Nejlepší programy na návrh bydlení pro neprofesionály

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 12. 4. 2012 09:38

Stavba domu, rekonstrukce bytu, stěhování, změna a posunovánní nábytku, malování pokojů a mnoho dalšího lze simulovat pomocí počítače dříve, než se do takové práce pustíte. Budete tak mít alespoň základní přehled o tom, jak bude výsledek vypadat, je-li realizovatelný, popř. jestli se vám takto bude líbit.
Jaké programy jsou k těmto účelům nejlepší? Škála je široká a málo který software obsáhne všechny výše uvedené dovednosti naráz, takže pravděpodobně využijete pro každou konkrétní záležitost jinou aplikaci.
Vaše tipy poslouží k vytvoření nabídky těch nejlepších programů s bydlící tematikou pro čtenáře Živě.cz v nedělním článku.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod _hb_ 12. 4. 2012 09:58

Sweet Home 3D: http://www.sweethome3d.com/index.jsp pro navrh objektu a rchle upravy modelu je dobry Google Sketchup: http://sketchup.google.com/

Hynek
_hb_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petko kotov 12. 4. 2012 10:01

sketch up
pocitac: AT 486 DX2 s monitorom a klavesnicou
telefon: tesla Isn1832 /tlacidlovy/
hodinky: Prim - Automatic
kava: Jacobs Kronung 250g
oriesky: Erdnusse wurzig-pikant Lorenz snack world 150g
toaletny papier: Tento economy, 3vrstvovy, 68 m
petko kotov
Junior

Odeslat příspěvekod rasasak 12. 4. 2012 10:12

RoomArranger
rasasak
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyRicio 12. 4. 2012 10:15

když jsem si dělal pokoj tak jsem využil funkce google sketch up. Přijde mi celkem jednoduchej a intuitivní. rychle jsme se s nim naučili a ani nesežral moc výkonu na PC takže jsem ho mohl mít i na starším počítači.
JohnyRicio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radidi 12. 4. 2012 11:16

jednoznacne by som doporucil google sketchup.. je jednoduchy, intuitivny.. mozno v nom jednoducho a volne modelovat tak ako exterier aj interier, stahovat zariadenia a rozne prvky z vlastnej velkej kniznice a je tu moznost doinstalovania roznych pomocnych pluginov najme pre rendrovanie obrazkov z odleskami a svetlami, ale aj pre rozne ulahcenie prace ale to skor uz pri profesionalnejsom pouziti tohto programu.
dobre navody pre pracu s tymto programom (niektore aj nahovorene) su na linke
http://www.youtube.com/playlist?list=PL0E3565D6BBD0F87A&feature=plcp
a taktiez mozno najst aj kopec info o tomto programe a jeho pluginoch taktiez na stranke http://www.academyx.eu/
radidi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akira.uzai 12. 4. 2012 11:32

Archi CAD
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod petko kotov 12. 4. 2012 11:39

akira.uzai píše:Archi CAD

archicad je platena profi aplikacia dost nevhodna na domace pouzitie. prilis zlozite.
pocitac: AT 486 DX2 s monitorom a klavesnicou
telefon: tesla Isn1832 /tlacidlovy/
hodinky: Prim - Automatic
kava: Jacobs Kronung 250g
oriesky: Erdnusse wurzig-pikant Lorenz snack world 150g
toaletny papier: Tento economy, 3vrstvovy, 68 m
petko kotov
Junior

Odeslat příspěvekod kuty.cz 12. 4. 2012 13:07

Zkousel jsem vsechno mozny a pro rychly navrh je i pro cloveka nepolibeheno 3D podle me nejlepsi Sweet Home 3D. Oproti SketchUp, ktery je hodne doporucovany mi prace prijde mnohem rychlejsi a snadnejsi. Clovek se nemusi ucit v nejaky CADu a vse zvladne jednoduse. Jednoduse nakresli zdi, zada tloustku atd.
kuty.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod misaz640 12. 4. 2012 13:21

petko kotov píše:
akira.uzai píše:Archi CAD

archicad je platena profi aplikacia dost nevhodna na domace pouzitie. prilis zlozite.

to sice ano, ale složitost není podstatná. Ať je to složitější nebo je to primitivské. Vše kde to jde tu patří i Archi CAD. na ceně taky nezáleží
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod Arst 12. 4. 2012 13:45

Pokud to nemusí být uplně přesné, tak hra the sims (1,2,3) s datadiskama má hodně věcí. Udělá pro představu svoje a má jednodušší ovládání. -Vím že to není na program k tomu určený ale jako návrh jak rozestavět nabytek, předělat byt vyhovující :)
Arst
Junior

Odeslat příspěvekod misaz640 12. 4. 2012 13:55

I to je zajímavé řešení - proč ne?
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyA8 12. 4. 2012 14:02

Room Arranger je celkem intuitivní, dá se v něm i pěkně malovat přes naskenovaný plánek, vyrábět vlastní objekty "na míru" a tak vůbec se v něm dá hrát.
JohnyA8
Kolemjdoucí

Další stránka