Bezohledný Internet Explorer

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lexum 27. 1. 2008 10:44

Nevím jestli se to stalo jenom mě nebo je to zase bezohledná svévole od MS. Mám nastavenou na IE 6 domovskou stránku vyhledávač Google, ale není to ani dva dny co mě IE 6 neustále nutí nainstalovat si IE 7 kde mě při každém spuštění prohlížeče přesměruje na stránky MS s IE 7. Teprve když kliknu na ikonu domů, přesměruje mě na mou domovskou stránku. Nevím jak mu to jednou provždy zatrhnout aby respektoval mou hlavní výchozí stránku.
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod gifter 27. 1. 2008 10:50

Když už chceš (musíš) používat IE, tak aspoň 7. Časem stejně MS všem vnutí 7, takže tě to nemine. To je asi nejlepší možnost, jak se zbavit tohoto problému.

Jestli ale IE nutně nepotřebuješ, tak doporučuji přejít například na Firefox nebo Operu.
Case: Fractal Design | PSU: Seasonic | MB: ASUS | CPU: AMD | RAM: Kingston | VGA: Sapphire | HDD: Seagate | SSD: Kingston | Fan: Arctic + Noctua | LCD: Dell | Win 10 Pro 64 bit
gifter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexum 27. 1. 2008 11:26

Aha, to mě opravdu nenapadlo :-) Víš, budu mít asi pádný důvod proč používám právě IE 6 a ne IE 7 proto bych velmi ocenil kdyby mi někdo poradil jak se mého problému zbavit, než pro mne bezcenných rad proč mám přejít právě na IE 7. Ostatně IE používám velmi, ale opravdu velmi málo, přesto ho potřebuji :wink:
Naposledy upravil Lexum dne 27. 1. 2008 11:30, celkově upraveno 1
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod Tweaker 27. 1. 2008 11:28

Mám rovněž v IE6 přes Nástroje - Možnosti připojení - Obecné - Adresa - nastavenou stránku
http://www.google.cz/advanced_search?hl=cs
a funguje bez problému. Nemám zapnuté aktualizace.
Kdysi se mi také stále vnucovala stránka MS, tak jsem v registrech vyhledal a vymazal všechny odkazy na tuto stránku a bylo po legraci. (Registry pro jistotu napřed zálohovat!)
Tweaker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexum 27. 1. 2008 11:36

Tweaker píše:Mám rovněž v IE6 přes Nástroje - Možnosti připojení - Obecné - Adresa - nastavenou stránku
http://www.google.cz/advanced_search?hl=cs
a funguje bez problému. p/quote]

No vidíš, a mě to i přesto přesměruje na stránky MS IE7. Aktualizace si vybírám a stahuji sám.
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod Lexum 27. 1. 2008 11:38

Dokonce před tímto problémem mě Spybot informoval že se IE snaží přepsat registry a i když jsem mu to zakázal, přesto je přepsal.
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod froggie 27. 1. 2008 12:35

skus vypnut niektore doplnky, menu->Tools->manage Add-ons
Show: Add-ons that have been used by Internet Explorer
WuWebControlClass - suvisi s auto aktualizaciami
froggie
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexum 27. 1. 2008 13:42

froggie píše:skus vypnut niektore doplnky, menu->Tools->manage Add-ons
Show: Add-ons that have been used by Internet Explorer
WuWebControlClass - suvisi s auto aktualizaciami