Nejlepší správce souborů

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 8. 2013 14:52

Pořád total commander. I když je momentálně na trhu několik free řešení která by se mu mohla aspoň trochu rovnat, jsem ochoten si TC zaplatit, nestojí moc a vždy fungoval spolehlivě, výborně. Zůstanu mu tedy věrný, to si zaslouží ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod tycoon 29. 8. 2013 14:56

Používám vždy dvoupanelové souborové manažery, dnes je nabídka širší a ty základní věci umí všechny z nich. Já mám vyzkoušené Total Commander aFree commander.
BTW ... nebylo by lepší udělat hlasování ?
FR 1.4 TSI 92 kW
ex Fabia 2.0 MPI 85 kW LPG
tycoon
Junior

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 29. 8. 2013 14:58

V Linuxu si bez problémů vystačím s defaultním Nautilem, je rychlý, jednoduchý a přehledný a umí se i připojit na FTP nebo SFTP.

Na Windows používám k připojování k FTP nebo SFTP jedině Filezillu, je zdarma, open-source a je zároveň velmi spolehlivá.
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod marts 29. 8. 2013 15:02

_ja_ píše:Taky pouzivam TC. Ono ten pruzkumnik spoustu veci proste neumi:

- spousteni z prikazove radky (s domovskym adresarem nastavenym na otevreny adresar)
- mnohonasobne prejmenovavani
- synchronizace a porovnavani souboru
- vsechno podstatne pristupne pres klavesove zkratky
- vyber souboru pres regular expressions
- snadna prace s archivy (prochazeni, prohledavani, aktualizace)
- rozsahle moznosti konfigurace
- a tak dale a tak dale

Spouštění z příkazové řádky či spuštění příkazové řádky z příslušného adresáře tam už nějakou dobu je. (Shift+pravý myšoklik)
Transparentní práce s archivy taky už je nějakou dobu k dispozici (ale jenom ZIP).
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod harmiczek 29. 8. 2013 15:31

TC jsem používal v době XP,protože jsem Vistu vynechal tak od Win7 už si vystačím s Průzkumníkem. A jinak na Linuxu kdy ve škole používáme TUI centos tak používám Midnight Commander.
harmiczek
Junior

Odeslat příspěvekod David P. 29. 8. 2013 15:36

Dřív jsem nedal bez dvoupaneláku ani ránu, měl jsem oblíbený Unreal Commander, ale jak jsem pořád měnil počítače nebo přeinstalovával, tak jsem ho jednou snad z lenosti nenainstaloval a kupodivu teď žiju pár měsíců jen s Průzkumníkem. Ono je to možná tím, že už míň přeskupuju větší množství souborů, a když, tak se jedná o fotky. A ty kompletně spravuju v Zoner Photo Studiu, kde jsou taky dva panely a možnost hromadného přejmenování.

Teď jsem zkusil projít, co se vůbec dneska nabízí a zjistil jsem, že FreeComander, Double Commander, uCommander, Unreal Commander, Speedcommander a další volně dostupné alternativy Total Commanderu už dávno ukončily vývoj. A je to na nich vidět. Nicméně objevil jsem Multi Commander - zdarma, stále aktivně udržovaný a v nastavení postupně nalézám vše potřebné. Tak už se mi zabydlel v hlavním panelu a průzkumník zas půjde na druhou kolej.

Jinak je velmi kvalitní alternativou k Total Commanderu Altap Salamander. Je ale taky placený, stojí podobně - 700 Kč. Software si v případě potřeby kupuju, ale upřímně, tyhle programy mi za to už nestojí.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 29. 8. 2013 15:51

mc

(a je pravda, ze nautilus po zmacknuti F3 mi bohate staci, neco co nemuze widlous pruzkumnik nabidnout a kvuli cemu je proste nepouzitelny)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rkrama 29. 8. 2013 15:53

Milanr1 píše:rkrama:
Popisuješ prastarý souborový přístup (řádkový UNIX; MS DOS).
V moderních OS WNT od v.5.2 výše se používá objektový přístup:
Knihovny.
Stačí jen se to naučit. ;-)

O com rozpravas - o akych knizniciach? Total Commander pouzivam na pracu so subormi a vravim ze bez neho sa mi zda neporiadok na pocitacoch, lebo nevidim to co ja chcem a ako chcem.

UPDATE: Ako tak pozeram na tie kniznice, tak je to krasny priklad toho ako spravit bordel aj tam kde nie je.
Naposledy upravil rkrama dne 29. 8. 2013 16:09, celkově upraveno 1
rkrama
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bubla 29. 8. 2013 16:04

Jedině TC, možná je to síla zvyku, ale já bych se bez něj neobešel. Průzkumník ho podle mě nahradit nemůže, jak si jednou někdo zvykne na dvouokenního strávce tak není cesta zpět. Možná existují free náhrady tza TC, ale já už mám zažité klávesové zkratky, mám upravenou nástrojovou lištu a mám pár pluginů pro zobrazení či např. pro práci s ISO. Navíc TC plně nahradí programy pro práci s archivy i s FTP.
Bubla
Junior

Odeslat příspěvekod admxx 29. 8. 2013 16:14

Unreal Commander, umí toho dost a je zdarma :-)
admxx
Junior

Odeslat příspěvekod maxXx1 29. 8. 2013 16:51

Total Commander na Windows a Midnight Commander (mc) na Linuxu....
CPU: Intel Core i5 7500 @ 3.8 GHz, GPU: Asus DUAL GeForce GTX 1060 O6G, RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4 @ 2666MHz,
MB: GIGABYTE Z270N-WIFI, HDD: WD Blue 1TB, PSU: Seasonic S12II-430 Bronze, Case: NZXT Manta White, Cooling: GELID Tranquillo
maxXx1
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 29. 8. 2013 17:06

Pouzivam x64bit verzi Altap Salamander. Je to bezkonkurencni pomocnik. Vyhovuje mi mnohem vice nez TC.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod čutor 29. 8. 2013 17:15

Pouzivam Unreal commander. Drive Total commander a freecomander.
Ale nez jsem se rozhoupal ke koupeni TC tak jsem nasel ten unreal commander a jsem spokojen.
čutor
Junior

Odeslat příspěvekod japkoslav 29. 8. 2013 17:16

Klasický explorer, TC extrémně zřídka pro FTP.
Headphone enthusiast
japkoslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gifter 29. 8. 2013 17:18

Kdo jednou koupí TC, tak už nemusí nikdy němit, protože má doživotní licenci. Toto moc programů nenabízí.
Case: Fractal Design | PSU: Seasonic | MB: ASUS | CPU: AMD | RAM: Kingston | VGA: Sapphire | HDD: Seagate | SSD: Kingston | Fan: Arctic + Noctua | LCD: Dell | Win 10 Pro 64 bit
gifter
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka