linux na starší pc

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod AndrewJ 28. 4. 2007 11:55

bude to normálně použitelné, akorát se to nebude pouštět deset vteřin, ale třeba 15
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod macabe 28. 4. 2007 11:58

no tak toto nebude nejaky problem a bude linux sviznejsi na mojem pc nez vin xp?
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Aljosha 28. 4. 2007 12:23

AndrewJ píše:kombinace abiword a gnumeric, na prezentace nevím.../quote]

Mám z repozitářů Ubuntu doinstalovanej PowerPoint viewer (nainstaluje se včetně wine) a připadá mi rychlejší a svižnější, než kvůli krátký mailový prezentaci startovat celý OOo. :wink:
Aljosha
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 28. 4. 2007 12:33

hmm tak tohle by byla suepr volba otec nejvíze používá jen word a power point nekdy výmečně použije excel
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod nbusr123 28. 4. 2007 12:38

Mám z repozitářů Ubuntu doinstalovanej PowerPoint viewer (nainstaluje se včetně wine)
i/quote]

ze by na tom ubuntu prece jen neco bylo
nbusr123
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 28. 4. 2007 12:40

ja už se docela těšim jen odufam že to bude svižnější než win xp
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 28. 4. 2007 15:29

jetse bych mel radu stahl jsem si to ubuntu nejnovejsi verzi a chci to bootovat dal jsem vypali to iso na cd ale byse me to pri bootu " none disk" kde delam chybu
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 28. 4. 2007 17:13

Nevypalil si jen ten iso soubor na cd? Musis to vypalit jako obraz disku (nebo jak se to v Neru jmenuje)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 28. 4. 2007 17:37

no prave ze jse mto vypalil jen tak na cd a jak se da v neru vypalit obraz ?
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka2 (novy) 28. 4. 2007 17:44

Minimalne filmy na tom nejspis pobezi lip nez ve Windows. Pokud budes mit otevreny firefox a do toho budes chtit otevrit OOo, tak si asi budes muset dat chvilku pauzu. Ale pojede to.

Neni problem v Linuxu. Linux bude rychly, kdyz tam das nejaky lehky okenni manager, budes prekvapeny. Ale aplikace jsou dneska uz proste narocne a nenazrane. Nemuzes chtit vyrazne rychlejsi programy, kdyz maji delat totez.
Jirka2 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 29. 4. 2007 09:08

tak uz mam nainstalovane to ubuntu a pujde to pryc je to silene pomale neznate nejakou jinou podobnou distribuci, nepotrebuji aby to byly omalovanky jak xp adresarova struktura v ubuntu se mi libiila
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 29. 4. 2007 09:47

zkus Xubuntu nebo Sam linux. Prostě něco bez Gnome/KDE
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod macabe 29. 4. 2007 09:55

mam nainstalovane ubuntu a nekde jsem se docelt ze to jde predelat na xubuntu ale nevim jak mohly by jse mi poradit
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 29. 4. 2007 10:04

nainstaluj v synapticu balíček xubuntu-desktop

případně si můžeš otevřít konzoli (terminál) a napsat tam
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install xubuntu-desktop

potom bys měl v přihlašovací obrazovce změnit prostředí, které chceš spustit, Na xfce
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Befree 29. 4. 2007 10:24

Ještě nenáročnější je Fluxbox, můžeš ho taky zkusit. Nainstalovat se dá taky přes Synaptic ( existuje i upravený Ubuntu pod názvem Fluxbuntu ) a ještě byla s Fluxboxem distribuce nUbuntu :
http://www.nubuntu.org/
http://fluxbuntu.org/
http://fluxbox.sourceforge.net/screenshots-dev.php
Pro úplnost ještě zmínka o velmi nenáročné distribuci BFX ( BeaFanatIX) , která je založena na starším Ubuntu: http://bea.cabarel.com/
Befree
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka