Lze v Strongu změnit nastavení z pasivní na aktivní ?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 08:40

Mám připojení bluetone přes modem k PC.Zřejmě to jede přes rauter. Takže mě stahování funguje v pasivu. Je možné nějaké nastavení aby to šlo na aktive. Dík předem.
Poradte. Neraději bych koupil jinou desku a procesor.Otazka.Jakou dobrou desku a slušný procespr. Po výměně musím a nebo nemusím instalovat nastavení programu anebo ne.Dík za radu.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 10. 9. 2006 09:27

daj si hub do fav a tam kukni properties
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 09:34

Dík Já schaním konkrétní radu a návod. Jinak dík.
Poradte. Neraději bych koupil jinou desku a procesor.Otazka.Jakou dobrou desku a slušný procespr. Po výměně musím a nebo nemusím instalovat nastavení programu anebo ne.Dík za radu.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 10. 9. 2006 09:57

Takze navod:
1] vymysli si cislo od 1024 do 65535
2] zjisti si svoji verejnou a lokalni IP. http://www.mojeip.cz/
3] ty cisla (z bodu 1 a 2) si zapamatuj, nebo jeste lepe nekam napis.
4] v routeru (ve tvem nazvoslovi: rautru) forwarduj port (TCP a UDP protocol), jako jeho cislo pouzij to cislo z bodu 1. A jako IP na kterou se to ma smerovat pouzij interni IP adresu z bodu 2
5] Ve strongu zapni aktivni mod. Jako cislo portu pouzij cislo z bodu 1 a jako ip adresu pouzij verejnou ip z bodu 2.
6] Ve vsech firewallech co mas, povol prichozi komunikaci na port z bodu 1.

Ze to ani neni tak slozite? mozna budes mit problem s bodem 4 a 6, ale u obou ti urcite pomuze manual k routeru a u 6ky v pripade softweroveho firewallu ti taky pomuze manual k nemu.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 10:15

Já nemám přístup k routeru,jde mě to z nějakého centrálního routeru domů a pak přes modem do PC.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 10. 9. 2006 10:18

ma verejnu ip alebo presmerovanie urcitych portov?
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 12:23

Mě je jedno jak,hlavně né nějak složitě. Zajímá mě jestli to jde a pokud ano tak nějak jednoduše.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod neonn 10. 9. 2006 12:42

Pokud mas verejnou IP (coz u Bluetonu je), tak tady uz nekdo navod psal. Staci se dostat do modemu a nastavit si tam Port Forwarding... hotovo.

Jestli mas na modemu verejnou IP si zjistis zase v nastaveni modemu... bude tam nekde jeho IP a ta musi byt stejna jako IP na http://www.mojeip.cz/
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Junior

Odeslat příspěvekod m11.11 10. 9. 2006 12:46

Jde to jenom pokud mas verejnou IP adresu (primo viditelnou z venku). Pokud spravne chapu, tak doma mas jenom nejaky modem (ADSL, WLAN, Cable), takze zadne nastavovani routeru ani nemuzes delat. Musis akorat vedet jakou mas IP - v prikazovem radku napis prikaz "ipconfig /all" a porovnej IP adresu kterou ti to vypise s IP adresou kterou ti detekuje napr. na http://www.mojeip.cz . Pokud se schoduji - mas verejnou IP, pokud ne - nemas.
m11.11
Junior

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 12:52

Nejni mě jasné jak se dostad do modemu.Modem jsem neinstaloval,prostě jsem ho připojil a běhá to. IP adresu mám.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod neonn 10. 9. 2006 13:01

Jak se dostat do modemu musi byt v navodu... jesli si nic nenastavoval (ani jmeno a heslo? :)), tak tam bude puvodni IP adresa, jmeno a heslo pro pristup do modemu... a to se dozvis prave v navodu.
Takze prostuduj navod... melo by tam byt info i o nastaveni Port Forwardingu, ktery potrebujes, abys byl ACTIVE.
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 10. 9. 2006 13:10

Pokud chces opravdu jednoduchej navod:
1] forwarduj si port v routeru (z 99% ho mas zabudovany ve tvem ethernet modemu)
2] povol tento port ve vsech firewallech co mas.
3] nastav tento port ve strongu.

Jednoduzsi navod uz ani nemuze existovat. Jednoduseji to vazne uz nejde napsat.
Jestli by jsi chtel nejakej podrobnej navod (primo kam kliknout) tak musis rici, jakej mas modem, jakou mas sluzbu, jakej mas system na pocitaci. Moje vestecka koule je totiz v oprave.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 13:14

Máš pravdu IP adresu veřejnou nemám. Neschdujou se.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod m11.11 10. 9. 2006 13:21

Bez verejne IP tedy muzes byt jenom "passive" = muzes stahovat jenom od "active" uzivatelu.
m11.11
Junior

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 10. 9. 2006 13:36

Dík všem. Hezký den.
Antonín SRB
Junior

Další stránka