Nejlepší program pro správu domácích financí

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ujoslav 18. 7. 2010 12:04

Na moje ucely (sledovanie prijmov, vydavkov v roznych kategoriach) bohate postacuje uzivatelsky privetiva online sluzba http://www.madatidal.cz/
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomaspavelka 19. 7. 2010 09:29

Zdravím, já bych doplnil výše uvedený výčet online systémů pro správu financí i o náš systém sMoneybox (http://www.smoneybox.com/cs).

Jedná se o rozsáhlou webovou aplikaci pro evidenci financí, umožňuje definování pravidelných plateb, exporty/importy, rozpočty na úrovni jednotlivých kategorií a velké množství statistik nad zadanými údaji. Pro přístup v "terénu" máme implementováno i rozhraní pro mobilní telefony, dále můžete využít desktopového klienta a připravujeme i iPhone aplikaci. Případně stačí využít naše API a napsat si klienta vlastního.
tomaspavelka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigboban 19. 7. 2010 09:54

tomaspavelka píše:Zdravím, já bych doplnil výše uvedený výčet online systémů pro správu financí i o náš systém sMoneybox (http://www.smoneybox.com/cs).

Umí to předpověď (vývoj) zůstatku na účtu do budoucnosti? Zatím se tady objevila zmínka o dost programech a přijde mi že (skoro) žádný to neumí.

Zatím mě nikdo nepřesvědčil, že někdo dokázal dokonale okopčit MS Money a ještě něco přidat. Spíš je to naopak - dost věcí schází. >:-(
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod karf 29. 9. 2010 17:55

ahoj ve spolek. používam chvilku rqmoney a docela se mi líbí. ale narazil jsem na potřebu nějak sdružit výdaje z různých kategorií a podkategorií pod jednu hlavičku.
příklad: jedu na dovču, kupuju benzín, jídlo, hotel atd. jídlo a benzín bych zařadil do kategorií jídlo a auto třeba a pak bych pod hlavičku dovolená tyto 3 výdaje přiřadil. takže bych v kategorii auta viděl všechny výdaje za benzín bez ohledu jestli jsou při pošustech doma nebo za dovolenou a zároveň bych se mohl podívat, kolik co z dovolené stálo.
umí nějaký free program toto?
díky
karf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 14. 8. 2013 07:24

Po třech letech opět přivádíme pozornost k tomuto vláknu, kde hledáme nejen nejlepší program pro správu domácích či osobních financí, ale nyní se ptáme i po případných webových službách určených pro tyto účely.
Vaše tipy, doporučení a argumenty standardně poslouží k tvorbě nedělního článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod nameh12001 14. 8. 2013 08:41

Pěkný den,

možná můj výběr nakonec do seznamu nezařadíte, ale zkusím to.

Jako dlouholetý odchovanec Windows jsem hledal program pro tuto platformu, ale nepovedlo se mi najít nic, co by bylo zdarma a zároveň mohlo konkurovat skvělému programu KMyMoney, který funguje na linuxu a jen kvůli němuž jsem si linux nainstaloval.

Umí prakticky vše, co si člověk může přát; evidence, dělení do kategorií, rozdělení celkových výdajů na části dle kategorií (např: jedna účtenka obsahuje elektroniku a potraviny), plány do budoucna, apod.

Osobně budu velice zvědav, jak tato anketa dopadne.
nameh12001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dreo 14. 8. 2013 08:47

Po několika měsících používání můžu doporučit Toshl. Není to klasické účetnictví, ale spíše jednodušší nástroj hlídající měsíční bilanci (i když v tomto ohledu autoři plánují nějaké změny pro pokročilejší uživatele). Jednoduchost, přívětivost a rychlost při každodenním používání je právě to, co na něm oceňuji - je to klíčový parametr k tomu, abych u služby vydržel a pravidelně ji používal, protože co si budeme povídat, vést si výdaje nebaví snad nikoho.

Neméně důležitý je i výborný klient pro smartphony, který umožňuje zadávat výdaje hned v "terénu", aby si je člověk nemusel pamatovat. Zde bych rád vyzdvihnul, že krom iOS a Androida podporují i Windows Phone a že tento klient nehraje druhé housle, ale je skutečně použitelný a funkční.

Služba stojí tuším $2/mo, což je obvykle méně než konkurence, a jsem s ní spokojen.
dreo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 14. 8. 2013 09:52

Odjakživa nejlépe spravuje domácí finance inteligentní manželka - pokud to není protimluv. ;-)
Pety
Junior

Odeslat příspěvekod akira.uzai 14. 8. 2013 10:17

bigboban píše:Finanční předpověď na nebližší období (cca měsíc) a na dlouhé období (cca rok) je pro mě naprosto nejúžasnější funkce MS Money. Pokud to ale poctivě nenakrmíte daty je to k ničemu. Jen pro představu - můj seznam pravidelných plateb má možná tak 50 položek, placené z různých účtů, různé periody.. Opravdu si někdo myslí že tohle jde spočítat "ručně"? :pozor

Už vidím jak jdu z hospody domů před zavíračkou (což považuji za urážku hostinského a všech u stolu) a na otázku proč, odpovídám: „Můj úžasný MS Money mi dovolí dnes jen šest piv a nechci somrovat ale příští rok v únoru si budu moc dát dvanáct piv a dva panáky“.

Nebo se zeptám jinak, čemu jste na zadání „Nejlepší program pro správu domácích financí“ nerozuměl?

BTW: Nepoužívám nic. Snažím se zbytečně neutrácet na blbosti a hlavně si nepůjčovat na zbytečnosti. Opravdu nemám potřebu vždy, když se ráno vrátím z nákupu datlovat do počítače kolik jsem si koupil rohlíků a nebo abych citoval méně povedený ale i tak známý film: 5 samyc..."
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 8. 2013 10:31

:-D :-D :oboze :oboze
problem je v tom, ze ji jeste nikdo nikdy nevidel.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladalas 14. 8. 2013 11:45

Já používám http://www.eUcty.cz a jsem s nimi naprosto spokojen. Kromě základní evidence různých příjmů a výdajů a jejich nejrůznější třídění zvládá import všech možných bankovních výpisů a začátkem roku přibyla i aplikace pro Android napojená na tuhle službu.
vladalas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 8. 2013 12:48

mimochodem, spousta lidi dneska mluvi o smirakovi GMailu, ale davat sve bankovni vypisy Honzovi z Horni Dolni to jim nevadi.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod carione 14. 8. 2013 13:33

Ja si nemuzu pomoci, ale zadne online sluzbe bzch svou agendu co utracim a za co nesveril.
To je takovy problem si otevrit MS excel, udelat si tabulku s par vzorci a hned vidim jak na tom jsem. Pouzivam takovy system uz nekolik let a bez problemu. Kdyz si chci neco zpocitat, otevru si excel a udelam si tabulecku. Mam to na PC, zadny cloud, nic, a vzdy si to muzu upravit podle sebe jak chci ja 8-) A nemam strach o tom, ze by se mi na druhe strane servru nekdo cumel na to jak to mam.. (vsechno jde panove a damy) :tleskani
A ted me muzete ukamenovat... :-[
carione
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bubla 14. 8. 2013 13:47

Panebože na co program na domácí účetnictví?! To si jako zapisujete všechno, co kdy kde koupíte? To musí být strašný opruz, to bych teda nechtěl dělat...
Bubla
Junior

Odeslat příspěvekod Loogr 14. 8. 2013 14:10

Jakýkoliv program, ale data do něj musí ládovat vaše "drahá polovička"
1. naučí se obsluhovat PC a psát čísla i bez numerické klávesnice;
2. po druhém procházení účtů zjistí, že vlastně polovinu z těch věcí co koupila ani nepotřebuje, popřípadě byly dražší, než sama tušila;
3. pro vás zbude čas na pivko a rodinné finance budou pod možná neúčinnou, ale aspoň dvojitou kontrolou.
;-)
Loogr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka