Cobian Reflector a soubor ATT00001.dat

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michaelp 13. 1. 2024 18:51

Po skončení zálohování mi přijde na email z programu Cobian Reflector email, kde v příloze je soubor ve formátu ATT00001.dat. Má jít o komprimovaný soubor protokolu. V čem ho mám otevřít? Díky
michaelp
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 1. 2024 00:43

Pokud je to jen log, zkuste jej otevřít jako neformátovaný text - například v notepadu.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod michaelp 14. 1. 2024 14:16

Po otevření v notepadu to vypadá bohužel nějak takto:

...ÜŤ-iŃH*wcKZ5’ĘÝŘ’6Ť¤r7¶¤]#©ÜŤ,iz°äng+Mˇ>ƒFRI [’ĹQŠŘŠ<Ž’D–4j$•”°%yÎmťÝŘ’fŤ¤’¶¤U#©ů6[Ҧ‘Ô|›-i×HjľM–4kćŰg+Mˇ>ƒFRóm¶$‹Ł±y%‰,iÔHjľÍ–4i$5ßfKň\%uťÄ–´h$őL ¶¤U#©¤„-iÓH*)aKÚ5’JJČ’MRr¶Ň$ę3h$•”°%YĄˆ­Čă(IdIŁFRI [Ҥ‘TR–4k$•”%Y¦ŰͶɊ,“íćÚdE–©v3m®˘‹d˘}¶ÎÝż:ƒDQłl˛˘‹DQH˛˘Q˘¨é#YŃ$...
michaelp
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 14. 1. 2024 20:15

Těžko říct, chtělo by to vidět ten začátek souboru, tam se obvykle láme chleba. Nebo hexdump -Cn128 ATT00001.dat pro hex zápis.
Může to být gz soubor, ale tipuji něco proprietárního. 7Zip nebo total commander ho neotevře.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod michaelp 15. 1. 2024 12:00

Tak jsem se dozvěděl, že soubor v tomto formátu mi vůbec neměl v mailu přijít. Měl přijít v ZIPu. Tento problém se vyskytuje, když nastavím jazyk programu Cobian Reflector na češtinu (němčinu a možná i další jazyky), zatímco když je nastaven "oficiální" jazyk angličtina nebo španělština, přijde správně ZIP soubor. Pro úplnost dodávám, že používám Outlook 2007. Pokud dostanu nějaké upřesnění z diskuzního fóra Cobian, dám to sem vědět.
michaelp
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 15. 1. 2024 12:46

No a když to prejmenuješ na Zip?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod michaelp 15. 1. 2024 12:51

Když to přejmenuji na zip, tak to jako zip funguje :-)
michaelp
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 1. 2024 17:46

Jak psal kolega výše, zásadní je hned hlavička/začátek souboru. Zip vypadá třeba takto:
Kód: Vybrat vše
PK    Tb“W§Ú@Ş]  Í    - Łvod k povˇdce Neźekaně host.odtup) =sËkĂşvo

To by hned napovědělo. Nicméně dobrá věc se podařila :)
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod michaelp 15. 1. 2024 18:25

Ještě doplňuji, že webmail Volny.cz přijal mail správně s přílohou "zip" i když byl Cobian nastaven na češtinu, ale můj Outlook 2007 přijal mail s přílohou "dat".
michaelp
Junior