Asistent klávesy shift - nová utilita

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vrrrrr 19. 2. 2024 23:08

Asistent klávesy shift je jednoduchá utilita která drží klávesu shift aby se daly snadno psát čísla horním řádkem Dx.
Je to specifické pro český, slovenský a francouzký layout klávesnice že máte horní řádek znaky a se shiftem teprve čísla*.

Pokud píšete v obyčejné češtině na klávesnici bez numerického bloku (TKL/75%) dlouhé číslo začne to být otravné. S touto utilitou by to mělo být snazší.

Je to domácí projekt a nejsem studovaný programátor.
Pokud budete mít návrhy na zlepšení nebo se chcete podílet na vývoji tak je tam i kontakt. Je to napsáno v C# Winform - nic jiného neznám a diskuze o tom že by to bylo lepší v něčem je zbytečná. Pokud to zvládnete napsat lépe v něčem jiném (lepším) budu jen rád, žádný podobný program ani způsob jak to jednoduše předělat jsem nenašel.
Diskuzi o tom že je to zbytečný program si také odpustíme.
Pozor je to pouze verze 0.88 (2.2024) rozhodně není hotová ani dokonalá.

-----------------
*některé layouty vycházející z francouzštiny píší čísla i s CapsLockem, některé jako třeba litevština nikoli.

https://filetransfer.io/data-package/Ej3thBuW#link
https://www.dropbox.com/scl/fi/1gltdz5dknucei6oim58i/Asistent-kl-vesy-shift-0.88.zip?rlkey=2twfeqphflfaar6wcmepkrcfm&dl=0
https://drive.filen.io/d/b97b24bd-9a7b-4b3b-a059-9d90192aa70a#eaoNU9WuDgZltAciDk0UBoDKEjeMFRGP
vrrrrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 2. 2024 07:47

Proč to nedáš třeba na Github?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod vrrrrr 20. 2. 2024 08:02

Tak je to fungující sestava tak už to můžou lidi normálně používat - já už na tom jedu dva měsíce.
Na GitHub by to bylo spíše jen pro programátory ale taky to asi uvolním public.
vrrrrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 2. 2024 16:10

Pokud nutně musím psát čísla bez num. bloku, pak se přepnu na ang. klávesnici Shift+Alt. Je to systémová funkce a nemusím instalovat nesmysly kdoví odkud s kdoví jakým obsahem a případnými kolizemi.
Vymyslel jste zbytečně opět kolo, které navíc prezentujete nevhodnou formou. Příště, pokud, raději ten Git a rovnou s otevřeným zdrojovým kódem.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod vrrrrr 21. 2. 2024 17:53

Ano, v tom to přesně je... přepnu na angličtinu... a pak zase nadávám na to že mám z/y nebo ě/2.
Pokud by jste to zkusil tak by jste věděl jak to funguje. A na githubu by si toho běžní uživatelé všimli?
Nechte si své řeči. Jsou zbytečnější než vaše znova vymyšlené kolo.
vrrrrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 2. 2024 21:45

Předpokládám, že i Vaše utilita vyžaduje přepínání stavů "jen čísla" a "diakritika" - proto příklad s nevýhodou setrvávání na anglické klávesnici (případně jakékoliv jiné QWERTZ) nějak nechápu. Nebo narážíte na potřebu psát dlouhé číslo v kombinaci s ostatními znaky typickými pro české rozhraní?
Každopádně zveřejnění na Git je standardní stav s možností reakcí uživatelů, hlášením chyb, verzemi a podobně.
Logicky byste vlastní SW propagoval dál, jak uznáte za vhodné. Jen tedy ne formou pokoutných odkazů na balíky s exekutivou. Také moc nepomáhá, že Defender hlásí Trojan:Win32/Wacatac.B!ml - byť falešně.

Pokud Vás to moc nezdrží, napište sem prosím příklad, kdy Vaše aplikace vyřeší něco, co přepnutí klávesnice (tam a zpět) nezvládne, nebo jen obtížně. Prostě reálný každodenní scénář.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod vrrrrr 21. 2. 2024 23:13

Tak na ten defender teda hledím, hází to i na běžné zip soubory s dokumentem. To jsem snad ještě neviděl. Ten instanceSettings.xml můžete klidně vyhodit, je to jen nastavení, udělá ho znovu. Pokud máte strach z mého Dropboxu a Filen tak nevím z čeho by jste neměl.
Stejně tak ze spuštění exe. Na gitHubu to není (aspoň teda public) protože mi přišlo logické že to tu bude blíže cílové skupině - což je BFU - jejichž názory sleduju. Očividně jsem se spletl a na gitHub chodí více běžných Frantů než na Živě.

Je to popsáno v názvu toho prográmku, v tom textu nahoře i v těch kontext oknech s nápovědou v programu. Nehledejte v tom komplikace. Pokud na to nepřijdete, nevadí, nic se neděje.
vrrrrr
Kolemjdoucí