Ze sady JPG do PDF

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michee 23. 11. 2007 20:22

Nevím do jaké kategorie tento dotaz zařadit, proto to dávám sem.
Mám naskenované obrázky (přesněji jsou to přednášky) a potřebovala bych je dát dohromady, nejlépe do formátu pdf (pro převod do pdf mám Adobe Acrobat 7.0 Profi), ale aby byly všechny pohromadě.
Čili zajímá mě jak by to šlo dát dokupy, abych si to pak mohla prohlížet v Acrobatu jako jeden jediný soubor a nemusela otevírat stovky jednostlivých částí.
Předem děkuji za rady.
Kick the baboon....
michee
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 23. 11. 2007 20:44

Můžeš třeba vytvořit klasickou prezentaci v PowerPointu (co snímek, to jeden obrázek přes celou stranu) a následně ji překonvertovat Acrobatem do pdf (file->create pdf->from file...). Výsledek se bude chovat jako běžná prezentace (bez efektů). Šipkama do leva a doprava budeš moct přeskakovat z obrázku na obrázek :wink:
vlashek
Junior

Odeslat příspěvekod michee 23. 11. 2007 20:49

To mě také napadlo (jsou to formáty A4, takže by byl lepší Word), ale spíš mi jde o to, jestli by to nešlo nějak udělat přes ten Acrobat (jakože budu postupně přidávat další a další jpg a dotvářet pdf, aniž bych to předtím cpala přes office).
Kick the baboon....
michee
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 23. 11. 2007 21:03

Máš moji omluvu. Jsem zbytečně složitý. Teď jsem přišel na daleko jednodušší způsob pro tento případ.
Stačí v Acrobatu zvolit file->create pdf->from multiple files->označit všechy obrázky.
Kdykoliv poté pak file->combine files->označit původní pdf s obrázky+obrázky, které chceš přidat
Používám Adobe Acrobat Standard 8.0 En, ale bude to obdobné i v 7.
vlashek
Junior

Odeslat příspěvekod michee 23. 11. 2007 21:23

OK, děkuji moc, zkusím to a uvidím.
Kick the baboon....
michee
Junior

Odeslat příspěvekod RST-marek 23. 11. 2007 23:28

Ahoj,
já používám PDF tiskárnu, je to softík PDFCreator. Po instalaci to je jako tiskárna. Co vytiskneš to tam máš : V prográmku zastavíš tisk. A co pošleš na tuto tiskárnu on sipe do tabulky, pak to všechno označíš dáš sloučit, uložit a máš z toho jedno PDF. Já to používám, když provádím třebas nějaký výběr, naposledy jsem se probíral auty. Z jednoho místa jsem tam poslal HTML, za tím hned Excel tabulku, pak ceny z PDF, technické parametry a nakonec obrázek JPG. A mám z toho jedno PDF s názvem typu auta.
RST-marek
Kolemjdoucí