Aplikace pro sledování času tráveného u počítače

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod standajanu 28. 4. 2016 16:19

Měřit čas trávený v jednotlivých aplikacích nemusíte pouze pro změření promrhaného času na Facebooku. Hodit se bude například pro vyčíslení ceny jednotlivých projektů v případě freelancerů. Máte tipy na software, který umožňuje jednoduše měřit čas trávený na počítači? Ať už automaticky sledováním běžících programů nebo ručně pouhým zadáním konkrétní doby.
Redaktor Živě.cz
standajanu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alex430 28. 4. 2016 16:40

Je to sice mobilní aplikace, ale používám Rewind viz. https://goo.gl/kOKwm5
alex430
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rudidlo 28. 4. 2016 16:44

Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod rodney69 28. 4. 2016 16:50

Používám TogglDesktop (https://toggl.com/). Existuje verze pro Windows i Linux, funkce ve free verzi mi dostačují. Líbí se mi synchronizace dat, když pracuji na různých počítačích nebo OS.
rodney69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod houkat 28. 4. 2016 17:52

ja pouzivam RescueTime a jsem s nim spokojeny
houkat
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 28. 4. 2016 17:54

Atlassian JIRA + Tempo, ale uznavam, ze to neni zrovna dobry produkt na domaci pouziti.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jxjl 28. 4. 2016 21:34

Osobně, když něco takovýho potřebuju sledovat, tak si to píšu do kalendáře.
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod s3icc0 28. 4. 2016 21:37

osobně takový věci nesleduju - není pro mě podstatný jak dlouho co a kde dělám, ale je pro mě důležitý výsledek a zpoždění dodání toho výsledku ...

každopádně toggl vyzkouším :-)
s3icc0
Junior

Odeslat příspěvekod miser 29. 4. 2016 01:53

Zrovna nedávno jsem si dělal průzkum na poli aplikací pro měření času, a jako jediný opravdu použitelný se mi jeví ManicTime. Sleduje autonomně používání aplikací a dokumentů, a data smysluplně prezentuje. Zní to jako banální zadání, ale konkurence mu není schopna dostát buď kvůli nedostatečně sebraným datům a jejich prezentaci (toggl), rádoby AI chrlící nesmyslná doporučení (RescueTime), systému vyžadující manuální ovládání stopek pro měření definovaných časových úseků bez autonomního sledování aplikací (nepoužitelné pro reálné nasazení, nutnost neustále ovládat aplikaci).

Pokud navíc pracujete v konvenční hodiny, je narozdíl od ostatních ManicTime použitelný i ve free verzi. Pokud jste však sovy, neobejdete se bez funkce posunutí pracovních hodin, která je pouze v placené verzi.
miser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 29. 4. 2016 08:34

s3icc0 píše:není pro mě podstatný jak dlouho co a kde dělám, ale je pro mě důležitý výsledek a zpoždění dodání toho výsledku ...

ve fazi vytvareni produktu to je mozne(i tady se to vyplati sledovat kvuli zkusenostem do budouci cenotvordy), ale kdyz pak poskytujes support tak to dulezite je protoze nechces chodit na pastvu tak potrebujes podklady k fakturaci
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod s3icc0 29. 4. 2016 09:28

Jasně to chápu, jen bych nečekal, že se živě.cz bude snažit radit firmám, i když chápu, že freelancerů je dnes habaděj, takže asi jo ... a jak nejsem placenej od hodiny ani úkolu, tak mi to nedochází ... každopádně jak už někdo říkal JIRA je docela dostačující nástroj pro vývojáře, já osobně třeba používám MS Project - protože tam vidím nějaké očekávání, jsem schopen zadat realitu a zároveň rovnou vidím jaké důsledky to má na konkrétní projekt.
s3icc0
Junior