Nejlepší program pro synchronizaci dat mezi dvěma počítači.

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 8. 10. 2010 09:39

Jaký používáte program pro synchronizování dat mezi domácím, pracovním a přenosným počítačem? Jaké jsou jeho výhody a v čem naopak vidíte nedostatky? Diskuzí a argumenty pomůžete vytvořit nedělní článek na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 8. 10. 2010 09:46

Používám SyncToy, jelikož je naprosto jednoduchý, přehledný a přitom na 100% plní mé požadavky. Synchronizuji s vlastním home serverem.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jimmbo205 8. 10. 2010 10:05

Já používám synchronizaci přes Dropbox. Jednoduchý, rychlý, zároveň funguje i jako záloha v cloudu. Jediná nevýhodu vidím v tom, že free verze je omezená na 2GB dat. Ale na těch pár dokumentů co potřebuju synchronizovat to stačí bohatě...
jimmbo205
Junior

Odeslat příspěvekod mmj203 8. 10. 2010 10:25

Pro mne je to jednoznačně SyncBack, plně mi postačuje verze Freeware.
mmj203
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TaNdT 8. 10. 2010 10:28

Nič lepšieho ako Dropbox som ešte nenašiel. Hlavná výhoda je že funguje pod Windows, MacOS, a Linuxom. Vyhovuje mi aj Public a Pictures folder kde človek získa odkaz ešte pred tým než sa súbor či zložka uploadne na server. Takýto odkaz je potom možné zdielať s každým (nepotrebuje mať dropbox účet aby súbor stiahol). Veľmi praktická je aj možnosť spoločných dropboxov. Správa dropboxu sa realizuje cez web a je veľmi jednoduchá. Ako hlavnú nevýhodu vidím len 2GB miesta pri free účte.
Naposledy upravil TaNdT dne 8. 10. 2010 10:58, celkově upraveno 2
TaNdT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amoszamba 8. 10. 2010 10:41

Podle mne je nej windows live mesh.
amoszamba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan_Filuta 8. 10. 2010 10:47

Po dlouhém testování rozhodně Create Synchronicity. http://extrawindows.cnews.cz/create-syn ... -zalohujte
Pan_Filuta
Junior

Odeslat příspěvekod JakeCZ 8. 10. 2010 10:48

V době dnešního internetu používám jen doplněk Firefox Sync, který mi zaručí na všech PC stejné záložky, uložené hesla apod. Kvůli častému cestování jsem přestal používat email klienta a všechno leze do gmailu, stejně tak v případě potřeby "přenosu" využívám Google Docs.

A když přecijen něco zapomenu doma na ploše, mám k dispozici TeamViewer a přes vzdálenou plochu si to můžu opět poslat přes meil nebo nahrát na docs.. :)
JakeCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dandyy 8. 10. 2010 10:55

Já na data (dokumenty, obrázky, rozpracované věci) používám Dropbox
http://www.dropbox.com/referrals/NTY5ODM4Mjk (pokud by mi někdo chtěl udělat radost a rozšířit mi prostor tak ať se regne přes tenhle link)

k synchronizaci v prohlížeči Opera Link (šlo by řešit i přes drop box a portable verzi prohlížeče).. OL neumí hesla
dandyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zoro33 8. 10. 2010 10:57

ja zasa pouzivam Syncplicity. Na rozdiel od Dropboxu je mozne vybrat si adresare, ktore chces synchronizovat. Dropbox vie len jeden adresar, do ktoreho musis umiestnit vsetko co chces synchronizovat.
zoro33
Junior

Odeslat příspěvekod anonym2328 8. 10. 2010 11:05

Také používám Syncplicity! Všem doporučuji! http://www.syncplicity.com/
anonym2328

Odeslat příspěvekod huncut 8. 10. 2010 11:07

Já jsem vybíral delší dobu, pár služeb jsem vyzkoušel a nakonec jsem si oblíbil SugarSync. Trochu jsem se o tom rozepsal zde http://geeknet.cz/2010/08/online-synchronizace-dat/ kde zmiňuji ještě jednu celkem zajímavou službu Wuala. Ta je zajímavá pro zálohování.

Jinak SyncToy taky ujde (škoda že neumí sync na FTP), ještě lepší alternatovou k němu je placený GoodSync od autorů Roboformu, ale ne vždy jde vše řešit takto na přímo propojené stroje/disky, takže se mi více hodí služby typu SugarSync, jedoucí přes online úložiště.
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod Fit89 8. 10. 2010 11:08

Mně naprosto vyhovuje Live Mesh, který používám od jeho samého začátku. Nezaznamenal jsem žádný problém a je to velice pohodlné a jednoduché. Už si to bez toho nedovedu představit. Podle mě určitě nejlepší profi řešení, které je navíc od MS, takže je tam nějaká garance kvality. Jinak Mesh jde myslím i na Mac OS X. Pokud člověk potřebuje i na Linux, tak asi ten DropBox. Mesh je ale podle mě určitě lepší.

Co se týká záložek a nastavení prohlížeče, tak určitě přes Chrome, kde se dá synchronizovat spousta věcí přes Google účet. Tak propracované to nemá žádný jiný prohlížeč.
Naposledy upravil Fit89 dne 8. 10. 2010 11:10, celkově upraveno 1
Fit89
Junior

Odeslat příspěvekod Jehudo 8. 10. 2010 11:10

Jednoznačně rsync. Na Windows mi něco takového dlouho chybělo, vše co jsem zkoušel bylo pomalé, těžkopádné, vždy tomu něco chybělo... Pak mi došlo, že to přes Cygwin půjde provozovat i na Windows, takže teď můžu přenášet data pohodlně i mezi různými OS pomocí jednoho nástroje. Přenos může probíhat pomocí různých protokolů ve vnitřní síti i přes internet, má několik typů komprese, obrovské množství nastavení a je velmi rychlý. Jedinou nevýhodou je nutnost alespoň elementární znalosti Bashe a Cygwinu, aby si byl uživatel schopen vytvořit zálohovací skripty. Existují k němu sice různá GUI, ale nějak mi nesedly (přinesly totiž neduhy a omezení programů, co jsem zkoušel na Windows, na druhou stranu pro mnoho uživatelů mohou být dostačující).
Jehudo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod e-Jirka 8. 10. 2010 11:11

amoszamba píše:Podle mne je nej windows live mesh.

Také používám Windows Live Mesh. Vzhledem k tomu, že používám jak messíka, hotmail, spaces, či skydrive, tak je tohle logickým krokem :-)
Life is not an exact science, it is an art.
e-Jirka
Junior

Další stránka