Nejlepší program pro klávesové i myší zkratky

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 11. 5. 2011 17:49

Používáte nějaký program pro vytváření i správu klávesových zkratek nebo pro ovládání počítače pomocí gest myší? Pokud ano, tak kterému dáváte přednost a proč? Z vašich doporučení bude sestavena nabídka v nedělním článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Shockie 11. 5. 2011 18:01

vubec:D
Shockie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 11. 5. 2011 18:13

pouzivam toto
ple programovtelna , pamata si predvolby aj po vypnuti alebo zapojeni do druheho PC

Obrázek
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod marcus88 11. 5. 2011 18:53

Ja osobne pouzivam Executor a som s nim velmi spokojny. LINK: http://executor.dk/
marcus88
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 11. 5. 2011 19:36

All-in-one-gestures v FF.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod pepak 11. 5. 2011 19:46

Já preferuju AutoHotKey (popis), protože v něm na rozdíl od ostatních programů nejsem omezován tím, co dokázal vymyslet a/nebo naprogramovat autor programu, ale můžu si naskriptovat, co mě napadne.
pepak
Junior

Odeslat příspěvekod gyoja 11. 5. 2011 19:51

Pár globálních zkratek mám definovaných přes Mirandu, Foobar2000 a PicPick. A pak si ve Win XP definuju zkratky přes zástupce jednotlivých programů v nabídce Start. Pětitlačítková myš je dostačující sama o sobě, takže gesta navíc jsou zbytečná. Jen v prohlížečích si pomocí gest otvírám editor zdrojového kódu, vypínám, zapínám styly a zvětšuju a zmenšuju zobrazení (ve FF4 např. používám rozšíření Mouse Gestures Redox).
gyoja
Junior

Odeslat příspěvekod wawi 11. 5. 2011 20:09

wawi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod checheche 11. 5. 2011 21:19

:arrow: HotkeyP
Já ho používám pro namapování gamepadu pro ovládání PC.
i5-4590 + MSI B85-G41 PC Mate = (4x3,7 GHz), GTX960 2GB, 8 GB DDR3@1600MHz
checheche
Junior

Odeslat příspěvekod bobo8 11. 5. 2011 21:21

Dříve jsem používal Autohotkey, ale přešel jsem na AutoIt, je velmi podobný, ale má mnohem lepší strukturu jazyka i vývojové prostředí. Jinak oba tyto programy dokáží velmi zefektivnit práci na PC (pokud PC používáte k práci, což dělá málokdo).
bobo8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BetonMAN 11. 5. 2011 22:06

Na opravdu detailní nastavení myši používám freewarovou utilitku X-Mouse Button Control.

Umožňuje nastavení jednotlivých tlačítek myši pro každou aplikaci (exe soubor) zvlášť. Takže v Chromu může mít prostřední tlačítko myši (rolovací kolečko) zcela jinou funkci, než třeba v průzkumníkovi.

Aplikace má 7 "vrstev" (dají se chápat jako profily), které se dají přepínat pomocí klávesových zkratek, nebo manuálně v programu.

Aplikace také umožňuje aktivaci rolování podle polohy myši, jak tomu je např. u systému Mac OS X. Nebude tedy záležet na tom, jaká aplikace je aktivní, ale kde se nachází kurzor myši.

Nebudu zde rozebírat, co všechno tento program umí, jsou toho tuny, takže pokud vás tento prográmek zaujal, tak si jej stáhněte. Samotný program má 1,22 MB (s nápovědou 2,66 MB), což je, dle mého názoru, hodně slušné.

jsem s pozdravem
Ondřej Pláteník a.k.a. BetonMAN
BetonMAN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akira.uzai 12. 5. 2011 06:37

specializovaný sw ne, ve windows jsem používal plugin pro myší gesta pro alternativní shell LiteStep + definici globálních zkratek v tomto "správci oken"
v linuxu používám gesta a zkratky nadefinované v Compizu
+ nadefinované vlastní zkratky v často používaných programech (foobar 2000, photoshop, atd....)

-- 12. 5. 2011 07:39 --

vortex1394 píše:pouzivam toto
ple programovtelna , pamata si predvolby aj po vypnuti alebo zapojeni do druheho PC

Obrázek

mám starší neprogramovatelnou verzi a jsem s ní moc spokojený, to pamatování si zkratek asi není multiplatformní?
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod xpeta 12. 5. 2011 07:30

Hidmacros - http://www.hidmacros.eu.
Mam pripojenou druhou klavesnici a tu pouzivam jenom na makra. Neco jako klavesove zkratky, neco poustet primo a neco pres Autoitx.
xpeta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vegasgeek 12. 5. 2011 09:36

Já použivám OS X, takže nepotřebuju žádný program pro nastavování a spravování zkratek. K Magic Mouse myši používám Magic Prefs kde si jednoduše nastavím všechny gesta.
vegasgeek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarda.x 12. 5. 2011 13:05

Velmi doporučuji program HotkeyP je hodně variabilní a zvládne spoustu věcí.
Umí měnit pozice oken, rozlišení, tapety... Lze jím ovládat myš joystickem nebo volantem, nebo si na pedály nastavit nějaké akce. Myší zkratky v kombinaci s klávesovými. Nebo např. multimediální s klávesovými např. Ctr + Play
Nemusí se instalovat, a je to freeware od českýho výrobce.
Obrázek
Jarda.x
Junior

Další stránka