Zkusil jsem trošku počtů:
Jsem majitelem licence TC číslo téměř 200 000.
Přestože je jisté množství licencí víceuživatelských - neberu to v potaz.
Dále zjednoduším cenu licence na 500 kaček.
200.000 * 500 = 100.000.000 kaček
Pan Ghisler začal s vývojem tuším v 92 - takže na něm maká 18 let (je jediným vývojářem).
Když těch "sto mega" podělím 18 lety, vyjde mi 5.5 mega za rok děleno 12 je téměř 0.5 mega obratu měsíčně.
Za tyhle prachy budu mít spoustu lidí opravdu rád

a spoustu lidí budu taky dost [s] rát.
Chápu, že to Mistra Presse trochu stresse... Ta představa, že někdo dělá práci, která ho baví, na svém vymazleném písečku, který je tak "dokonalý", že ho ještě ke všemu spousta jiných slušně obšlehává, klonuje a všelijak upravuje

Člověče!
Nebuďte smutný!
Vždyť máte svůj FreeCommander!
Buďte jako já, šťastný, a nechte mi "můj" Total Commander.

Jinak docela chápu, že Vy, "Svobodný Velitel!" těžko trávíte "Celkového Velitele!" :o)
Já vaším šéfem ale opravdu nejsem.
===
Jinak taková zajímavost z mého života.
Na TC mám asi 100% závislost, která vyvrcholila tím, že mám svou přesně nastavenou - vymazlenou portable verzi TC i na netu. To kdybych náhodou ztratil flešku, tak abych si své TC mohl hned stáhnout.
Proč proboha?
Spravuji pár počítačů a tuto práci si bez TC prostě neumím a hlavně - vůbec nechci ani představit.
Proč?
Počítače jsou různé a OS taky. Kdejaký uživatel má takové či makové rozhraní a onaké programy. Když zasednu k cizímu PC z jakýchkoliv důvodů - chci být ve svém, mě dobře známém prostředí, s nástroji, které mi z různých důvodů vyhovují, které mám moc rád. (A Exploder to fakt není.) Zkrátka nechci nic nikde hledat a hlavně nic opakovaně nastavovat. Chci jen efektivně o/upravit co je třeba a jít zase o kus dál.
===
Dělal u nás tesař a já si půjčil JEHO! kladivo. Překvapilo mě jak rychle ho to "nadzvedlo". Říkám hele: "Je to jen bacátko na hřebíky."
On na to: "Nevěřil byste, jak mi z jinéch bolí ruka. Sem, tam ňáké vyzkuším, ale tohle je americkej "Pakárd" s topůrkem z hikoru - na tote žádné nemá."
A vo tom to je.
Prostě má to kladivo z různých příčin rád - prostě se mu s ním dobře dělá, vyhovuje mu.
Stejně jako mě TC.
Apropó....
Opravdu rád bych viděl scénku, jak by mu nějaký frajer třeba omylem nějak kladivo zničil... a jako náhradu mu začal vnucovat Super New Hi Tech tesařské kladivo Made in OBI za 80 kaček s pseudoocelovou násadou se super vytuněným GumaGripem - však je to jen na hřebíky néé.

Jinak Explodera ovládám zcela spontánně většinou lépe než většina běžných uživatelů. Nemám ale potřebu ho používat - mám přeci přesně a na míru padnoucí své TéCéé.
===
Všichni říkají jak je ten 7zip "supadupa", ať se jdou všechny ostatní komprimační programy vycpat. Však jsem si 'hned' dal do TC alespoň 7zip plugin abych byl "in". Akorát je to nějak zbytečný, páč jsem do 7zipu snad nikdy nic nezkomprimoval.
Jóó, já jsem totiž nepolepšitelný (ale připravený).
Za necelou 1000kačku (FUJ JAK Sprosté) používám raději WinRAR. :o)
Jsem blb. Ovšem "Šťastný" a "Spokojený" blb.

Tak mi to prosím, neberte. Já vás za to zlomyslně zkusím tím svým štěstíčkem trošku potrápit.
===
No to je vrchol!
Jdu si pro korunovaci.
V TC mi vždycky chyběl nějaký fakticky rychlý editor pro (F3)/F4.
Tak to je jasná volba, ne?
Máme tu free Notepad++ (fuj - ten je cizí), tak supra český PSPad he! A světe div se, já bídák zkusil portable EmEditor a jeho bleskovost mě natolik uchvátila, že jsem si ho skoro za 1000kaček koupil.
Prostě jsem zjistil, že nechci čekat ani tu sebemenší chviličku než se třeba ten bigLOG otevře. Chci to hned a chci to teď, a chci komfort.
A ta cena mi nepřišla špatná - no press. Je mi srdečně jedno, jestli ti bídáci z Emurasoft si za pouhý texťák říkají šílený peníz. Já moc dobře vím, za co jsem je dal, a s novou verzí je dám zas. Bohužel Emurasoft není jako Ghisler - doživotní licence na všechny verze.
Faktická - kdybych dostal zákaz TC
"Asi" je mi v celku jedno (a to TC miluji) jakého SPRÁVCE! používám.
Free Commander ale pro mě moc není. A Průzkumníka fakt vůbec NEberu jako správce. Průzkumník chce v první řadě oslovit co nejširší množství userů v co nejjednodušší formě. Prostě Průzkumník jsou takové kombinačky (kleště) na "všechno". Já chci ale kompletní nářadí v jedné bedýnce. Takže pro mě není otázka zda Průzkumník nebo TC, ale spíš, když ne TC, tak co jiného?
...Dost ÓKá se mi zdá "Directory Opus" a "Speed Commander". Zkoušel jsem ještě Salamander, (třeba se to změnilo a křivdím) ale česká firma s českým správcem bez oficiální češtiny a bez české nápovědy zato s mnohaletou neschopností prohlásit nějakou verzi za finál? Za ty prachy - to mě odrazuje.
A víte jak jsem kdysi začal s TC? Prostě mě nebavilo neustále rovnat dva průzkumníky vedle sebe. Tak mi kámoš strčil do PéCé to TéCé.
Zdravím
ps
mám noční a dloubu se... tak sorry za ten elaborát