Nejsem členem skupiny Administrátors?!

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 06:31

Tak vám ani nevím co jsem zvrtal a jak jsem k tomu vůbec přišel, ale nemohu provádět žádné změny v systému, dokonce ani odinstalovat některé programy poněvadž nejsem členem skupiny Administrators. Jsem běžně přihlášen jako uživatel se všemi právy. Heslo velmi dobře znám a také vím, že jsem si žádné heslo k hlavnímu Administrátorskému účtu nevytvořil, přesto mě to nechce pustit aby změnil nebo přidělil ke svému stávajícímu účtu administrátorské práva, PROČ?
http://img177.imageshack.us/img177/9885/bezejmnazl8.png

Zrovna se dívám na uživatelské účty, můj účet který jsem zakládal při instalaci systému, a který měl administrátorská práva, je nyní degradován na pouhého hosta :shock: Nechápu jak se to mohlo stát a jak to mám napravit. Dokonce nejde spustit ani control userpasswords2. Už nevím co mám dělat, HELP :-|
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod progman 3. 5. 2008 08:54

Možno vírus, možno si kamoš z teba robí srandu... Môže byť veľa dôvodov. Nesmieš bežať ako admin. A nenastaviť heslo adminovi je najvyšší hriech :-)

IMHO najjednoduhší spôsob je použiť nejaký nástroj na obnovu hesla k admin účtu (NT Offline Password Recovery - http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd) ale predtým zálohovať PC (aspon SAM a pod srandičky; alebo: http://ping.windowsdream.com, http://www.partition-saving.com). A keď to rozbeháš, nainštaluj antivirák :P
progman
Junior

Odeslat příspěvekod mr.pip 3. 5. 2008 08:57

Ahoj,
nemám radu :oops: ,ale dotaz: všiml jsem si že používáš prográmek Raima Rádio - chtěl jsem se zeptat jakou verzi a zda je to trial,nebo předcházející free.
Free verze obsahovala cz ,ale nynější placená je zatím bez cz.Češtinu budu mít hotovou v krátké době a zajímalo by mě zda nedělám "zbytečnou práci".Verze RaRa 2.04 češtinu dosud (k dnešnímu dni) nemá.Moje verze RaRa má svůj Trial čas prošlý :-\ Díky za případnou odpověď.
mr.pip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 12:25

progman: Zase tak hloupej a nezkušenej nejsem :-) Virus ani jiný zlovolný kod to rozhodně není. Mimochodem, antivir jsem používal asi 5 let a za celou dobu jsem nepochytil jediný vir, tedy až na jeden který jsem si zavlekl do systému vlastní neopatrností, a to když jsem prolézal weby s warezem. Již dva roku používám místo antiviru kvalitní firewall a jsem v elativním "bezpečí". To jen na okraj, nechci ted řešit bezpečnost mého systému, protože to s mým problémem nikterak nesouvisí. Jsem singl, takže zlomyslnost druhé strany vyloučena.

Nebyl jsem přihlášený přímo jako administrátor, ale jako uživatel s administrátorský právy, což asi vyjde nastejno. Mám však k tomu své důvody, poněvadž mám svou malou domácí sít a navíc mi běží dva programy u kterých je nutný být přihlášen jako admin. Heslo Administrátora jsem při nedávné instalaci nevyplnil, zato však jsem vyplnil heslo uživatele. Celé to bude nejspíš v programu NET Framework, tam bude zakopaný pes. Jak to mám ale vyřešit, když potřebuji být přihlášen jako admin abych mohl udělat nějakou změnu :-| Vrtá mi hlavou proč se mi nedaří přihlásit ani jako admin bez hesla které jsem jistojistě nevyplnil, tak i s heslem od uživatele s administrátorskými právy..... :hm
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 5. 2008 12:30

start > spustit > lusrmgr.msc > groups > Administrators > dvojklik > add

admin učet bez hesla je kritickým systémovým exploitem a veškerý dodatečný zabezpečení je pak zcela zbytečný...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 12:40

mr.pip píše:Ahoj,
nemám radu :oops: ,ale dotaz: všiml jsem si že používáš prográmek Raima Rádio - chtěl jsem se zeptat jakou verzi a zda je to trial,nebo předcházející free.
Free verze obsahovala cz ,ale nynější placená je zatím bez cz.Češtinu budu mít hotovou v krátké době a zajímalo by mě zda nedělám "zbytečnou práci".Verze RaRa 2.04 češtinu dosud (k dnešnímu dni) nemá.Moje verze RaRa má svůj Trial čas prošlý :-\ Díky za případnou odpověď.

Ahoj, RaimaRadio používám jak volnou verzi 1.43 tak i RaimaRadioPro 2.04. Pro verze se mi abych pravdu řekl moc nelíbí z důvodu zobrazování videa které se nedá libovolně přemístit. Až mi vyprší třicetidenní lhůta půjde nejspíš pryč. Navíc 400Kč za neomezenou verzi je docela hodně.

Zbytečnou práci určitě neděláš, najde se spousta jiných kteří tvou záslužnou práci ocení ;-)
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 12:46

kernel_panic [passed] píše:
admin učet bez hesla je kritickým systémovým exploitem a veškerý dodatečný zabezpečení je pak zcela zbytečný...
Já vím, já vím....

kernel_panic [passed] píše:start > spustit > lusrmgr.msc > groups > Administrators > dvojklik > add
To už jsem zkoušel, skupina je prázdná tedy i bez uživatele a novou skupinu či uživatele nelze přidat.
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod b3rny 3. 5. 2008 13:41

Command line:

c:\>net user administrator noveheslo

a přihlásiš se jako Administrator, s heslem noveheslo :)
b3rny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mr.pip 3. 5. 2008 14:18

Díky za informace.
mr.pip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 16:19

b3rny píše:Command line:

c:\>net user administrator noveheslo

a přihlásiš se jako Administrator, s heslem noveheslo :)

Nic nepomáhá: Došlo k systémové hchybě 5. Přístup byl odepřen. Začínám už být pěkně nervozní protože cítím, že bude následovat format c: :grr:
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 5. 2008 18:05

Na tomto místě je ošklivé připomínat zálohy.
Předpokládejme, že někdo převzal vládu nad počítačem, co tudy: http://www.zive.cz/Poradna/Jak-zjistit- ... tanswers=1
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lexum 3. 5. 2008 19:19

kejki3 píše:Na tomto místě je ošklivé připomínat zálohy.
Předpokládejme, že někdo převzal vládu nad počítačem, co tudy: http://www.zive.cz/Poradna/Jak-zjistit- ... tanswers=1

Ale to je naprosto zbytečné, heslo admina jsem nezadával, vím to zcela jistě, není to ani měsíc po formátu disku, proto mě to tak štve, protože budu nejspíš muset celou proceduru podstoupit ještě jednou :-/ Hacking a převzetí systému je také vyloučen....
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod Lexum 4. 5. 2008 18:31

Takže nastala nová situace. V nouzovém režimu se jako admin přihlásit můžu, samozřejmě vše proběhlo bez zandavání hesla, ale co dál?
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 5. 2008 19:35

Co oprava systému?
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fatman 5. 5. 2008 08:20

No a co zkusit vytvořit nového uživatele s admin právy, převzít vlastnictví Documents and Settings toho starého uživatele a nakopírovat si co potřebuješ (dokumenty, nastavení menu Start a plochy) do nového uživatele?
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Další stránka