Nejlepší program pro virtualizaci OS

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mejty 3. 7. 2014 21:01

To záleží podporuje hw virtualizaci pokud ano a mám operační systém tak KVM má i docela hezkého GUI klienta a pěknej výkon. Pokud nepotřebuju plnou virtualizi a stačí ni kontejnér tak můžu využít i OpenVZ. Pokud sem velká lama nebo nemám v hw podporu virtualizace, tak mi asi pomůže jen Virtualbox. Ale všeobecně vnímám virtualizaci na desktopu jako dost zbytečnou věc. Na serveru to je něco jiného.
mejty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jakub.h 4. 7. 2014 02:05

nocturne.op.15 píše:Neni prakticky problem s kompatibilitou HW jako u vmware ... Nevyhodou je podpora jen zakladniho HW

Není to trochu protimluv? :-)
jakub.h
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 7. 2014 05:43

Není...Myslel tim že problemy s kompatibilitou nejsou absolutně žadne...Pokud ovšem náhodou nenaraziš na něco s čim je nekompatibilní :-D Něco jako bezproblemový chod systemu ale pouze v nouzovém režimu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rezza 4. 7. 2014 06:55

QEMU/KVM, někdy se hodí i jiné architektury, než x86. Jinak ačkoliv je Docker strašný hype a cpe se i kam nemá, tak je to super nástroj. Kontejnery pro mnoho use case virtualizaci jak ji známe zabíjí.
BlackBerry Passport SE, Lenovo X1 Carbon 2nd gen s Fedora 23 Alpha, Sony PS3/4/Vita
Rezza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BlackRider 4. 7. 2014 08:56

Nejjednodussi dostacujici na desktop Virtualbox. Jednoduche serverove VMware ESXi a Citrix XenServer. Nejlepsi trochu slozitejsi linuxovy KVM, jak pro desktop, tak servery.
Nejlepsi OS level serverova virtualizace asi OpenVZ.
BlackRider
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jehovista 4. 7. 2014 09:00

mejty píše:Ale všeobecně vnímám virtualizaci na desktopu jako dost zbytečnou věc.

Tak jsou i scenare, kdy se virtualni stroj na desktopu/notebooku vyplati. Ve firme mame vsichni povinne windows(protoze jinak bych se nedostal do site) a tak kdyz chces na praci pouzivat neco efektivnejsiho, tak musis mit virtual. Napriklad kdyz ve virtualnim Linuxu kompiluju projekt, tak je to rychlejsi, nez kdyz to delam v nativnich Windows. Podezrivam pomaly filesystem ve windows.
jehovista
Junior

Odeslat příspěvekod regine 4. 7. 2014 09:23

VirtualBox - asi 6ti letá zkušenost i v práci. :idea:
- Na domácí užití jak pod Linux, tak pod MS-Windows bohatě postačující (i když má i své mouchy), ale slouží mi perfektně k testování, užití starého SW, u kterého, pokud si nekoupím licenci na novou verzi Windows, se nerozjede. :-]
- V práci na serverech SGI se SLES (Suse Novell) v demilitarizované zóně jede SW od MS asi pro 20 tisíc klientů. A dobře. :-D
K placené verzi VB. Údajně existuje, ale spíše jako služba a mají prý v ní vyřešené ony "moušky" o kterých jsem se výše zmínil. :love:
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Junior

Odeslat příspěvekod Lebovski 4. 7. 2014 12:39

Pro základní použití VBox ujde, ale náročný uživatel by zvolil VMWare Worskation: lepší možnosti síťování a lepší grafika. Bohužel systém ovládání není podle mých představ (třeba takové vyjmutí CD)
Lebovski
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 4. 7. 2014 16:07

za 70 eur jak zadarmo :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Puchino 6. 7. 2014 20:44

Yopik píše:Trochu hardcore ale asi to stoji za to: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... b3a34c05d2

Co je na XENe hardcore?
Bart wrote: I will use Google befor asking dumb questions.
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod ka-spel 11. 5. 2015 19:57

Hraji si s virtualizací pro jeden spolek. Potřebuji rozchodit staré účto na W8. Kvůli tomu jsem jim vyřídil i upgrade na W8 Profi. Nejdříve jsem zkoušel Virtualbox a teď jsem podle návodu https://www.maxiorel.cz/hyper-v-windows ... ni-pocitac rozjel Hyper-V na noťasu Lenovo. Bylo to nejdříve nutné povolit v BIOSU a pak v nastavení W8. Mám obecný dotaz licencím. Používám tam obraz XP Mode dle http://cdr.cz/clanek/jak-spustit-zdarma ... -windows-8. Platí licence W8 Profi zpětně na XP?
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Předchozí stránka