Pot Player - seká se přehrávání DASH(MPD) -mnoho spojení TCP

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 14. 3. 2024 20:37

Dobrý den,seká se mi přehrávání videí programem PotPlayer, . Rychlostí internetu to nemůže být, to jsem si ověřil, (i stažením JEDNOHO segmentu z daného místa), to s přehledem jde rychlostí > 4x realtime.

Nebudu napínat a zjistil jsem,že webový prohlížeč se chová spořádaně, protože při seekování počet souběžných TCP spojení nevzrůstá. A to tom to je.
Zatímco program Potplayer (který umí přehrávat přímo MPD soubory a vybírat (kvalitu) videostop a audiostop, za který má u mě plus) dělá, to že při otevření videa začne v systému počet TCP spojení narůstat,zhruba tempem 1 spojení za sekundu (stav na NATu je TIME_WAIT) a třeba to vyroste na 80 spojení.

A co hůř, když změním kvalitu nebo seeknu, tak se to opakuje znova. A mám podezření že se to nelíbí serverům (aspoň některým, že začnou vracet HTTP TOO MANY REQEUSTS). Bohužel, video přehravač není

Nevíte, jak to opravit? ( stále chci přehrávat videa ve programu video přehrávači)

PS: Letmo jsem se jen podívat, do vyhledávače, že existují rozšíření na chrome webstore, něco jako native video playback, mpd , máte s tím někdo zkušenost, že si mohu dopřát komfort, že bych přímo do adresního řádku zadal http://server.com/video123.mpd?

-- 14. 3. 2024 20:53 --

A to i v případě, že dám pauzu.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 14. 3. 2024 22:04

A ještě pro doplnění, ono se to stává, když po otevření tomu dám čas na oddech třeba 3 minuty a pak třeba dám seek jenom o 5 sekund dopředu, tak to začne zběsile otevírat to množství TCP spojení.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 3. 2024 10:55

Vy vždy máte nějaké obskurní problémy :) Chápu, že má člověk osobní preference, ale místo zmíněného PotPlaeru (mne překvapilo, že to ještě žije) bych doporučil VLC, který MPD přehraje také.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 16. 3. 2024 12:32

Zkusím se na VLC podívat, ale odradilo mě před lety jeho kostrbaté ovládání, mám pocit, jako kdyby při tvorbě programu chybě UX designér. Ne že by měl málo funkcí. Něco jako Sony Vegas. Nejde mi o fancy grafiku ve stylu winampu, ale o "užitnost" a promyšlenost ovládání + dostupnost a logické a očekávané umístění funkcí na pravých místech.
Potplayer jde krásně ovládat klávesami, tlačítky myší (včetně pravé+levé= a tlačítko zpět vpřed
a dokonce i Ctrl+Shift zvyšuje interval seeku z 5 na 30/60/300s) i o dotykově. Má i dobrou práci playlistem, playlist není jen cár papíru.

Umí "natáhnout" MPD video svižně a seekovat jde taky svižně nebo se to taky seká?
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 16. 3. 2024 12:34

jo a měl jsem tam rozepsanou větu:
Bohužel, video přehravač není... webový prohlížeč Chrome s vymakanou vývojářskou konzolí, kde si pohodlně mohu prohlédnout HTTP requesty a jejich časování
Da Gony
Junior