mám prosbičku ke zkušenějším. Používám Jabber, přesněji řečeno Gtalk. Kromě klasické aplikace má Google i takovou malou javascriptovou aplikaci, která se nemusí instalovat a je připíchnutá na úvodní stránce googlu nebo v postranní liště Firefoxu. Dopředu uvádím, že používám tuto javasciptovou aplikaci, ale pokud bude potřeba nainstaluju originální Gtalk (ovšem jen do té doby, než natáhnu kontakty, jak bude uvedeno v otázce). Mirandu bych k tomu použila jen nerada. Je to z bezpečnostních důvodů, nejsem na PC, kterému bych zrovna důvěřovala a instalace Mirandy na USB disk je trošku nepraktické a otravné řešení.
A teď moje otázka: Jabber je známý tím, že umožňuje transporty těch natvrdlých a někdy nikoliv natvrdlých, ale jen pohodlných lidí, co nechtějí změnit ICQ na jabber. Dobrá, neberu jim to. Ale s někým přeci jenom potřebuju nutně mluvit a e-mail je dost... no, však víte. Takže potřebuju udělat transport ICQ kontaktů do mého kontakt listu v Gtalku. Všude vidím jen návody na jabber. Jednak mi to přijde složité (asi jeden z důvodů, proč lidé zůstávají u ICQ) a jednak jsem nějak nenalezla možnost to udělat u jabberu od google - Gtalku, ale přesto lidé různě na netu tvrdí, že to mají a že jim to funguje. Nikdo z nich ale na sebe nedá kontakt, že bych se ho poptala nebo neodkáže na nějaký návod. A tak se musím zeptat zde: prosím, víte někdo, jak přetáhnout ICQ kontakty do Gtalku?