Windows XP nenabotoval ale potom ano

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 20. 9. 2007 20:04

Omlouvám se jestli to sem nepatří, když tak ať to moderátoři hodí do příslušného vlákna.

Dnes jsem zažil smrtelný pot na čele, klasickou cestou jsem restartoval Windows po restartu windows nastal na mé tváři smrtelný pot, po restartu se windows XP nenabootoval a napsalo mi to anglicky Disk Boot Failure, tedy že v počítači není žádný disk z čeho by se dalo bootovat.

Tak jsem to tedy ještě jednou restartnul, to samé, pak jsem po restartu se podíval do BIOSU a nechal jsem detekovat HDD bez žádných problémů, někdy se může stát, že BIOS začne blbnout a nenačte žádné HDD ani vypalovačku ani CD mechaniku. Tam pomůže hardwarový reset, to už se mi taktéž stalo

Takže BIOS nic podezřelýho nehlásil, tak jsem tedy normálně vypnul tlačítkem čím se startuje počítač. Nevím proč ale měl jsem nějaký šestý smysl a tak jsem intuitivně ze zadu u počítače vypnul tlačítko napájení, pak jsem opět zapnul a znovu zapnul počítač a BINGO windows se nabootoval a pak jsem z toho byl JELEN. Nevíte kde může být závada ? To je opravdu divné.
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 20. 9. 2007 20:39

Disk nebo zdroj na odchodu - nejpravděpodobněji.

Pokud to není virus.

Disk otestuješ utilitou staženou od výrobce.

Zdroj doma otestuješ těžko.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 21. 9. 2007 01:28

Popisuješ projevy vadného řadiče HDD (obvykle součást chipsetu).
Reklamuj MB.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 21. 9. 2007 13:12

Souhlasím s Tonda-B. To je nejspíš problém disku. Vadný disk může v krajním případě zablokovat kompletně celý IDE kanál.
Případně to může být i problém MB, omrknul bych jí, jestli netrpí vypouklými kondenzátory.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý