Nejlepší program pro synchronizaci dat mezi dvěma počítači.

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michal.siman 9. 10. 2010 19:07

nextcz píše:
michal.siman píše:
nextcz píše:Já donedávna používal LiveMesh, ale ta nová verze nejde na XP :grr: tak ted zkouším čím to nahradím

A ono nejde na jednom pocitaci pouzivat starou a na dalsich novou verzi LiveMesh? Vzdyt je to jen ajkysi "klient" k webovemu ulozisti ne?

Než jsem nainstaloval LIve aplikace 2011 musel jsem Livemesh betu odinstalovat, no a pak už mě to zase nedovolí tu betu zpátky nainstalovat :grr:

nu uz jsem se k te informaci take dopracoval, prakticky jsem ani netusil ze je nejaka nova verze 2011. no vlastne ani nemam proc to menit, dokud bude fungovat beta tak budu pouzivat starou betu, jak jsem jiz psal, nejakej patek uz nam synchronizuje nekolik pocitacu zcela bez problemu, tak proc to menit ...
Michal Šiman
michal.siman
Junior

Odeslat příspěvekod SKiam 11. 10. 2010 13:19

hladam program, ktory zvladne synchronizaciu medzia viacerymi PC avsak online ulozisko vyuziva len ako cache a vie postupne zosynchronizovat aj velke objemy (desiatky GB).

Priklad: mam 100 GB fotiek, ale potrebujem ich mat zosynchronizovane medzi tromi PC, nove fotky pribudaju relativne pomaly (1GB/mesacne)
SKiam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BetonMAN 11. 10. 2010 22:52

Já na synchronizaci používám také DropBox. Mám již 3,5GB místa a to stále bezplatně. Dle mého názoru asi nejlepší služba na synchronizaci různých zařízení a zálohu důležitých dat. Díky verzování souborů a možnosti jejich "odsmazání" se již nemusím bát, že si něco vymažu, nebo nechtěně přepíšu.

Hodně z vás tu jako negativum píše "Nemožnost nastavení více složek". Avšak zde bych rád upozornil na to, že tento fakt neznamená, že si nemůžete synchronizovat adresáře umístěné různě po discích. Já si například bez problémů nastavil synchronizaci z několika oddílů a adresářů různě rozházených po disku. Jde jen o to, umět si to nastavit. Jenom proto, že si to neumím nastavit, neznamená, že to hned musím označovat jako negativum služby. Ano, musel jsem sice využít softwaru 3. strany na tvorbu simlinků, avšak to nic nemění na tom, že to JDE.

A nakonec ještě přikládám odkaz na tento software: http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshel ... llext.html
BetonMAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 10. 2010 04:00

Ja už to ve foru dával včetně navodu - ono toto není jedina cesta jak použivat symlinky.Pokud použijete symlinkshellextensions je to otazka kliku pick link - drop symbolic link.Takže o nějakem nastavovaní symlinku není celkem ani řeč.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rudidlo 12. 10. 2010 05:47

Já jsem doposud používal Windows Live Sync. Jeho podpora však byla ukončena a instalačka stažena z netu. Nevíte někdo o nějaké alternativě? Synchronizuji desítky GB.
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 12. 10. 2010 08:47

MS nahradil Windows Live Sync nástrojem Windows Live Mesh 2011 (zatím jen v beta-verzi):
http://explore.live.com/windows-live-mesh?os=other
s rozšířenými možnostmi.
Celý balík MS Windows Live Es. 2011 v české mutaci je k dispozici zde:
http://g.live.com/1rewlive3/cs/wlsetup-all.exe
Pozor: nikdy neinstalovat pomocí on-line instalátoru!
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rudidlo 12. 10. 2010 18:14

To je pěkné, ale Live Mesh 2011 má limit na objem přenášených dat. :(
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod dalajvladan 2. 4. 2011 22:47

Oživím téma. Dosud jsem byl spokojeným uživatelem Live Mesh Beta. Cca 1,5 GB dokumentů synchronizovaných v PC a notebooku + složky s prací s notebookem v práci. Dokonce jsem to používal i na synchronizaci souborů portable mirandy, takže jsem měl mirandu vždycky se stejným nastavením a historií na obou strojích. Bohužel Live Mesh Beta skončil a náhrada v podobě toho Live Sync nebo jak se to jmenuje, nejede na Windows XP, které mám bohužel v práci ...

Nainstaloval jsem SpiderOak. Funkčně mi přijde lepší než Live Mesh, lepší možnosti nastavení. Sice jen 2 GB, ale to by mi stačilo. Ale přijde mi hrozně pomalý. Při uploadu nových souborů probíhá nějaká finalizace, která hrozně dlouho trvá (samotný upload jde rychle).

Nevíte o jiných podobných řešeních, kde lze snadno přes online úložiště synchronizovat data na více počítačích? Nastavení synchronizace různých složek mezi různými PC je nutnost. Díky.
dalajvladan
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 4. 2011 08:20

Pročítal sis toto téma nebo jsi jenom přidal dotaz? Žádný z uvedených programů v tomto tématu ti nepřijde vhodný?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan_Filuta 3. 4. 2011 08:35

Po téhle úpravě je Dropbox docela použitelný.
http://post.mj12.eu/dropbox-jeden-velky ... eji-desitk
Pan_Filuta
Junior

Odeslat příspěvekod dalajvladan 3. 4. 2011 12:05

Pročítal, ale buď se prosazuje Dropbox, který nechci nebo nový Live Mesh, který mít nemohu. Zbytek jsou různé jiné služby bez online úložiště nebo pouze název programu, bez alespoň základního popisu vlastností. Pravda, že jsem přehlídl SugarSync, tak ho zkusím. Ale chtěl jsem se vyhnout namátkovému zkoušení a jít na jistotu do programu, který mi mé požadavky splní.
dalajvladan
Junior

Odeslat příspěvekod zoro33 3. 4. 2011 12:18

Syncplicity, SugarSync...
zoro33
Junior

Odeslat příspěvekod dalajvladan 3. 4. 2011 13:16

ten sugarsync vypadá hodně dobře ... možnosti podobný jak ten SpiderOak, víc prostoru a přijde mi to rychlé :) .. navíc Android aplikace jako bonus ... takže asi spokojenost

edit: změny souborů zaznamenává skoro okamžitě, rychlost přenosu souborů není závratná, ale na mé použití dostačující (pro mě je spíš důležité, aby se změna začala hned vyřizovat/uploadovat).

Smazání souboru se na druhém PC projeví de facto okamžitě. 3MB profil Mirandy se uploadne za 30s, na druhém PC je aktualizovaný za něco málo přes 1 minutu od ukončení Mirandy na prvním PC. Pro mě naprosto vyhovující:)

Tzn. na synchronizaci velkého množství malých souborů je to ideální. Na zálohu větších objemů dat to asi není to pravé ořechové.

edit2: kdybyste chtěli vyzkoušet, tak pokud se regnete přes tento link ( https://www.sugarsync.com/referral?rf=c45tv2s6msjxz ) tak dostaneme oba 500MB zdarma:)
dalajvladan
Junior

Odeslat příspěvekod Damianus 21. 7. 2011 13:46

omlouvám se, že toto téma vytahuji z hrobu, ale potřeboval bych program něco jako live mesh tedy sync větších dat bez omezení na cloud + možnost aby u druhého počítače stáhnout pouze metadata a zvolit si data pouze která chci stáhnout. Třešničkou na dortu by bylo to, že by mi je případná druhá strana nemohla smazat z mého pc. Asi chci moc :D
Damianus
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 7. 2011 14:01

Mohl bys mi prosím tě vysvětlit, proč svůj jeden dotaz plácáš na více míst ve fóru? Na jeden dotaz bohatě stačí jedno téma, není nutné s tím spamovat celé fórum.

Pokračuj tedy v původním tématu: viewtopic.php?f=915&t=1146600
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka