od vindis 3. 3. 2010 10:30
Já doporučuji program DVB Viewer. Sice není free, ale za ty peníze je to dobrá investice.
Mám DVB-S(2) kartu včetně CI modulu a funguje na sto procent. Zvládá kódované kanály ze Skylinku i CSLinku a to včetně HDTV. Podporuje více družic. Propracované prostředí včetně plné podpory češtiny. A jako jeden z mála umí i stream s dobrou kvalitou.
Zmírňovaný ProgDVB jsem kdysi také používal, ale z mého pohledu není až tak stabilní. Zvládne rovněž kódované kanály, ale jeho free verze má vypnutou podporu DVB-S2, takže si neužijete HDTV. Pro běžné uživatele, kteří nechtějí platit, je ProgDVB alternativa k originálním programům. Na tomto programu oceňuji širokou podporu vstupu. Kromě DVB-T/S/C, zvládne i analog (nějak se mi ale nepodařilo naladit), IPTV i internetové streamy.
Windows Media Center se mi vůbec nelíbí a je u mě naprosto nepoužitelný. Z DVB-S a hybridu DVB-T + analog detekoval pouze DVB-T, který se v mé lokalitě ještě nevysílá. Takže nulová použitelnost. Jsem náročný, takže ovládání a nastavení WMC je prostě nepoužitelné a příšerné.
A pokud jde o Linux? Pro DVB doporučuji Kaffeine. Jako jediný program, u kterého se mi podařilo nastavit více družic a zobrazit kanál z druhé družice.
Další jakým je třeba mplayer, wine nebo vlc lze použít také. Jen se mi u nich nepodařilo přepnout družici.
Pro analogovou televizi jsem používal originál WinFast PVR a DScaler v případě Windows, a TVtime v případě Linuxu.