Aplikace a služby pro správu financí

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod standajanu 25. 2. 2016 16:04

Spravovat finance v domácnosti nebo ty osobní už zdaleka nemusí být záležitost tabulky v Excelu. Existuje řada služeb, které nabízí přehledné a jednoduché rozhraní, ideálně i s mobilními aplikacemi. Používáte některé z nich a jaké s nimi máte zkušenosti? Vaše postřehy a tipy využijeme k tradičnímu víkendovému přehledu na Živě.cz.
Redaktor Živě.cz
standajanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POky 25. 2. 2016 17:01

toshl.com
POky
Junior

Odeslat příspěvekod Daft 25. 2. 2016 18:00

Quicken. Zkoušel jsem už kde co, ať online nebo offline služby. Špatný není YNAB, obzvlášť, pokud člověk potřebuje ušetřit, ale Quicken svými možnostmi jednoznačně vede.
Daft
Junior

Odeslat příspěvekod misaz640 25. 2. 2016 18:33

Vlastní aplikace.
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod houkat 25. 2. 2016 18:39

toshl.com neni spatny a zatim je to nejlepsi, co jsem nasel na jednoduchou spravu osobnich financi pro mobil a PC. Problem je, ze v prosinci 2015 presli z verze 1.x na v2.0 a zatim k ni maji pouze iOS aplikace a nemaji Android aplikaci (predbezny termin vydani je polovina 2016). Existuje sice stara android aplikace, ale pouzivat v1 aplikaci s v2 webem je dost krkolomne. Sluzba je to dobra, jen ten nedavny prechod se jim moc nepovedl.
houkat
Junior

Odeslat příspěvekod frantaN47 25. 2. 2016 18:47

Tak místo Excelu tabulka v Calcu (LibreOffice). :) Nebo stačí Internet. bankovnictví. Pokud je tam na konci měsíce víc než na jeho začátku, tak není co řešit. Případně koukat, aby stav neklesl pod určitou mez. A pokud je tam míň než by mělo být, tak nastupuje ta tabulka. Sloupcové grafy a koláčky to zvládne taky.
frantaN47
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JerzicekX7 25. 2. 2016 19:20

BudgetBakers v androidu je víc nastavení a možností než na iOS a webovém rozhraní. automatický import z vybraných bank apod. pro rodinný rozpočet dvou lidí je zdarma
JerzicekX7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jxjl 25. 2. 2016 20:43

Osobně používám KMyMoney. Umožňje vedení několika finančních deníků k různý účtům, počítání reportů a předpovědí. Zároveň se jedná asi o jediný SW, který má přímo v sobě zabudovanou podporu pro OpenPGP, takže datové soubory je možno ukládat v šifrované podobě.
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod Domeek 25. 2. 2016 20:54

moBudget
Domeek
Junior

Odeslat příspěvekod Famtex 25. 2. 2016 20:59

Za mě Home Budget je jak pro Mac a iOS tak i pro Android a Windows
Famtex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Misty 26. 2. 2016 06:36

A co takhle české eÚčty.cz .
Misty
Junior

Odeslat příspěvekod Elven 26. 2. 2016 08:54

Daft píše:Quicken. Zkoušel jsem už kde co, ať online nebo offline služby. Špatný není YNAB, obzvlášť, pokud člověk potřebuje ušetřit, ale Quicken svými možnostmi jednoznačně vede.

Taky mi pripada jako nejsikovnejsi nastroj, ale jak do nej importovat transakce? Ma svuj vlastni format a vetsina internetovych bankovnictvi nabizi pouze CSV nebo ABO pokud vubec neco...prepisovat transakce jednu po druhe mi nepripada realne...
Elven
Junior

Odeslat příspěvekod HonzaMuller 26. 2. 2016 10:02

Ja bych doporucil Wallet od BudgetBakers (https://play.google.com/store/apps/deta ... ion.wallet), nejen proto, ze jsem tvurce, ale hlavne proto, ze aplikace je oblibena, mame vysoky rating, temer milion stazeni a nedavno jsme pridali integrace na prvni ceske banky (AirBank, Fio, Equa), pristi tyden pribude CS a pote CSOB a dalsi banky. Minimalne stoji za vyzkouseni ;-). Co se tyka mnozstvi funkci, tak pravdepodobne nemame v dane oblasti konkurenci. ;-)

Honza
HonzaMuller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radeksss 26. 2. 2016 12:23

Elven píše: Ma svuj vlastni format a vetsina internetovych bankovnictvi nabizi pouze CSV nebo ABO pokud vubec neco...prepisovat transakce jednu po druhe mi nepripada realne...

Což je právě pádný důvod si to čas od času vytáhnout a udělat v Excelu a nemusím si nikam nic matlat-šmatlat, což naopak ubírá čas a ten jak známo stojí peníze.

Btw by mě zajímalo, kolik lidí je schopné z analýzy těchto dat udělat SYNTÉZU. Znám řadu lidí, kteří si vedou i dost podrobně účty rozvedené i na položky (chleba, vajíčka,..), ovšem na jejich finanční situaci to povětšinou nemá žádný vliv, protože jim vesměs stejně unikají leckteré základní životní souvislosti (práce-rodina-životní priority-budoucnost) a od toho odvezený spotřební i investiční rozhodnutí.
radeksss
Junior

Odeslat příspěvekod R.EE 29. 2. 2016 10:46

HonzaMuller píše:Ja bych doporucil Wallet od BudgetBakers (https://play.google.com/store/apps/deta ... ion.wallet), nejen proto, ze jsem tvurce, ale hlavne proto, ze aplikace je oblibena, mame vysoky rating, temer milion stazeni a nedavno jsme pridali integrace na prvni ceske banky (AirBank, Fio, Equa), pristi tyden pribude CS a pote CSOB a dalsi banky. Minimalne stoji za vyzkouseni ;-). Co se tyka mnozstvi funkci, tak pravdepodobne nemame v dane oblasti konkurenci. ;-)

Honza

Jo fajn pouzivam. Integrace bank me az tak nezajimaji. Ale proc jste oproti predchozi verzi vyhodili kalkulacku? Uz jsem se nekde ptal a odpoved, ze budete zvazovat jestli ji vratite mi prijde jako na nic. Tohle byla pro me dost dulezita funkce, kterou jste se odlisovali od ostatnich.

Dik za odpoved. Klidne PM
R.EE
Kolemjdoucí