Jak nastavit ICQ transporty v originálním GTalku?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod DarkLady 25. 4. 2007 12:40

mám prosbičku ke zkušenějším. Používám Jabber, přesněji řečeno Gtalk. Kromě klasické aplikace má Google i takovou malou javascriptovou aplikaci, která se nemusí instalovat a je připíchnutá na úvodní stránce googlu nebo v postranní liště Firefoxu. Dopředu uvádím, že používám tuto javasciptovou aplikaci, ale pokud bude potřeba nainstaluju originální Gtalk (ovšem jen do té doby, než natáhnu kontakty, jak bude uvedeno v otázce). Mirandu bych k tomu použila jen nerada. Je to z bezpečnostních důvodů, nejsem na PC, kterému bych zrovna důvěřovala a instalace Mirandy na USB disk je trošku nepraktické a otravné řešení.

A teď moje otázka: Jabber je známý tím, že umožňuje transporty těch natvrdlých a někdy nikoliv natvrdlých, ale jen pohodlných lidí, co nechtějí změnit ICQ na jabber. Dobrá, neberu jim to. Ale s někým přeci jenom potřebuju nutně mluvit a e-mail je dost... no, však víte. Takže potřebuju udělat transport ICQ kontaktů do mého kontakt listu v Gtalku. Všude vidím jen návody na jabber. Jednak mi to přijde složité (asi jeden z důvodů, proč lidé zůstávají u ICQ) a jednak jsem nějak nenalezla možnost to udělat u jabberu od google - Gtalku, ale přesto lidé různě na netu tvrdí, že to mají a že jim to funguje. Nikdo z nich ale na sebe nedá kontakt, že bych se ho poptala nebo neodkáže na nějaký návod. A tak se musím zeptat zde: prosím, víte někdo, jak přetáhnout ICQ kontakty do Gtalku?
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 4. 2007 14:34

Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 25. 4. 2007 14:41

Na zprovozneni potrebujes nejakyho normalniho jabber klienta(nejlepe psi http://www.google.com/support/talk/bin/ ... swer=24074 ) kterym se pripojis a pridas jako u jakehokoliv jabber serveru sluzbu - ma to ale hacek google nic takovyho nenabizi a vetsina jaber serveru to ma blokovany pro svoje vlastni uzivatele, ale nastesti to neplati o vsech serverech takze muzes pouzit transporty z jabber.no. pak se muzes odhlasi a pouzivat googliho klienta nebo web rozhrani. icq se do rosteru pridava: 111111@icq.jabber.no

takže pokud tomu dobře rozumím, jakože tomu vůbec nerozumím, tak si na jabber.no zaregistruju transport a s jeho pomocí pak přes například Mirandu natáhnu ICQ do Gtalku?
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 4. 2007 15:07

O pár příspěvků výše, než odkud jsi zkopírovala citaci, se nachází odkaz na Wiki, kde je vše podrobně popsáno.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 25. 4. 2007 15:25

jo, to jsem si pročetla. Problém je, že potřebuju návod pro blondýny, ač nejsem blondýna. Protože nevím, jak si ten transport zaregistrovat. V té wiki to je pro lidi, co o tom něco vědí, ale pro mě by to bylo dobré rozvést poněkud více do detailů...
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 4. 2007 15:31

Sám transporty nepoužívám, takže ti víc neporadím.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 25. 4. 2007 16:00

výborně, šlo to z tuha a za pomoci kamaráda, tímto mu děkuji i vám. Uff! A je hotovo, ještě si je přejmenovat na jejich přezdívky a tím je to vyřešeno. Díky ještě jednou všem
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 4. 2007 16:28

Tak jsem si to taky cvičně zkusil, a návod aplikoval na Mirandu. Funguje to, a nastavení ani není nijak složité.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 26. 4. 2007 12:53

Jsem tu znovu. Tentokrát s opačným problémem: lze se nějak odregistrovat - zbavit se transportů, co jsem si včera vytvořila? Chci to opět zrušit a přejdu zpátky k ICQ. Přiznávám prohru: od té doby, co jsem udělala ty transporty mi nefunguje jabber aplikace v mobilu, a dneska zas klasický Gtalk v počítači. Už včera s tím byly problémy, dnes je to ještě horší. Některé online kontakty vidím off a naopak, trvá strašně dlouho než program zaregistruje, že nějaký kontakt je online nebo off. Když napíšu zprávu, dojde až za 15 minut, někdy ale nedojde vůbec... Přiznávám - prohrála jsem a jsem nucena se vrátit zpět k ICQ. Jak zruším transporty? Jak celou operaci ze včerejška stornuju?
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 4. 2007 13:06

Musíš zase přes klienta, ve kterém jsi to zaregistrovala. V Mirandě stačí v okně s aktivními Agenty požadovaný zvolit, a klepnout na tlačítko Zrušit registraci.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 2. 7. 2007 13:59

no, problém je v tom, že klient, ve kterém jsem to registrovala je smazaný, odinstalovaný a počítač je také jiný. Takže pokud si teď stáhnu PSI, ve kterém jsem to registrovala, tak nějak nevidím možnost ten transport zrušit nebo odregistrovat. A přesto bych to potřebovala
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod DarkLady 2. 7. 2007 14:16

už to mám... sice nevím, jestli dobře, ale účel to splnilo: ICQ zmizlo. Transport se jevil jako kontakt, tak jsem ho z contakt listu smazala :-)
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior