Na klavesnici nejdu ľščťžýáíéé :(

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod wanrouter 23. 5. 2007 19:05

Kamarat ma poprosil o radu... nainstaloval si Anglicky Windows ktory ma vsak iba americku klavesnicu - i rozlozenie a prostredie

Po nainstalovani Slovak MUI pack to sice zcasti ma v nasom jazyku, avsak klavesnica stale nepise makke znaky.

Nemozem to ani prepnut, pretoze subory pri instalacii chybali. Existuje nejake riesenie? (okrem zmazania a nainstalovania cz, sk verzie)
EPED
wanrouter
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 23. 5. 2007 19:10

doinstalovat rozložení klávesnice.
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod wanrouter 23. 5. 2007 19:33

no to je samozrejme :D

Otazka je ako ... pretoze CD nemam, subory samozrejme mozem stiahnut na usb kluc u seba a u neho nahrat.
EPED
wanrouter
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 23. 5. 2007 19:34

to je takovej problém sehnat CD s win XP?
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod dressler 23. 5. 2007 19:59

to nevadi ze ma americky windows. pri instalacii windows je ponuka vybrat si klavesnicu a je ich tam dobra desiatka :D Inak cez CD sa do da doinstalovat...ako to ze nemate CD? :mrgreen:
dressler
Junior

Odeslat příspěvekod wanrouter 23. 5. 2007 20:01

To bola specialne upravena light verzia s len anglictinou... tiez je sektor, ze to instaloval... tak si zavaril :D

Ceske cd sa zozenie, len ktovie kedy... a potrebuje pisat semestralnu pracu a nema ako bez interpunkcie.
EPED
wanrouter
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 5. 2007 23:32

Nepotřebuješ k tomu českou verzi inst. CD.
Stačí jakákoliv plná verze inst. CD, neočesaná, třeba anglická nebo libovolná jiná.
Postup:
1) Control Panel - Date, Time... - Regional ... Options - Slovak
2) dtto - karta Advanced - Slovak
Code Page Conversion Tables - zaškrtnout 1250
3) Restart OS.
To je vše.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 24. 5. 2007 09:09

milan: tohle von nechce, chce klávesnici
kromě toho, tohle je pro nějaký win 98 nejdýl, XP už jedou v UTF-8 nebo nějaký jiný unicode
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod jobkovilo 24. 5. 2007 10:15

Ja mam ang. verziu Windows, a všetko mi šľape v pohode. Ale skusil by som to čo radil Milanr1 a všetko to tam ponastavuj na Slovak. Lenže to stačiť nebude. Ak chceš doinštalovať klávesnicu tak:
1. Pravým na Task Bar->Toolbars->Language bar(teraz by sa mala objaviť taka ikonka a tam by malo byť "EN")
2. Pravým na tu ikonku "EN"->Setting
3. V tom okne tlačitko Add...
4. V tom okne čo sa ti otvorí nastav všade Slovak->OK
5. Potom Apply-> OK
6. Znova sa dostan do nastaveni, podľa kroku 2. Nastav "Default input language" na Slovak-> Apply-> OK.
7. A malo by to isť...
8. Ak nie tak skus ľavym na tu ikonku "EN" a daj Slovak...
9. Ak aj potom nepôjde, resp. tam nebude "Slovak", tak skus restartovat PC...
10. Ak ani potom nepôjde, tak maš ešte zopar riešení:
a) preinstalovat win
b) nainstalovat Linux
c) vytvorit si subor, a do neho si dat vsetky pismena s diakritikov, a v pripade potreby si ich kopirovat do dokumenu
d) písat seminarnu pracu na inom PC
e) nechat to tak, a mat dobru vyhovorku ze preco nemá tvoj kamarat semin. pracu :)
jobkovilo
Junior

Odeslat příspěvekod stvrto 29. 5. 2007 08:04

Niektore "homemade" verzie Windowsov su osekane uplne. Napr. sam teraz docasne pouzivam - testujem cracknutu verziu Windows XP Essential. Rozdiel medzi touto cracknutym a originalnym Essentialom je obrovsky a to v tom, ze originalny je osekany uplne a je to "HOME" edicia, kym cracknuta verzia ma uplne vsetko, co ma aj XP Professional, ale zas ma uplne osekane ne-anglicke jazyky, cize tam nejde nastavit slovensku klavesnicu, co pri normalnom anglickom Windowse ide. Takze tak
I'm CS:Source oldschool surfer from
.::jolt.co.uk (69) 24/7 - surf fragging::.
server. Who's better than I?
stvrto
Junior