Presun /boot na jinou partition

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kotvic 19. 4. 2007 08:39

Ahoj, prave jsem instaloval jednu distribuci ale asi jsem nekde neco popletl. Vysledek mel byt tento :
hda1 - /boot
hda5 - swap
hda6 - /

ale je to takhle :
hda1 - prazda
hda5 - nejspis neswapuje
hda6 - / sem se nainstalovala distribuce vc. /boot

tze pokud mi nekdo budete ochoten poradit, rad bych vedel jak presunu " /boot " do hda1 resp. jak nastavim aby se z hda1 nacetlo jadro a hda6 zavedl jako / ? Vim ze nejspis pres LILO kterou dana distribuce vyuziva, ale netusim jak presne...
PS: Je to modifikovana verze Slaxu...
Za jakoukoliv indicii budu vdecny, dix
kotvic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x22 19. 4. 2007 09:24

V lilo.conf musi byt root particia, cize root=/dev/hda6. To by tam uz malo byt.

Cesta k jadru (v lilo.conf) je ta, co vidi system (cize asi image=/boot/dajakysubor). Aj to by tam uz malo byt.

Po zmene lilo.conf a taktiez po akomkolvek fyzickom presunuti suboru(ov) jadroa treba spustit prikaz lilo .

Dokumentacia (ak je nainstalovana) je v man lilo.conf (alebo napis man lilo.conf do google).

Presun /boot mozes urobit tak, ze odmountujes /boot (ak je pripojeny), pripojis ho niekde inde (ja pouzivam /mnt/tmp) a potom skopirujes subory z toho /mnt/tmp do /boot (pozor na zachovanie atributov - ja pouzivam cp -a).
Plati to, co som uz napisal, teda, ze potom treba spustit lilo. Este treba zrusit /boot z /etc/fstab a otestovat, ci to funguje.

V lilo.conf je este napisane, kde sa vobec ma lilo nainstalovat, vacsinou to je MBR, cize boot=/dev/hda. Ak ho nahodou mas na hda1 a chces ho na hda6, tak to moze byt problem.
x22
Junior

Odeslat příspěvekod Let_Me_Be 19. 4. 2007 10:14

1) co te vede k tomu ze hda1 je prazdna?
2) na / samozrejme musis mit adresar /boot, mel by ale byt prazdny
3) jestli swapuje zjistis kdyz napises prikaz "cat /proc/swaps"
Let_Me_Be
Mírně pokročilý