Televize v počítači - jaký program použít?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 7. 3. 2010 19:44

haldy píše:myslim, ze HW podpora MPEG4 je nezbytna - bez toho to asi nerozjedes.
Ja mam Leadtek Winfast DTV1000 S.

Proc myslis? Ulohou DVB adapteru (resp. jeho ovladace) je naladit frekvenci a predavat data z multiplexu programu na PC. Dekodovani je zalezitost "televizniho" programu resp. nainstalovaneho kodeku a nikoliv karty/adapteru

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod pitris24 7. 3. 2010 20:59

Miroslav Pragl píše:
haldy píše:myslim, ze HW podpora MPEG4 je nezbytna - bez toho to asi nerozjedes.
Ja mam Leadtek Winfast DTV1000 S.

Proc myslis? Ulohou DVB adapteru (resp. jeho ovladace) je naladit frekvenci a predavat data z multiplexu programu na PC. Dekodovani je zalezitost "televizniho" programu resp. nainstalovaneho kodeku a nikoliv karty/adapteru

MP

Tady se asi bavíme výhradně o WMC7 - v DVBVieweru se mi to podařilo rozjet s kodekem CoreAVC - drbal jsem se s tím celý víkend a dokonce pokud jsem pak pustil WMC7 - kódování proběhlo i tam, ale nejely programy v klasickém Mpeg. WMC7 mi osobně přjde jako nejlepší, proto tady asi karta s HW H264 bude si nejjednodušší řešení.
Lenost je hybnou silou pokroku.
<odkazy jsou zakázány>
pitris24
Junior

Odeslat příspěvekod haldy 7. 3. 2010 23:09

2 Miroslav Pragl:
no jo, asi mas pravdu, takhle jsem o tom nepremyslel :-)

2 pitris24:
jestli uz ti to jednou jelo, tak je to jen otazka nastaveni / ovladacu / kodeku

I z toho, co psal Miroslav vyplyva, ze by to ta karta zvladnout mela.

Ja pro MPEG4 vysilani v HD pouzivam taky CoreAVC a v DVB Dream mi to funguje. Nastavene to mam takto:
Obrázek

A co se MCE tyce, tak ten pouziva vlastni kodeky (od MS).

Jeste me napadla jedna vec, proc ti to mozna nejde - potrebujes mit dostatecne silny signal. Ja mam interni antenu a stale s tim zapasim. Prvni 3 multiplexy mi jdou v pohode, ale ten 4. na kterem O2 vysila CT1 a Novu v HD se mi casto sekaji, nebo nejdou vubec.
haldy
Junior

Odeslat příspěvekod pitris24 8. 3. 2010 06:47

Signál je v pohodě. Když jsem to zkoušel, tak stylem pokus omyl celý víkend a stejně jsem nepřišel na stabilní konfiguraci. Půjdu do té druhé karty, dva tunery se hodí a karta stojí pár stovek. Díky za konzultaci :-)
Lenost je hybnou silou pokroku.
<odkazy jsou zakázány>
pitris24
Junior

Odeslat příspěvekod fosilia 8. 3. 2010 14:42

Pre mna je najlepsim programom DreamStream. Kdekolvek na sieti si pozeram to co mam doma cez satelit.
fosilia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 8. 3. 2010 14:47

ten 4. na kterem O2 vysila CT1 a Novu v HD se mi casto sekaji, nebo nejdou vubec.

Vsak je to slaby experimentalni vysilac. BTW kde to chytas?

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod haldy 8. 3. 2010 15:00

Multiplex 4, na kterem O2 vysila CT1 a Novu v HD. Casto se mi tyto programy sekaji, nebo nejdou vubec, protoze je to slaby experimentalni vysilac.

Prijimam to v Brne (stred), ale jestli z Jihlavske , nebo Jana Babaka fakt nevim.
haldy
Junior

Odeslat příspěvekod radogr 8. 3. 2010 17:34

K!TV
radogr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LubosZ 8. 3. 2010 18:02

Este existuje CyberLink PowerCinema je to podobne ako Windows media center, je to platene a nahrava do formatu mpg.
LubosZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 30. 5. 2013 07:25

Po třech letech obnovujeme tuto diskuzi, abychom zjistili, jaký program je nejlepší pro příjem a sledování televize na počítači. Jaký program k TV tuneru se vám nejvíce osvědčil? Je to nativní Windows Media Center, nebo populární ProgDVB či něco úplně jiného?
Vaše tipy a argumentace budou použity při tvorbě nedělního článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod akira.uzai 30. 5. 2013 07:52

Opera (na rozdíl od klasické TV se mohu na seriály koukat kdy chci já a ne kdy to do programu dá nějaký řiditel zeměkoule)
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod Bummer 30. 5. 2013 07:55

Zatím jsem na nic lepšího než je WMC nenarazil. Podle mého vyniká hlavně jednoduchostí ovládání -- u spousty jiných aplikací jsem třeba ani nepřišel na to, jak nastavit příjem, což je tady záležitost pár kliknutí. Paráda je to i graficky, ale nic pro staré stroje.
Bummer
Junior

Odeslat příspěvekod Retiree 30. 5. 2013 07:56

Od roku 2005 používám DVB Viewer k plné spokojenosti. Podporuje řadu systémů digitální televize (což v našich zeměpisných šířkách není zajímavé), podporuje všechny u nás používané systémy DVB pro pozemní, satelitní i kabelový příjem. Bez problémů hibernuje i probouzí počítač pro záznam naprogramovaných pořadů. Systémové prostředky příliš nevytěžuje, ve spojení s programem Recording Service pracuje na pozadí s minimem systémových prostředků. Podporovaný hw různých výrobců se stále rozšiřuje. Dokáže simultánně obsloužit hw různých výrobců...
Samozřejmě jsem v průběhu let odzkoušel i jiné programy, k programu DVB Viewer jsem se vždy s pokorou vrátil.
DVB Viewer využívám také jako jediný přehrávač...
Retiree
Junior

Odeslat příspěvekod 84R7 30. 5. 2013 08:07

Nic lepšího jak DVBViewer PRO (tj. placená verze) neexistuje. Vyzkoušel jsem snad všechny známé programy (podrobně) pro sledování televize na PC/NTB (DVB Dream, ProgDVB..). Ale nejlepší byl DVBViewer a zůstal jsem u něho. Nemá vysoké nároky na PC, je přehledný, rychlý, licence je doživotní (která není nijak přemrštěná na ceně na to že ten program toho svede opravdu hodně). Navíc umožňuje další rozšiřování o funkce pomocí pluginů, dále změnu vzhledu atd. Mám externí satelitní přijímač pro NTB a oceňuji na něm výbornou spolupráci s touto věcičkou :). Program jako takový umí pracovat s DVB-T (pozemní digitální vysílání), DVB-C (kabelová televize) a DVB-S (satelitní příjem) - pokud vím tak jeden z mála.
84R7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GeorgeBcz 30. 5. 2013 08:33

Já používám VLC kde mám naladěné všechny televize (dvb-t), je rychlý, plynulý, neseká se, a programy se dají přepínat velice pohodlně přes Ipad (ios)...
GeorgeBcz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka