Programy pro zálohování ve Windows

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod standajanu 31. 3. 2016 19:59

Zálohování je nutností pokud nechcete přijít o svoje data. Spoléháte se na vestavěné systémové funkce, nebo používáte některý ze specializovaných programů? Co vás k jejich výběru vedlo?
Redaktor Živě.cz
standajanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Juwa2 31. 3. 2016 20:16

Ono je rozdíl, co chceš zálohovat.
Jestli systém nebo uživ. data...
Juwa2
Junior

Odeslat příspěvekod bigboban 31. 3. 2016 20:18

V minulosti jsem používal X různých programů, nejčastěji asi Cobian. Aktuálně ale používám to nejlepší, nehrychlejší a nejjednodušší co jsem kdy potkal:

https://www.bvckup2.com/ :tleskani
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 31. 3. 2016 20:22

Třeba xcopy/robocopy a plánovač úloh?
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Hlinda 31. 3. 2016 20:33

Používám https://www.maxsyncup.com/ a spokojenost.
@MAX SyncUp is free of charge for personal non-commercial use.
Hlinda
Junior

Odeslat příspěvekod Koxx 31. 3. 2016 20:36

Veem endpoint- jednoduchy, rychly, paradni komprese, zdarma..
Koxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AsciiWolf 31. 3. 2016 20:48

Rsync a scp/sftp.
AsciiWolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarmill 31. 3. 2016 21:00

Aomei Backupper Standard (FREE) ( http://www.aomeitech.com/aomei-backupper.html ) Vyzkousel jsem par programu na zalohovani, ale na tehle nedam dopustit..
Umi zalohovat komplet system, nebo jen vybrane soubory. Rovnez umi planovat ulohy, s tim ze se da zvolit mezi Full/Differential/Incremental, nebo udelat vice tasku s kombinaci (Full na zacatku mesice a dalsi incremental atp.).

Chybi mi akorat jednodussi prochazeni zaloh - pri zaloze vyberu slozek nelze obsah namountovat jako image, ale musi se obsah zalohy nekam ulozit (je na vyber cast).
Image disku (i full sytem backup) lze namountovat a prochazet jako virtualni disk, ale mountovani je na misto poklikani na soubor zalohy nutno provest pres program->Utilities->explore Image..

Kazdopadne je to skvely nastroj, ktery nabizi vse co clovek potrebuj a navic je FREE pro nekomercni pouziti!
jarmill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirihosic 31. 3. 2016 21:18

Acronis Backup Advanced.
Vyzkousel jsem mnoho a u tohodle jsem zustal.
jirihosic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 31. 3. 2016 21:49

Ve Windows je nativne vse. Diky VSS se daji pouzivat previous versions pro operativni restore, sdclt/image backup pro plnou zalohu vc. system image a k tomu jeste file history. Navic zaloha do cloudu.

Docela dlouho jsem nepouzil zadnou aplikaci 3. strany. Proc taky?!

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Sislik 31. 3. 2016 21:58

Na hodne zakladni veci pouzivam File History primo z Windows.
Na zbytek pouzivam Syncovery, family licence mi prijde vyhodna.

Duvody:
File History - zdarma, soucasti systemu, umi vlastne to, co chci v zakladu
Syncovery - na zaklade dobry zkusenosti z prace, umi paradne planovat zalohovani vcetne detailni konfigurace jednotlivych jobs a cenove nevychazi nijak dramaticky
Radsi nic, nebo mi to zase smazou...
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirimares 31. 3. 2016 23:31

Používám jednoduchou aplikaci SyncBack, která data ukládá na externí harddisky, stahuje soubory ze serverů přes FTP, takže je to takový šikovný pomocník i pro zálohování web stránek.
Jiří Mareš - Freelance Graphic Designer
jirimares
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 31. 3. 2016 23:54

Podle typu zalohy, ucelu a OS: Windows Image Backup, CrashPlan, rdiff-backup, CloneZilla, ...

EDIT: Ehm, mel jsem si lip precist titulek ohledne OS. Ale uz to tak necham...
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 1. 4. 2016 00:48

Na zálohu důležitých dat (dokumenty, instalačky některých programů, ..) mi stačí funkce kopírování ať už v průzkumníku, či v Total Commanderu. K tomu žádný nástroj nepotřebuji.

Pokud se bavíme o klasickém zálohování - vytváření bit. kopie syst. oddílu, apod. - tak přímo z Windows žádný SW k tomu určený nepoužívám. Když už k něčemu takovému ale mám přistoupit, tak Norton Ghost 15, který byl přiložen k SSD při jeho nákupu. Umí prakticky vše, funguje jak pod Windows (instalovaný program), tak i jako klasické bootovací CD / Flash.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod BigT 1. 4. 2016 08:02

Pro zálohu na MyCloud používám Cobian backup, jednoduchý, nenáročný...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Další stránka