Nejlepší program pro správu domácích financí

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 15. 7. 2010 08:29

Používat počítač k monitorování finančních toků a rezerv nemusejí jen podnikatelé a velké firmy. Přehled o financích se hodí i v domácnosti. Používáte nějaký program pro rozpočtovou kontrolu rodinných přímů a výdajů? Pokud ano, doporučte jej i se svým komentářem čtenářům Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kenny602 15. 7. 2010 08:37

Používám freeware RQ Money (verzi 1.3), nyní je již 2.0 v betaverzi, viz. oficiální web: http://www.rq.sk/rqmoney.html

Je to program slovenského autora, obsahuje i češtinu.
Lze evidovat příjmy, výdaje, přesuny... pro rúzné účty, osoby, měny.
Kromě trochu horšího uspořádávání kategorií si na nic nemůžu stěžovat.
Kenny602
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 7. 2010 08:53

Pouzivam OpenOffice Calc a jsem velmi spokojen. :)
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod mikiqex 15. 7. 2010 09:34

Souhlasím s Calcem... zatím jsem nenašel funkcionalitu, kterou bych jím nedokázal realizovat :) Včetně trendu útrat a dalších nesmyslů, který mi asi finanční sw moc často nenabídne.

No a je to v takovém UI, jaké chci mít :)
mikiqex
Junior

Odeslat příspěvekod tickmaster 15. 7. 2010 09:57

RQ money verze 1.3 a manželka je nadmíru spokojena že si to zapisuju.
Kenny díky za upozornění na beta verzi. Večer ji testnu.
tickmaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ar_649 15. 7. 2010 10:23

normální člověk používá hlavu a kalkulačku 8-)
ar_649
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod k-o-l-m-i 15. 7. 2010 10:28

Využívám již delší dobu Domácí účetnictví Stereo a taky bez problémů.

http://www.domaci-ucetnictvi.stereo.cz/
Život je plný nejasností...
k-o-l-m-i
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel2 15. 7. 2010 10:32

Doporučuji svobodný GNU Cash. ( http://www.gnucash.org/ )
uzivatel2
Junior

Odeslat příspěvekod PetrSlk 15. 7. 2010 10:43

Hledám program, který by uměl importovat bankovní výpisy a navíc dělat i finanční rozvahu na základě dopředu odhadovaných či pravidelných nákladů a příjmů. Nevíte o něčem? Nemusí být zdarma :)
PetrSlk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 7. 2010 10:54

Také používám OO Calc a jsem 100% spokojený :)
anonymni

Odeslat příspěvekod bigboban 15. 7. 2010 11:23

Tak já používám starý MS Money 2003. Všechny ostatní programy jsou stejně jen kopie MS Money, rozhodně první verze RQ Money z MS Money naprosto zjevně vycházely...

Dokonalý program by uměl importovat výpisy a naopak generovat příkazy k úhradě. To v ČR bohužel nejspíš nikdy fungovat nebude. :grr:

Pokud někdo tvrdí že stačí kalkulačka nebo Excel je hodně na omylu. Teprvě až vyzkoušíte sílu předpovědi v MS Money dle zadaných jasných i předpokládaných výdajů pochopíte.. :-)

Když to zjednoduším, dokáže to třeba předpovědět, že když si dneska koupím za 5 tisíc notebook tak v prosinci nebudu mít na tramvajenku.. ;-)

Finanční předpověď na nebližší období (cca měsíc) a na dlouhé období (cca rok) je pro mě naprosto nejúžasnější funkce MS Money. Pokud to ale poctivě nenakrmíte daty je to k ničemu. Jen pro představu - můj seznam pravidelných plateb má možná tak 50 položek, placené z různých účtů, různé periody.. Opravdu si někdo myslí že tohle jde spočítat "ručně"? :pozor
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 15. 7. 2010 11:26

bigboban píše:Dokonalý program by uměl importovat výpisy a naopak generovat příkazy k úhradě. To v ČR bohužel nejspíš nikdy fungovat nebude. :grr:

ale tohle umi kazdy normalni ucetnictvi.

-- 15. 7. 2010 12:28 --

Finanční předpověď na nebližší období (cca měsíc) a na dlouhé období (cca rok) je pro mě naprosto nejúžasnější funkce MS Money.

a to umi predpovidat i veci jako: pristi tyden klekne auto, v unoru lednice a v breznu dostanes vypoved takze prijmy budou 0 ?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrSlk 15. 7. 2010 12:00

Tak koukám že MS Money už není dále vyvíjen. Neexistuje opravdu nějaký produkt, který by uměl to co zde píšete o MS Money, tedy pracovat s finančním odhadem do budoucna (dle zadaných budoucích a pravidelných nákladů a příjmů) a také pracovat s výpisy českých bank? Celkem dobře pracuje web eucty.cz ale pokud vím, neumí ty odhady do budoucna..... :(
PetrSlk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigboban 15. 7. 2010 12:26

Ano MS Money je mrtvý projekt. Na druhou stranu kromě českých výpisů umí už verze 2003 vše co potřebuji, nikdy jsem ani nepotřeboval novější verzi..
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod Banjo 15. 7. 2010 12:31

PetrSlk píše:Hledám program, který by uměl importovat bankovní výpisy a navíc dělat i finanční rozvahu na základě dopředu odhadovaných či pravidelných nákladů a příjmů. Nevíte o něčem? Nemusí být zdarma :)

Tohle umí výše uvedené Domaci účetnictvi od Kastnerů
Banjo
Kolemjdoucí

Další stránka