Nefunguje klonovani-prosim o radu

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirimi 7. 11. 2007 09:43

Dobry den,
pracuji v IT uz pomerne dlouho, ale s cim jsem se dnes setkal mi hlava nebere: Koupili jsme 3 naprosto stejne notebooky Lenovo R61. Rozbalil jsem prvni, doinstaloval jsem na jiz predinstalovany system Windows XP veskery potrebny software (upozornuju ze vsechen legalni ).. Jak jsem to mel hotove, tak jsem chtel udelat image a naklonovat ostatni disky v noteboocich. Nabootoval jsem do Bart PE, ale ouha, disk s nainstalovanym systemem nebyl videt. Tak jsem si rekl:nevadi, je to v rezimu AHCI, vyndam jej a pripojim do jineho pc, v nem vytvorim pres ghosta image disku, z nej to pak dam na 2 a 3 HDD a bude to o.k. Jenze ouha:vytvoreni disku bylo v pohode, obnova byla taky v pohode ale.... po naklonovani a zapojeni disku do notebooku mi system nechce vubec najet: zacne pristupovat na disk , 2-3 s pocka a pak zustane viset v cerne obrazovce s bilym blikajicim kurzorem v levem hornim rohu. Pritom kdyz se na disk podivam pres jiny pocitac tak ten vidi kompletni datovou strukturu tak jak je na originalnim disku a partisna je aktivni. Netusite prosim nekdo kde bude zakopany pes? Ze zoufalstvi jsem uz zkousel ruzne klonovaci SW, ale vzdy se stejnym vysledkem. Diky za vsechny napady a rady, Jirka
P.S. Puvodne byly na notebooku visty, ty nam vsak firma downgradovala na XP PRO a v nich jsem pak provadel vsechny zmeny. Myslite ze by to mohlo byt tim??? Diky moc
jirimi
Junior

Odeslat příspěvekod dejw 7. 11. 2007 10:11

Zdravim a urcite si zahrnul do obrazov aj MBR?
dejw
Junior

Odeslat příspěvekod jirimi 7. 11. 2007 10:13

Tak problem je zda se vyresen: po naklonovani staci spustit fixboot a fixmbr a zda se ze vse je naprosto o.k. :-) Diky
jirimi
Junior