Televize v počítači - jaký program použít?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hepepi 3. 3. 2010 07:50

Pro příjem TV z internetu free program JLC´s:
http://www.jlc-software.com/?page=internet_tv.html
má spoustu předvolených stanic z celého světa a nechá se doplnit i o čs ovládání.
hepepi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 3. 2010 07:58

Media center ma velkou nevyhodu v tom, ze pri maximalizaci obrazu televize nedovoli mysi "opustit" monitor, na kterem je TV prehravana.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod matomi 3. 3. 2010 08:06

Jedine stara a stale dobra klasika DScaler
Kód: Vybrat vše
http://deinterlace.sourceforge.net/dscaler4.htm
matomi
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 3. 3. 2010 08:08

Media Center OK, ale nenačítá mi EPG u DVB-T (prý je na to nějaký patch od MS, ale není veřejně ke stažení?) nebo ProgDVB.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod kozakm 3. 3. 2010 08:12

Taky jsem zakotvil ve Win 7 u MCE. Počáteční ladění a seřazení kanálů byl trochu opruz, ale s přehráváním s pokojenost. A poslední dobou přicházím na chuť i timeshiftu, funguje tam opravdu výborně.
kozakm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Faramir 3. 3. 2010 08:27

Na sledování TV používám jedině Windows Media Center už od doby Windows MCE 2005, bohužel používá ne moc dobře podporovaný formát záznamu, který se ve Win7 změnil na WTV a ten upravovat je za trest, takže na nahrávání používám AverTV. Ale kdyby WMC uměl nahrávat do MPEG2/4, nebyl by důvod používat něco jiného.
Mac mini mid 2011, 8 GB RAM, 120 GB SSD OCZ Agility 3, 500 GB HDD Toshiba, 40"+2x24"
iPhone 3GS 32 GB white
iPad 2 3G 64 GB white
Faramir
Junior

Odeslat příspěvekod Milan.Pala 3. 3. 2010 08:40

Obraz se mi na starším notebooku v Pinnacle programu sekal, ProgDVB funguje skoro bez problémů. Kdyby ovšem VLC umělo ladit (pro BFU), zvolil bych spíš to. Na silnějším počítači rád používám originál Pinnacle program v poslední verzi 6.x.
Milan.Pala
Junior

Odeslat příspěvekod Yco_ 3. 3. 2010 08:45

frutisek píše:ProgDVB. Media Center se mi moc nelibi ovladanim a prijde mi ze strasne pomalu prepina kanaly, aspon u me.

Ahojte,

ProgDVB sa mi ako jediný podarilo rozbehať aj pre príjem kódovaných programov, ktoré potrebujú k dekódovaniu kartu. Konkrétne hovorím o DVB-S (S2) na SkyLink -u. A kartu (y), samozrejme, mám kúpenú (é).
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 3. 2010 09:03

Jednoho času jsem používal ProgDVB, ale je krajně nestabilní, takže jasnou volbou je Windows Media Center, stabilně a spolehlivě přehrává.

Štve mě jen, že někdy "nenajede", ale to dělá kombinace Skype + Analogová část tuneru (Skype ji bere jako kameru a tím rezervuje tuner pro sebe). Setkal se s tím někdo?
anonymni

Odeslat příspěvekod shrap 3. 3. 2010 09:40

windows 7 Media Center spolu s DVBLinkem od DVBLogic (mimochodem velice zajimavy softik za rozumnou cenu), ktery umi zpristupnit prehravani kodovanych kanalu v MC (WMC7 umi sice MPEG4/H.264 ale ne pokud je zapotrebi kanaly dekodovat s pomoci CAM modulu - napr. UPC kabel nebo satelitni prijem). Vice info na www.dvblogic.com
Co se tyce formatu, tak wtv neni nic jinyho nez DVR-MS, puvodni format z MC z ktereho neni problem vymlatit TS a pak samozrejme MPEG2/4.
shrap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikeyko 3. 3. 2010 09:42

Skuste MediaPortal - klient/server architektura, 1 server s tunermi a niekolko klientov pre prezeranie TV. Funguje s DO bez problemov, s doinstalovanymi skinmi vyzera lepsie ako MediaCenter. EPG funguje, je tam podpora pre IPTV. www.team-mediaportal.com. Neinstalujte stabilnu verziu, ale 1.1 RC1
mikeyko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shrap 3. 3. 2010 09:45

Mediaportal sem zkousel a je to hruza, jak vzhledove (dobra, mozna skiny by to vylepsily, ale nevim ...), tak funkcne (pravda, DVB-C tunery jsou prece jenom mene obvykle :)
Kdyz uz, tak na pohled pekny se mi zdal http://www.gbpvr.com/ ale nezkousel jsem.
shrap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod arcao 3. 3. 2010 10:28

Na analogu, který u nás stále jede na kabelovce, používám naprosto skvělý ATV2000. Mám TV kartu s BT878 chipsetem (AverMedia TVCapture 98).
arcao
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vindis 3. 3. 2010 10:30

Já doporučuji program DVB Viewer. Sice není free, ale za ty peníze je to dobrá investice.
Mám DVB-S(2) kartu včetně CI modulu a funguje na sto procent. Zvládá kódované kanály ze Skylinku i CSLinku a to včetně HDTV. Podporuje více družic. Propracované prostředí včetně plné podpory češtiny. A jako jeden z mála umí i stream s dobrou kvalitou.

Zmírňovaný ProgDVB jsem kdysi také používal, ale z mého pohledu není až tak stabilní. Zvládne rovněž kódované kanály, ale jeho free verze má vypnutou podporu DVB-S2, takže si neužijete HDTV. Pro běžné uživatele, kteří nechtějí platit, je ProgDVB alternativa k originálním programům. Na tomto programu oceňuji širokou podporu vstupu. Kromě DVB-T/S/C, zvládne i analog (nějak se mi ale nepodařilo naladit), IPTV i internetové streamy.

Windows Media Center se mi vůbec nelíbí a je u mě naprosto nepoužitelný. Z DVB-S a hybridu DVB-T + analog detekoval pouze DVB-T, který se v mé lokalitě ještě nevysílá. Takže nulová použitelnost. Jsem náročný, takže ovládání a nastavení WMC je prostě nepoužitelné a příšerné.

A pokud jde o Linux? Pro DVB doporučuji Kaffeine. Jako jediný program, u kterého se mi podařilo nastavit více družic a zobrazit kanál z druhé družice.
Další jakým je třeba mplayer, wine nebo vlc lze použít také. Jen se mi u nich nepodařilo přepnout družici.

Pro analogovou televizi jsem používal originál WinFast PVR a DScaler v případě Windows, a TVtime v případě Linuxu.
vindis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 3. 3. 2010 11:16

Taky hlasuji pro DVBViewer, ProgDVB v době kdy jsem ho zkoušel měl chyby a byl nestabilní, ono vydávání verze několikrát do měsíce, což se dělo tehdy i teď, nesvědčí o dobrých programátorských praktikách. Originální soft od Pinnacle je obrovský, pomalu startuje a dekodér videa nemá dobrý deinterlace a nejde změnit
xtonda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka