Flash ROM protected a PC " nenaběhne"

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bouk 13. 1. 2008 16:13

Zdravím, vím co znamená flash rom protected i proč "tam je", že ochranu lze odblokovat v Biosu. Mám ale problém v tom, že z určitých důvodů PC nevypínám ale "uspávám". V posledních několika dnech se při zapnutí PC nabíhání zastaví a poslední zápis "POST" je Flash.... Jenže já nechci nic flashovat tím méně BIOS. Musím restartovat ale restart většinou neproběhně hladce, musím odkliknout řádek s doporučením, že "mám smazat data určená k restartu" .( přesné znění si nepamatuju) a teprve potom Windows naběhnou.Stává se mi to čím dál častěji a neproběhnou akce, které se mají uskutečnit po probuzení. Lze tento jev dostranit nebo je to na "reinstal" Windows.
Faq jsem zkoumal ale odpověď jsem nenašel. Ani přes Google.
Bouk
Junior

Odeslat příspěvekod Bouk 14. 1. 2008 20:45

Znovu jsem hledal kolem svého problému a všiml jsem si že s posledním záznamem v Postu "Flash ROM proptected" souvisí pravděpodobně i změna předposlední hlášky z "Verifying DMI pool" na "Building DMI pool" . Tento "problém" , teda kousnutí ve startu po objevení tohoto hlášení,lze najít na různých fórech včetně tohoto, ale z odpovědí příliš moudrý nejsem. Nakonec jsem flashnul BIOS desky, byť jsem se k tomu vůbec nechystal. První probuzení ze spánku proběhlo dobře. Tak uvidím... ale moc si od toho neslibuju, jelikož proces vypnutí-zapnutí pokud jsem nepoužil hibenaci, byl vždycky bez problémů. Má spíš pocit jestli můj problém není někde v zápisu dat do souboru hiberfil.sys....
Bouk
Junior