Zkušenosti s programem Returnil Virtual System a virus

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bluenite 19. 10. 2009 09:35

Po celkem dobrých recenzích a doporučení jsem tento fw sandbox nainstaloval. Ani jsem neaktivoval ještě hlavní ochranu a už "odhalil" vir v souboru dvdshrink.exe, který používám dlouho bez problému. Může to být pravda, nebo je to planý poplach? Poslal jsem exe do virustotal a tam ho objevil pouze 1 antivir (eSafe). Co s tím? A co důvěra v ten sanfdbox systém Returnil? Používá to někdo?
díky ze reakce
Petr
bluenite
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 10. 2009 09:56

Nemaš používat kočkopsy - tzn. pokud už chceš používat sandbox tak věci co mají jako primar funkci sandbox a nic víc.Když chceš používat virtualní PC maš několik ověřených hráčů .Kočkopsi mají většinou háček.Toto je něco jako by VMWARE mělo jako specialní funkci antivir,antispyware,FW - uznej že je to podivnost,když si v něm můžu provozovat cokoliv od renomovaných firem.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 10. 2009 10:10

Musíš na Giveaway i komementy - má hodně falešných poplachů a pokud jsem dobře rozuměl, tak občes něco smázne, aniž by se ptal uživatele, co s tím.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bluenite 19. 10. 2009 10:51

kejki3 píše:Musíš na Giveaway i komementy - má hodně falešných poplachů a pokud jsem dobře rozuměl, tak občes něco smázne, aniž by se ptal uživatele, co s tím.

souhlas - kočkopsy opravdu nemusím. Hlavně ať dělá co má - profylaxi systému
Mám to tady 2dny, tak jsem to chtěl zkusit, jestli se tomu dá věřit. Vidím že giveaway je celkem známý. Jinak comments sleduji, pouze tady jsem to nějak prošel. Ještě k této politice - free/trial verze má licenci do 11/2010 a tahle "darovaná" po registraci do 11/2009. Co to je za dar? Jediný závěr - NIKDY víc podobný produkt, i když může být jinak ok. Ať si to tam všimnou (jestli je to zajímá...) Ale pár věcí tam bylo opravdu seriózních.
bluenite
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 10. 2009 11:11

Ja Giveaway navštěvuji denně - někdy jde přijít k věci co je opravdu zajímavá.Skouknu rss co tam je vždycky,mrknu na komentaře jestli věc nema haček který nezminovali - dejme tomu soft který znám ovšem licence je s omezením dejme tomu vypnutí některé funkce - i to se tam stává.
No a tak cca jednou za dva měsíce fakt nějakou věc odtamtud nainstaluji.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bluenite 19. 10. 2009 12:27

už když je o tom řeč...jak funguje reinstalace prográmku tohoto typu? Registrace funguje pouze 24hodin, takže při nové instalaci/registraci už ten program není k použití. Dá se to řešit nejspíš zálohou systému, ale stejně mě to zajímá pro každý případ.
bluenite
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 10. 2009 12:38

Nefunguje - v drtive většině případů.Ovšem osobně je mně to jedno - jednou za čas jak jsem psal použiji programek odtamtud a protože po každe instalaci programu který předtím otestuju ve virtualu jestli ho nahodím naostro si dělam rozdilovku image disku tak mně defakto toto omezení nevadí.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Beholder_ 19. 10. 2009 12:54

bluenite, ten program bude fungovat aj po 11/2009, len sa zmení z verzie Lux na Free,t.j.
prestane fungovat File Manager, inak ostatné funkcie by mali ostat zachované(dúfajme :mrgreen: ).
Neverte svojmu srdcu. Chce vašu krv.
Tak, a prerazil si múr hlavou - a čo budeš robit v susednej cele?
Beholder_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 10. 2009 13:00

On myslí něco zcela jineho.A sice stahneš něco od nich z giveaway,nainstaluješ.Potom z nějakeho duvodu potřebuješ znovu program nainstalovat - no a v tom případě maš u 99 procent věcí odtamtud smůlu.Bud vůbec nenainstaluješ nebo maš pokud existuje - free neregistrovanou verzi z něj.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bluenite 19. 10. 2009 13:14

jo jo, tak nějak jsem to myslel. Nic, dá se to vždycky řešit jinak. Např. smazáním a nalezením jiného řešení ;-)
bluenite
Junior

Odeslat příspěvekod Beholder_ 19. 10. 2009 13:21

Ja som reagoval na toto :
bluenite píše:Ještě k této politice - free/trial verze má licenci do 11/2010 a tahle "darovaná" po registraci do 11/2009. Co to je za dar?
Neverte svojmu srdcu. Chce vašu krv.
Tak, a prerazil si múr hlavou - a čo budeš robit v susednej cele?
Beholder_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 10. 2009 13:45

Jasan rozumím,stejně jsem moc tentokrat smysl toho proč to tam bylo nepochopil.Efektivnější jestli ho chtějí dostat do podvědomí bylo udělat něco jako byl Anvir task manager - neomezeně ale prostě o něco slabší než pro verze,na druhe straně nejde zadarmo nijak ziskat to co bylo na giveaway.Verze co se po měsíci změní na free - nevím no.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bluenite 19. 10. 2009 15:50

opět souhlasím s výše uvedeným:
vím že u Anvir tm mám o něco omezenější funkce než u full verze. Ale to co dělá ta free, mi bohatě stačí. To by bylo super i u toho RVS, kdž by tam nebyl nějaký divný antivir, který se 10minut aktualizuje.
bluenite
Junior