poškozené soubory .jpg

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod yuasa 3. 4. 2013 13:09

Ahoj, nedávno jsme si zkopírovali fotky na druhý disk (jako zálohu). Vše proběhlo v pořádku a vše fungovalo. Najednou z ničeho nic mi nešly otevřít fotky (.jpg). (Na původním disku už soubory nejsou.) Mám složku ve který je např. šedesát fotek a dvacet z nich nejde najednou otevřít. Zmizeli jim miniatury a ať se snažím otevřít to v čemkoliv, vždy mi to napíše, že tento typ souboru není podporován, nebo nemám aktualizaci prohlížeče fotek, nebo soubor .jpg je poškozen, ... atd... Zkoušela jsem všechny možný recovery apod. a ty fotky nejdou otevřít ani v těhle programech, natož opravit... Velikost poškozených souborů se ukazuje stejná jako u těch, co jsou v pořádku, takže teoreticky data by měly být v poho... já fakt už nevím... :-( :idea: Poradí někdo? :roll: :lookround:
yuasa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 4. 2013 13:10

Poškozená data prostě smaž ;) Pokud jsou důležitá, můžeš je obnovit ze zálohy.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 4. 2013 13:17

Základní postulát:
Nezálohovaná data nemají valnou cenu.

Možnosti:
A/ Není|nebyl původní PC/OS napaden exploity?
Hafo exploitů mj. ničilo .jpg|.avi|.mpg atd. tím, že do něj nakopírovalo svůj kód místo původního obsahu.
Kód se pak spustil v jiném OS při následném prohlížení.
Je to Tvůj případ?

B/ Je poškozen FS v externím HDD?

Co s tím?
(A)
1) Vyčistit OS od exploitů.
2) Obnovit originální foto ze zálohy (původní napadené smazat).
(B)
1) Vše zálohovat.
2) Pokusit se o opravu FS, nejlépe z OS WNT řady 6:
chkdsk X: /F /R /B /V /X
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yuasa 3. 4. 2013 13:48

no je pravda, že manžel cosi stahoval z mobilu do pc pomocí myslím Kies... a vím, že se rozčiloval, že se mu tam něco zaseklo a rozházelo mu to polovinu telefonu, nešly mu nějaké app a to co zkopíroval do pc, tak to nefungovalo... je fakt, že asi od té doby přestaly fungovat i ty moje fotky... je možné, že by to bylo A/?
yuasa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 4. 2013 14:38

Prostě to ověř standardními nástroji, které se neinstalují:
viewtopic.php?f=927&t=1114417
(Do napadeného nebo podezřelého OS se nic neinstaluje!)
Pokud si nebudeš jistá, prostuduj si:
viewtopic.php?f=927&t=1114415
a polož dotaz do sekce
forum-927/Viry-a-bezpecnost.html
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 4. 2013 14:10

Ad fotky: Rozhodně je lépe obnovuje Testdisk, než getDataBack, to je moje rada :D
Nic neinstaluj ani na disk, kde původně byly, třeba je tam nakonec ještě ráda budeš hledat ;)

A začíná to tu být móda, kopat do lidí se ztracenými daty, tak se nepřidám. Jen jazykově podotknu, že něco záložního, je v rezervě až jako druhé, ať je to záložní zdroj, řešení, nebo úložiště dat.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel