovat Widle. To je pak sila.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mexiko 23. 3. 2007 15:52

tak to jsem udělal jednou .... a pak jsem honem rychle sháněl rescue CD, abych obnovil přepsaný zavaděč. Nemluvě o tom, jak se widle škubou, pokud nejsou nainstalované na první oddíl disku.

A s těma logickýma diskama jsem taky dost válčil. Dlouho než mi došlo, že to je absolutně k prdu. Teď dělím disk na tři oblasti - root, home a swap.
Mexiko
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 23. 3. 2007 16:20

tak tak, no ja este pridavam /var ale to jen tehdy pokud se jedna o webserver.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 23:46

cago sorry za pomlku ale mel jsem společenské povinnosti.
Nene ja nejsem widlák co nadává na linux :D Linux je super systém a používám ho tak 2 roky pro práci ve škole atd.. používám ho každý den, no ale když jsem se konečně rozhodl hodit si ho i na noťas tak jsem narazil na pěkně tlustou a vysokou zeď kterou se svými znalostmi (které se netykaji instalaci na notasy :D ) nepřechčím :)
Nevím který způsobe ted vyzkoušet.
Já mám právě v těch hda1 a hda2 hda3 ahda4 a hda 5 hda 6 hda7 takový zmatek že vubec vlastně nevím co je co :D

Sorry ale jsem mimo nechápu co vlastně udělat
kódlisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kódlisko 23. 3. 2007 23:51

takže jestli chápu rady mexikánce :) správně tak když to mám ted v XP rozděleno nějak takto:
Obrázek

tak mám zmenšit o něco i ten Logical Disk (C:) ? Případně o kolik? A když to udělám a nechám to tak jak to je i s rovnou prednastavenými oddíly ext3 a swap tak už by to konečně mělo jet?

Moc lidi díky za ochotu!
kódlisko
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka