Co vám dává Total Commander navíc?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod akira.uzai 30. 4. 2010 17:59

ms.press píše:-
Otázka by měla znít ? Co vám dává Total Commander namíň?

TC is crap

FreeCommander rules!

PC desktop, Portable USB 2.0, Portable U3, v češtině, freeware, vynikající vyhledávací filtr, pluginy taky umí (ale nejsou potřeba), prohlížeč obrázků, editor textových souborů vestavěn, úprava layoutů, vzhledu, rozhraní, FTP hračka, vzdálená správa, hromadné přejmenování.

..... Prostě nejlepší .... ;-]

http://www.freecommander.com/fc_downl_en.htm

Používám ho k naprosté spokojenosti od roku 2004 !!!!!!
-
-

zkoušel jsem freecomander ale myslím, že jsem ho zavrhl, úrotože neuměl pracovat s japonsky (korejsky, etc...) pojmenovanými soubory a adresáři nebo je dokonce neuměl ani zobrazit? už si to nepamatuji na 100% ale myslím si, že tohle byl nejčastější důvod, proč jsem různé free klony TC nakonec zavrhl

-- 30. 4. 2010 19:57 --

mně celá idea exploreru (průzkumníku) , tedy ovládání počítače a práce se soubory pomocí mírně upraveného internetového prohlížeče připadá jako špatný nápad, programy by se měly používat k čemu jsou určeny a ne je znásilňovat k činnostem, pro které existuje lepší a výkonnější varianta, jistě v photoshopu jde napsat text ale není lepší lepší a příjemnější použít nějaký textový editor nebo když už tak nějaký sázecí program či nějaký Illlustrator i Corel?
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 30. 4. 2010 20:28

ms.press píše:Nevím, jak vy ale já raději dobrovolně přispěji 100 dolarů, a mám z toho radost, ,,, než 38 povinně. Dokud nezmění licenční ujednání, tak ho nechci z principu. Měl by se stydět.

A ono je snad nekde narizeno, ze vsichni lide musi povinne zaplatit 38 USD? Chapu, ze je sice patek, ale mozna by to uz chtelo prestat chlastat a hulit.

BTW dotycny clovek tu akorat rozdmychava flame, ale je to dost detinsky pruhledne.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod ka-spel 30. 4. 2010 21:52

Devastor píše:TC je přežitek, zkostnatělý bastl, ale ve Windows je na některé věci prostě jednou za čas potřeba/užitečný. Spíš ho ale bohužel z historických důvodů využívám pouze pro FTPčka.

Pěknou ***** říkáš. Tobě připadá kopírování přes schránku nebo tažením myší přes dvě okna pohodlnější? :oboze To nepočítám možností třídění souborů dle nejrůznější vlastností a parametrů, vyhledávání, třídění, ftp, zkratkové příkazy atd.

-- 30. 4. 2010 22:55 --

Abox píše:Na flesce mam pro pripad nouze obycejny stary Salamander 1.52.

Tak než ten, tak to už raději ty okna. Ten je dost bídny. Nelze třídit dle více parametrů atd. I prastarý Norton je lepší. Z těch free už raději FreeCommander (až na tu rychlost jde).
Naposledy upravil Bari007 dne 30. 4. 2010 22:07, celkově upraveno 1
Důvod: Cenzura
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Odeslat příspěvekod cmsdrupal 1. 5. 2010 03:47

Zkusil jsem trošku počtů:
Jsem majitelem licence TC číslo téměř 200 000.
Přestože je jisté množství licencí víceuživatelských - neberu to v potaz.
Dále zjednoduším cenu licence na 500 kaček.
200.000 * 500 = 100.000.000 kaček
Pan Ghisler začal s vývojem tuším v 92 - takže na něm maká 18 let (je jediným vývojářem).
Když těch "sto mega" podělím 18 lety, vyjde mi 5.5 mega za rok děleno 12 je téměř 0.5 mega obratu měsíčně.
Za tyhle prachy budu mít spoustu lidí opravdu rád ;-)
a spoustu lidí budu taky dost [s] rát.

Chápu, že to Mistra Presse trochu stresse... Ta představa, že někdo dělá práci, která ho baví, na svém vymazleném písečku, který je tak "dokonalý", že ho ještě ke všemu spousta jiných slušně obšlehává, klonuje a všelijak upravuje :-)

Člověče!
Nebuďte smutný!
Vždyť máte svůj FreeCommander!
Buďte jako já, šťastný, a nechte mi "můj" Total Commander. :-)

Jinak docela chápu, že Vy, "Svobodný Velitel!" těžko trávíte "Celkového Velitele!" :o)
Já vaším šéfem ale opravdu nejsem.

===

Jinak taková zajímavost z mého života.
Na TC mám asi 100% závislost, která vyvrcholila tím, že mám svou přesně nastavenou - vymazlenou portable verzi TC i na netu. To kdybych náhodou ztratil flešku, tak abych si své TC mohl hned stáhnout.
Proč proboha?
Spravuji pár počítačů a tuto práci si bez TC prostě neumím a hlavně - vůbec nechci ani představit.
Proč?
Počítače jsou různé a OS taky. Kdejaký uživatel má takové či makové rozhraní a onaké programy. Když zasednu k cizímu PC z jakýchkoliv důvodů - chci být ve svém, mě dobře známém prostředí, s nástroji, které mi z různých důvodů vyhovují, které mám moc rád. (A Exploder to fakt není.) Zkrátka nechci nic nikde hledat a hlavně nic opakovaně nastavovat. Chci jen efektivně o/upravit co je třeba a jít zase o kus dál.

===

Dělal u nás tesař a já si půjčil JEHO! kladivo. Překvapilo mě jak rychle ho to "nadzvedlo". Říkám hele: "Je to jen bacátko na hřebíky."
On na to: "Nevěřil byste, jak mi z jinéch bolí ruka. Sem, tam ňáké vyzkuším, ale tohle je americkej "Pakárd" s topůrkem z hikoru - na tote žádné nemá."

A vo tom to je.

Prostě má to kladivo z různých příčin rád - prostě se mu s ním dobře dělá, vyhovuje mu.
Stejně jako mě TC.

Apropó....
Opravdu rád bych viděl scénku, jak by mu nějaký frajer třeba omylem nějak kladivo zničil... a jako náhradu mu začal vnucovat Super New Hi Tech tesařské kladivo Made in OBI za 80 kaček s pseudoocelovou násadou se super vytuněným GumaGripem - však je to jen na hřebíky néé. :-)

Jinak Explodera ovládám zcela spontánně většinou lépe než většina běžných uživatelů. Nemám ale potřebu ho používat - mám přeci přesně a na míru padnoucí své TéCéé.

===

Všichni říkají jak je ten 7zip "supadupa", ať se jdou všechny ostatní komprimační programy vycpat. Však jsem si 'hned' dal do TC alespoň 7zip plugin abych byl "in". Akorát je to nějak zbytečný, páč jsem do 7zipu snad nikdy nic nezkomprimoval.
Jóó, já jsem totiž nepolepšitelný (ale připravený).

Za necelou 1000kačku (FUJ JAK Sprosté) používám raději WinRAR. :o)
Jsem blb. Ovšem "Šťastný" a "Spokojený" blb. :-D
Tak mi to prosím, neberte. Já vás za to zlomyslně zkusím tím svým štěstíčkem trošku potrápit.

===

No to je vrchol!
Jdu si pro korunovaci.
V TC mi vždycky chyběl nějaký fakticky rychlý editor pro (F3)/F4.
Tak to je jasná volba, ne?
Máme tu free Notepad++ (fuj - ten je cizí), tak supra český PSPad he! A světe div se, já bídák zkusil portable EmEditor a jeho bleskovost mě natolik uchvátila, že jsem si ho skoro za 1000kaček koupil.
Prostě jsem zjistil, že nechci čekat ani tu sebemenší chviličku než se třeba ten bigLOG otevře. Chci to hned a chci to teď, a chci komfort.
A ta cena mi nepřišla špatná - no press. Je mi srdečně jedno, jestli ti bídáci z Emurasoft si za pouhý texťák říkají šílený peníz. Já moc dobře vím, za co jsem je dal, a s novou verzí je dám zas. Bohužel Emurasoft není jako Ghisler - doživotní licence na všechny verze.

Faktická - kdybych dostal zákaz TC

"Asi" je mi v celku jedno (a to TC miluji) jakého SPRÁVCE! používám.
Free Commander ale pro mě moc není. A Průzkumníka fakt vůbec NEberu jako správce. Průzkumník chce v první řadě oslovit co nejširší množství userů v co nejjednodušší formě. Prostě Průzkumník jsou takové kombinačky (kleště) na "všechno". Já chci ale kompletní nářadí v jedné bedýnce. Takže pro mě není otázka zda Průzkumník nebo TC, ale spíš, když ne TC, tak co jiného?

...Dost ÓKá se mi zdá "Directory Opus" a "Speed Commander". Zkoušel jsem ještě Salamander, (třeba se to změnilo a křivdím) ale česká firma s českým správcem bez oficiální češtiny a bez české nápovědy zato s mnohaletou neschopností prohlásit nějakou verzi za finál? Za ty prachy - to mě odrazuje.

A víte jak jsem kdysi začal s TC? Prostě mě nebavilo neustále rovnat dva průzkumníky vedle sebe. Tak mi kámoš strčil do PéCé to TéCé.

Zdravím

ps
mám noční a dloubu se... tak sorry za ten elaborát
cmsdrupal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kosh Naranek 1. 5. 2010 09:12

cmsdrupal - perfektne si to vystihol :D
Kosh Naranek
Junior

Odeslat příspěvekod prophet 1. 5. 2010 17:27

Hm... to tu nikto nepouziva FAR? Podla mna najlepsi sw v tejto oblasti, obsahuje skutocne CLI (kedze je to vlastne Win32 CLI aplikacia, nie GUI) a ako tu uz bolo povedane, v sucasnosti uz open source s podporou Unicode (to bol dost problem vo verziach 1.x)..
prophet
Junior

Odeslat příspěvekod vodim 1. 5. 2010 17:57

A co http://x-diesel.com/ - Unreal Commander - freeware alternativa Total commandru ?
vodim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 1. 5. 2010 18:15

vodim: vsak pokud ti vyhovuje, tak nevidim problem. Presne podle hesla: "Podle vkusu kazdeho soudruha.." :wink:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod vodim 1. 5. 2010 18:32

to S474N: no já jsem taky zastánce Total comanderu - ale pomalu začínám řešit i to že není legální nechávat jej po zkušební době kterou tam mají napsanou, apod. A protože bez podobného "neprůzkumníkového" prográmku je práce velmi těžká - hledal jsem alternativu k Totalu a tento umí myslím pracovat i s jeho pluginy ... Ale stejně jsem ještě nepřešel. :oops:
vodim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ka-spel 1. 5. 2010 22:05

jj vodim. Mě na tom Unreal Commanderu vadila dost ta grafika. Více se mě funkčně a vzhledově líbil Freecommander, ale jeho rychlost je bídná.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Odeslat příspěvekod Gadelat 1. 5. 2010 22:51

Tiez pouzivam UC a u mna je to naopak, pretoze sa mi grafika UC paci narozdiel od FC :-))
E6850, GF8800GT, 3GB RAM (1x OCZ 1GB, 2x Kingston 1GB), Asus Maximus Formula, WD 250GB, Seasonic 400W, 19" Asus VW198
Gadelat
Junior

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 1. 5. 2010 23:02

cmsdrupal píše:V TC mi vždycky chyběl nějaký fakticky rychlý editor pro (F3)/F4.

Uz v NC jsem si na F4 nalinkoval toto:
http://texteditors.org/cgi-bin/wiki.pl? ... ect_Editor
Prace s deseti soubory naraz v dobe DOSu? To byla produktivita, kdyz se nemuselo vyskakovat/naskakovat. Dnes uz to resim vice monitory...
Neni dano vubec nic. Sestrojte parabolu.
IgnorStoupa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 2. 5. 2010 10:38

Ja mam teda nastaven Notepad++ a nepozoruji zadne problemy pri otevirani cehokoliv, vsechno jede jako kdyz mrska.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 27. 5. 2010 13:21

„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ms.press 16. 6. 2010 20:34

Jsou důležitější věci, než se hádat o souborových manažerech, neřkuli hádat se vůbec, i o jiných tématech. Tak se omlouvám, pokud někdo mé pohnutky nesprávně pochopil. Takové jednání je marnost, ztráta času a energie, pro důležitější věci.

Chápu to a uznávám, že pro někoho je výhodné i jednoduché si koupit licenci Total Commanderu. I přesto, že existuje spoustu jiných možností (těch placených i těch zdarma).
ms.press
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka