Formát disku

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dodo677 12. 6. 2007 16:07

No tze se to formátovalo ale na konci mi to napsalo že formátování systémového oddílu není povoleno.....a na disku je ten OS pořád.... :|
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dodo677 12. 6. 2007 21:09

Kua lidi....copak nikdo nevíte?.... :|
Dodo677
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod warlord1 12. 6. 2007 22:44

Sorry, až teď jsem se vrátil z knajpy. Opravdu nemám tucha v čem je problém. Zaručeně by pomohla ta spouštěcí(záchranná) diskate win 98, nevím jestli něco takovýho existuje pro xp. Na příkazovym řádku spustist fdisk.exe a smazat oddíly a znovu vytvořit. Snad někde ke stažení bude, koukal jsem že tady v tý sekci je zvýrazněné téma spouštěcí diskety tak se koukni tam(já tam nekoukal).

Úplně ideální by byl linux :) Ubuntu Live CD(pokud máš doma) Ubuntu a program na dělení disku Gparted...ale rychlejší je ta spouštěcí disketa

To sou přesně ty případy, kdy bych potřeboval mít ten comp před sebou a ne jen hádat z hlavy co by se mohlo dít
CPU: AMD x2 3800+EE BOX @2.3 GHz , MB: GB M55S-S3 rev 2.0, RAM: DDR2 800Mhz CL5 2x1GB A-DATA,GPU: Saphire HD3850 512MB, DVD-RAM Samsung SH183L SATA,HDD: Samsung 160GB SATA + 80GB Seagate PATA, BenQ FP91GX
warlord1
Junior

Odeslat příspěvekod Dodo677 13. 6. 2007 12:48

Stějně mě kurnik neříkej že to nejde zformátovat.......aji sem zkoušel v instalaci voken ten leden oddíl odebrat a pak ho přidat....to jde ale není z formátovanej....a jak mile ho dám zformátovat tak se mě tam zase nainstaluje OS...nejde to nějk udělat aby se tam ten OS nenainstaloval?
Dodo677
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fat01 13. 6. 2007 12:55

Čtu tady tu diskuzi a nechápu co s tím děláš.
V biosu máš nastaven first boot z CD ... doufám ... šoupneš do mechaniky instalační CD, necháš to restartovat, naběhne instalační obrazovka XPéček. Instalátor ti sám nabídne na který oddíl chceš systém instalovat (před tím se ale myslím zeptá jestli chceš opravit původní XP nebo nainstalovat nové XP, vybereš samozřejmně instalovat nové) a jestli má vybraný oddíl zformátovat úplně nebo rychle. Odmáčkneš např. rychle a už to kurňa musí fachat !!
fat01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warlord1 13. 6. 2007 12:55

Tak ten oddíl zformátuj až po instalaci ne? Ten oddíl necháš nezformátovanej, win nainstaluješ na ten jeden co si vybereš, a až se instalace dokončí spustíš v cmd fdisk a tam si to nastavíš podle potřeby. Moment, vyštrachám kvůli tobě instalačku windowsů a kouknu se jak to tam přesně je...
CPU: AMD x2 3800+EE BOX @2.3 GHz , MB: GB M55S-S3 rev 2.0, RAM: DDR2 800Mhz CL5 2x1GB A-DATA,GPU: Saphire HD3850 512MB, DVD-RAM Samsung SH183L SATA,HDD: Samsung 160GB SATA + 80GB Seagate PATA, BenQ FP91GX
warlord1
Junior

Odeslat příspěvekod warlord1 13. 6. 2007 12:58

to fat01: taky to nechápu, už jsem z toho celkem vedle, já osobně instaloval wokna tolikrát a problém(aspoň takovejhle) jsem neměl snad nikdy. Akorát si vzpomínám jak urputně se kámošovi držely win ME v compu a nechtěli za nic na světě zmizet...
warlord1
Junior

Odeslat příspěvekod warlord1 13. 6. 2007 13:08

Tak jsem na to koukal, vložil jsem instalačku, načetli se ovladače, stisknul enter pro novou instalaci, ukázalo mi to licenci, odklepnul jsem, ukázala se tabulka s oddíly. Nejrychlejší bude když smažeš oba dva(klávesa D) a vytvoříš je znovu. Pak ti to dá na výběr na který z oddílů přijde windows. Hotovo.
warlord1
Junior

Odeslat příspěvekod fat01 13. 6. 2007 13:09

Ještě mě napadlo použít Partition Magic http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/sprava_disku/partition-magic/. Z toho si můžeš vytvořit záchrannou spouštěcí disketu (možno ihned při instalaci Partition) a z ní pak po nabootování zformátovat disk a nastavit oddíly.
fat01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fat01 13. 6. 2007 13:25

warlord1 píše:to fat01: taky to nechápu, už jsem z toho celkem vedle, já osobně instaloval wokna tolikrát a problém(aspoň takovejhle) jsem neměl snad nikdy. Akorát si vzpomínám jak urputně se kámošovi držely win ME v compu a nechtěli za nic na světě zmizet... /quote]

uvidíme co odpoví ...
fat01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fajkusj 13. 6. 2007 13:27

Na notebooku HP jsem takovou situaci potkal - nešlo dokončit formátování logického disku. Nakonec byl problém v tom, že na fyzickém disku byla založena ještě jedna partition (skrytá). Průchodnou možností pak bylo pod low level formatem naformátovat celý disk, definovat si pak potřebné logické oddíly a naistalovat OS.
Najít skrytou partition byl docela problém, ukázal mi to až nějaký speciální sw pro dělení disků, nepamatuji si po 18 měsících, který to byl.
fajkusj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dodo677 13. 6. 2007 15:59

...no tze sem ten oddíl smazal a chtěl sem najet do woken .... ale hle....kupodivu sem se tam nedostal :roll: prostě to wokna nenabootovalo....
Tak semse na*ral, zrušil všechny oddíly a udělal jeden na který se mi opět nainstaloval OS....
Sice sem tedy teď bez dvou oddílů ale kašlu na to.....hlavně že to jde....
Díky za rady a trpělivost a tady máte aspoň něco pro pobavení.....ten poslední týpek to fakt válí.... :lol: http://youtube.com/watch?v=IT86Yi0pe_k& ... ed&search=
Dodo677
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod warlord1 13. 6. 2007 16:03

No pokud toužíš po dvou oddílech tak si stáhni ten program Partition Magic a disk si tam dodatečně rozděl. Pozor raděj předtím udělej defragmentaci ať se ti to nerozhází a nejsi zase na začátku.

K tomu videu: ten borec jefakt šílenej, pobavil :D
warlord1
Junior

Odeslat příspěvekod Midnite 13. 6. 2007 16:23

warlord1 píše:nemáš spouštěcí disketu win98?i/quote]

Bootovacie diskety od výmyslu sveta:
http://www.bootdisk.com/
Midnite
Junior

Předchozí stránka