Dá se někde na netu stáhnout MS-DOS?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dod2 25. 5. 2005 15:37

dá se někde na netu stáhnout tento operační systém???
prosím linky...
dod2
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 25. 5. 2005 15:42

Ne, ale dnes to už nemá cenu.
Stáhni si opensource program s nazvem DosBox, je to vyborny emulator stareho dosu a slapou v nem vsechny stary programy i pod XPckama.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dod2 25. 5. 2005 15:44

chci něco když se mi "kousnou" wokna, abych dostal data z HDD.
Dod2
dod2
Junior

Odeslat příspěvekod Jesus of Seburbia 25. 5. 2005 15:46

Výborný DOS, který je zdarma a na kterém se dá spustit téměř vše co běželo na starém DOSu je FreeDOS - http://www.freedos.org
Jesus of Seburbia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 25. 5. 2005 15:47

Originalni MS-DOS leda na p2p siti, ale FreeDOS ( http://www.freedos.org ) je velmi slusna opensourcova alternativa, a navic podporuje napr. FAT32 a sitovani.
Lemur
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Howard 25. 5. 2005 15:49

dod2 píše:chci něco když se mi "kousnou" wokna, abych dostal data z HDD.D/quote]

Ja to mam udelany tak, ze na prvnim oddilu mam win98 s podporou NTFS, sice je nepouzivam, ale prezily vsechny reinstalace XPcek.

Nebo je dobrry Bart's PE Builder - je to "live distribuce" Windows na CD, doporucuju.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JanFiala 25. 5. 2005 20:16

Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert

Odeslat příspěvekod M$ 25. 5. 2005 20:31

Howard píše:Nebo je dobrry Bart's PE Builder - je to "live distribuce" Windows na CD, doporucuju.

muzu se jenom pridat, Bart vytvoril fakt sqelou vec, uzasny je to mnozstvi plug-inu.... jinak FreeDos
M$
Junior

Odeslat příspěvekod cache 25. 5. 2005 21:22

dod2 píše:chci něco když se mi "kousnou" wokna, abych dostal data z HDD.D/quote]
Ja na toto pouzivam akukolvek live distribucou linuxu alebo freebsd :)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 25. 5. 2005 21:28

:) Nechci nikomu kazit radost, ale z M$ DOSu 6.22 se nedostaneš ani na disk s FAT32, natož na NTFS. Ale jestli se pletu, tak do mě můžete klidně kopnout.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 25. 5. 2005 21:47

adams: mas recht, to ta kto naucil tolko vedomosti, Morticia? :lol:
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 25. 5. 2005 21:53

No, už něco pamatuju :)
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JanFiala 25. 5. 2005 22:28

Na internetu se vali ISO obraz s instalaci Dos 7.1 (tusim pochazi z Win98 SE)
S tim se na Fat32 dostanes bez problemu...
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert

Odeslat příspěvekod adams 25. 5. 2005 22:40

FAT32 uměl "DOS" z Windows95 OSR2 (prodávaný pouze v OEM licenci) a jakýkoliv vyšší OS. Takže jakýkoliv hybrid vykuchaný z tohoto a vyšších systémů by to měl umět. Ale jestli je to ještě DOS :).

Jinak česky - na to, aby se člověk dostal na disk s FAT32 stačí mít startovací disketu z 95 OSR2 nebo z Windows98, ev. její image vypálený na CD s emulátorem disketovky z Nera.

A stejně to asi při manipulaci se soubory dodrbe dlouhé názvy, že jo... 6.3 znaků (jestli vás to zaráží, vězte, že ~1 jsou dva znaky) na to, aby člověk zjistil, cože je to za soubor už taky dnes není terno. Vim, byly utility, co je uměly uchovat, ale je to fakt lámání přes koleno.

BTW, na DOS se furt má mít licence, i když to možná tak nevypadá.

Prostě to vidim na toho Barta, nebo záložní instalaci třeba nLitem očesaných Win2000, WinXP, nebo Win98 s ntfs driverem na jiném partitionu.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kubakod 25. 5. 2005 23:01

Me prijde pomerne jednoduchy zpusob, kdyz se kousnou okna, vytahnout hadr a dojit ke kamaradovi, ktery me stahne vsechno potrebne :-) A az bude mit problem on, prijde zase ke me.
kubakod
Junior

Další stránka