Nejlepší program pro virtuální desktop

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 24. 11. 2011 15:38

Potřebujete více pracovního místa, více ploch pro více programů s různým prostředím? Ve Windows tato záležitost stále není samozřejmostí. Je tedy třeba si pomoci zvláštním nástrojem. Který je podle vás tím nejlepším a proč? Vaše tipy i argumenty pomohou vytvořit nedělní článek na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 11. 2011 15:55

Více ploch <= více monitorů.
Lepší „zvláštní nástroj“ v době levných LCD neznám. ;-)
Sedm (+1 -> system) separátních desktopů bylo v minulém tisíciletí výsadou Unixu.
V té době stál kvalitní monitor EIZO 21" > 100 tis. Kč, málokdo si mohl dovolit víc než jeden.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janbarasek 24. 11. 2011 16:20

Tak třeba přímo Ubuntu to má v sobě a umí 4 pracovní plochy a přepínat mezi nimi.

Jinak na widlích se mi líbí třeba VMware, a pak jeho nějaká alternativa zdarma.

Případně tohle umí i šroter (nyní i bez instalace přímo v prohlížeči) ;)
janbarasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Forty- 24. 11. 2011 16:25

VirtuaWin

http://virtuawin.sourceforge.net/ - maly, neotravuje, pohodlne klavesove skratky
Forty-
Junior

Odeslat příspěvekod Wayne 24. 11. 2011 16:27

Tím nej je pro mě samotný systém Mac OS. Jinak na pc olím alternativu v programu Dexpot.
MackBook Pro 13" (mid 2009), OS 10.11 / ASUS G75VX-CV163H Win10

PC
Core i5 2500K, MSI Z77A-G43, 2x4GB DDR3 1333MHz, GTX260 896MB, Corsair 750W, HDD 500GB 7200RPM SATA II, DVD LG GH22LS, Samsung TV UE40D5000, Win10
Wayne
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 24. 11. 2011 16:28

Nedávno jsem potřeboval na pár dní externí monitor k notebooku a k dispozici byl jen jeden nepoužívaný notebook. Pomohl prográmek Maxivista.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Pety 24. 11. 2011 16:32

Několikrát jsem virtuální desktopy zkoušel a vždycky jsem přišel na to, že mě to jen zdržuje.
Pety
Junior

Odeslat příspěvekod mposchl 24. 11. 2011 16:34

pouzival jsem kdysi VirtuaWin, coz fungovalo solidne, ale osobne mi to uplne neschazi, mam dva monitory (24" a 21") a jako PHP programatorovi me to docela staci, presto pripoustim, ze jeste jeden monitor bych narazove uzivil...zvlast kdyz je treba tezit z vice dokumentu soucasne, ale to mi virtualni plochy nenahradi :)

Co se tyce VMware, tak nejde o virtualni plochy, ale virtualni stroje. A jeho "free" verze se jmenuje WMware Player, ktery myslim ale umoznuje obrazy systemu jen spoustet - neni tedy mozne obrazy vytvaret atd (tedy systemy na virtualni stroje instalovat). Je to trochu OT, ale VMware se fakt hodi, sikovny a spolehlivy nastroj ;)
mposchl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miho 24. 11. 2011 16:54

Mám 30" + 24" ale bez virtualnich ploch bych se neobesel. Typicky pracuju na 4-6 projektech soucasne v ruznych vyvojovych prostredich. Nektere projekty jsou otevrene den, nektere tydny.

Kdybych mel okna vsech projektu smichana (a k tomu jeste prohlizec, mailovy klient, IM a desitky dalsich veci), tak bych se z toho nutne zvencnul a prepinani mezi projekty by trvalo dlouho. Takze mam pro kazdy projekt jednu plochu a prepnuti je otazkou vteriny.

Pro windows jsem hledal plne funkcni aplikaci dlouho. A nenasel. To je jeden z duvodu, proc pro praci pouzivam jiny system, ktery virtualni plochu nativne umi.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod pocitujlasku 24. 11. 2011 17:02

Ja pouzivam to, co je nativne v Ubuntu. A 4 plochy si neviem vynachvalit. Jedna: web browser, druha php editor, tretia virtualny windows, stvrta na ostatne veci.
Kazda ma svoj zoznam spustenych programov, takze na liste vidim vzdy len zoznam programov, ktore su na tej ploche. Prepinam ALT+CTRL+sipky, bez nejakych animacii.
pocitujlasku
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 24. 11. 2011 17:18

Jednoduchý, bez instalace, s náhledy oken, 64bit podpora, Windows 2000 +, integrace na hlavním panelu, jednoduše nastavitelný počet virtuálních ploch přímo v konfiguračním souboru (mě stačí dvě), málo známý, zato fakt dobrý = WindowsPager.

http://windowspager.sourceforge.net/

Osobně tedy virtuální plochy moc nevyužívám, ale ze všech programů, které jsem zkoušel mi tento sedne nejvíce. Stačí rozbalit do nějaké složky, nastavit spouštění při přihlášení a o víc se člověk prakticky nemusí starat :). Navíc lze jednoduše v konfiguračním souboru nastavit aplikace, které se mají ignorovat a tedy zobrazovat na všech plochách.
...slušnost a morálka nejsou jen slova...
Mr.Gentleman
Junior

Odeslat příspěvekod Benda_11 24. 11. 2011 17:30

Zkoušel jsem spoustu programů pro vytváření virtuálních ploch na Win, ale každá aplikace uměla vždy něco jiného. Někde šlo volit počet virtuálních ploch, jinde zase byli natvrdo nastavené klávesové zkratky, jiné hýřili 3D efektem a tak nějak jsem přišel na to, že vícero ploch nepotřebuju. A když už mám tu možnost, tak připojím k nb monitor a nechám rozšířit plochu, je to 100x lepší než virtuální plocha. Člověk nemusí přepínat mezi plochami a jen mu stačí přejet očima na druhý monitor. Opravdu skvělé pro tvoření webových aplikací. Na jednom monitoru zdroják a na druhém monitoru výsledek.

Ale když jsem se dřív oháněl po nástrojích na virtuální plochy, tak mě sedl nástroj vytvořený samotným MS - Microsoft Desktops a nebo komerční Yod’m 3D. Neříkám, že jsou nejlepší, ale sedli mě.
Benda_11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 24. 11. 2011 17:41

virtualni plochy umi uz hafo let kazde pouzitelne graficke prostredi a kazdy vyspely window manager.
bohous-fialka
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 11. 2011 17:54

Osobne pod Win 7 pouzivam virtuawin http://virtuawin.sourceforge.net/ a 2 LCD (22" a 17")
Pri praci si vacsinou s 2LCD vytacim s nastaveni 22" ako primarny kde mam pracu a napr GIMP hlavne okno a listy na mensom. na sekundarnom 17" mam gadgety email popripade mesengery a td. plus ikony na ploche mam iba 4 (control panel, computer, LNK (priecinok z odkazmi na najpouzivanejsie prog.) a odkaz na dokumenty na NAS.
anonymni

Odeslat příspěvekod Tomik_1 24. 11. 2011 20:50

Více ploch jsem nikdy nezkoušel, tak jsem se teď do toho pustil. Musím říct, že jsem ze zde uvedených (a dalších programů) zklamaný. Buď mi nefungují, anebo jsem absolutně neschopný je nakonfigurovat. Takže prosím o nakopnutí: ať jsem nastavoval co chtěl a přečetl příslušnou dokumentaci, tak když jsem si nastavil např. plochu č. 2 dle svých představ, tzn. že jsem např. smazal zástupce, které jsem chtěl mít jen na originální (výchozí) ploše, tak tito zástupci se mi smazali i z výchozí (1) plochy. Jaktože se takto destruktivně přenáší nastavení z virtuální plochy na tu originální? Předem děkuji za tipy na nastavení.
Tomik_1
Kolemjdoucí

Další stránka