Nejlepší program pro obnovu operačního systému

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 11. 7. 2012 17:01

Nabubřely vám Windows do nesnesitelných rozměrů, jsou neúnosně pomalé, zhroutil se celý operační systém? Pak je čas na obnovu jeho uloženého obrazu.
Jaký program je nejlepší pro recovery operačního systému a proč je lepší než jeho konkurence?
Vaše tipy, doporučení a argumenty budou použity při tvorbě nedělního článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod dusanjencik 11. 7. 2012 17:12

Mě se nejvíce osvědčil Acronis. Je sice placený, ale jeho poslední verze 2012 má opravdu vynikající vlastnosti. Hlavně používám BootCD, které dokáže zálohovat jakékoli oddíly, popřípadě i jen data do TIB archivu. Samozřejmě je i obnovit. Celé je to ještě komprimované, takže to zabere méně místa na disku. Již mnohokrát jsem musel využít obnovu oddílu Rezervováno systémem (W7), který se po hrátkách s MBR občas nenávratně zhroutí...
dusanjencik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 11. 7. 2012 17:51

Integrované v OS WNT:
A/ řady 5:
ntbackup
B/ řady 6:
sdclt
rstrui

3-P placené:
Norton (Symantec) Ghost
Acronis Recovery Expert
aj.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 11. 7. 2012 17:56

Tak já používám DiskWizard od Seagate. Je to vlastně osekaná verze Acronisu a skoro nic to neumí (jako třeba přírůstkové zálohy atd). Umí to ale to základní. Tedy vytvořit image disku. Vyrobit bootovací cd, a vrátit image disku. A to je vše co od toho potřebuju. Výhoda je, že je zcela zdarma, stačí mít v PC namontovaný libovolný seagate disk a můžete ho využívat. Ikdyž existuje nějaký parametr který umožní jeho spuštění ikdyž žádný disk od seagate nemáte, ale nepamatuju si jaký.

Ale musím říct, že windows 7 jsou dost stabilní a nepotřebují nějaké obnovování. Koukám se na info o systému a vidím "Datum instalace 31.10.2009" tj skoro 3 roky a zatím jede stále normálně. To XPčka jsem musel reinstalovat (nebo obnovit z image) přibližně 1x za rok. Ale tohle drží.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 11. 7. 2012 18:34

ACRONIS TRUE IMAGE HOME
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Ilfirin 11. 7. 2012 19:18

že ještě nezazněla Clonezilla
Ilfirin
Junior

Odeslat příspěvekod polygramofon 11. 7. 2012 20:06

clonezillu používám a nemám nač bych si stěžoval
polygramofon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jxjl 11. 7. 2012 20:38

Doporučil bych dvě řešení
- Parted magic (http://partedmagic.com/doku.php?id=start) - kompletní sada nástrojů pro práci s diskovými oddíly, zálohování a obnovu dat, rekonstrukci dat z poškozených disků, ... je to postavené na linuxu neboli výhodou oproti různým dosovým řešením je plně funkční síť, pohodlný desktop, podopora nového hardwaru, pro tento konkrétní účel bych na něm zkusil programy fsarchiver, partimage nebo clonezilla
- AVG rescue CD (http://www.avg.com/cz-cs/avg-rescue-cd) - linuxové záchranné CD od AVG zaměřené na obnovu a opravu win systémů
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod jejan 11. 7. 2012 20:57

Vmware Hypervisor - snapshot
jejan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ousteen 11. 7. 2012 21:05

Já používám Xpress Recovery 2, který jsem dostal k základní desce Gigabyte. Líbí se mi, že si ho dokáže obsloužit bios bez nutnosti bootování z DVD (stačí první nabootování a pak už DVD není potřeba). Program vytváří obraz pouze systémového oddílu na disku, takže data, která chci zachovat stačí překopírovat na jiný oddíl a obnovit zálohu.
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 7. 2012 21:11

Kód: Vybrat vše
je to postavené na linuxu neboli výhodou oproti různým dosovým řešením je plně funkční síť, pohodlný desktop, podopora nového hardwaru, pro tento konkrétní účel bych na něm zkusil programy fsarchiver, partimage nebo clonezilla

Na windows se nakej patek použivaji livka ktere umožnuji tvorbu obrazu,obnovu obrazu,umožnuji jeho aktualizaci,maji plnohodnotny shell,maji plnou podporu sitě a možnost přidat teměř libovolny soft,jsou postaveny na winpe,pokud je někdo extremista tak si klidně vyrobí multiboot live s dalšim jadrem ktery je linuxový,to že plno lidí zamrzlo v době dosu je jina kapitola...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mamlasos 11. 7. 2012 21:28

Co je to nejlepší ? Mi už nejednou posloužil Paragon backup&recovery free, má to docela dost možností, windowsoidní prostředí (je to live (CD/USB fleš)), síť atd.
Je těžké být Mamlasos, konkurence je obrovská.
mamlasos
Junior

Odeslat příspěvekod yorg 11. 7. 2012 21:42

Já dávám hlas tomu neinstalovat po nainstalování OS kdejakou hloupost a jednou za cca 3 roky provést čistou instalaci.
yorg
Junior

Odeslat příspěvekod Ahzs 11. 7. 2012 21:59

Pokud je to pro domaci pouziti, tak nejlepsi SW je EASEUS Backup
http://www.easeus.com/disk-copy/home-edition/

Firma jej stale predelava, takze doporucuji si najit starsi verzi, ktera je free i pro komercni pouziti a umi vice veci - inkremetalni a rozdilove zalohovani. SW samozrejme umi klonovani partition, obnovit system na jiny disk a to vc. jine velikosti disku. Podpora Win7 je samozrejmost.
Starsi verze je tu:
http://www.slunecnice.cz/sw/easeus-todo-backup/
Ahzs
Junior

Odeslat příspěvekod jirimi 11. 7. 2012 22:40

HDCLONE
V práci používám HDCLONE a jsem maximálně spokojen- mají i verzi zdarma, která na doma bohatě postačí ...
jirimi
Junior

Další stránka