Windows Live Mail - nelze nainstalovat

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod -b3h- 22. 6. 2010 09:18

Zdravim Vas,

uz nekolikaty den se pokousim nainstalovat na svuj PC s OS Win XP SP3 i Windows 7 Windows Live Mail. Nevim proc, ale pokazde mi instalace zahlasi stejnou chybu a to hr:0x8104000b a instalace se ukonci, delam mi to vsude. Nevite cim to je?
-b3h-
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 22. 6. 2010 10:58

Riešenie je obvykle cez "standalone" inštalátor (offline instalacia). MS je zase presvedčený, že vie "ako na to" a tak zohnať ho je niekedy dost problém (išlo to cez stiahnutie online-instalatoru, download sa prerušil a na další pokus človek mal už dostat ponuku na stiahnutie offline instalatoru, ale nejako to teraz (?) nefunguje).

Tu je link na offline instalator, česká verzia:
http://g.live.com/1rewlive3/cs/wlsetup-all.exe
resp.
http://www.rainbof.eu/data/wlsetup-all.exe
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod -b3h- 22. 6. 2010 12:39

No nefunguje to, ze by to davalo na vyber stazeni cele instalace. Nechapu, proc davaji na net ke stazeni instalaci, ktera nemuze nikomu jet. Alepson si myslim ze nikomu nemuze jet ... je to divny
-b3h-
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 22. 6. 2010 12:49

Nefungujú ani offline inštalátory, ktoré odkazujem?
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod -b3h- 22. 6. 2010 13:39

Ty jsem jeste nezkousel, jen me muze nastvat ze MS nabizi neco co nefunguje, respektive nemuzes si nainstalovat ...
-b3h-
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 22. 6. 2010 13:45

To jej jen obvyklý způsob svalování svých chyb na druhé: MS je skoro anonymní, tak proč mu nevynadat :-/
Měl bys správně napsat: mě to nefunguje.
V korektně nastaveném legálním OS samozřejmě tato instalace funguje bezvadně.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod -b3h- 22. 6. 2010 19:54

Tak ja to zkousel samorejme jen na legalni OS a nefunguje to! Zkousel jsem to i na uplne cistou instalaci a nic, proste tomu nerozumim ... Kdybych se vrtal v systemu tak to beru, ze to muze byt moje chyba, ale vzhledem k tomu, ze jsem to zkousel nainstalovat na uplne nove naisntalovany OS Windows XP i Windows 7 - obe legalni - !!! NEFUNGUJE TO !!! hlasi to vsude tu samou chybu ...
-b3h-
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 22. 6. 2010 20:09

Milanr1 píše:V korektně nastaveném legálním OS samozřejmě tato instalace funguje bezvadně.

Nic proti, ale měl by jsi v prvé řadě zvažovat, že daný OS je legální.

Co se korektního nastavení týče - to už je věc většinou zcela individuální. ;-)
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod macabe 22. 6. 2010 20:19

mel jsem podobny problem ze to neslo instalovat a nakonec jsem to vzdal nemel jsem na to nervy to resit samozrejme ze taky legalni system zkousel jsem to na viste
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka35 29. 6. 2010 13:19

tibika píše:Riešenie je obvykle cez "standalone" inštalátor (offline instalacia). MS je zase presvedčený, že vie "ako na to" a tak zohnať ho je niekedy dost problém (išlo to cez stiahnutie online-instalatoru, download sa prerušil a na další pokus človek mal už dostat ponuku na stiahnutie offline instalatoru, ale nejako to teraz (?) nefunguje).

Tu je link na offline instalator, česká verzia:
http://g.live.com/1rewlive3/cs/wlsetup-all.exe
resp.
http://www.rainbof.eu/data/wlsetup-all.exe

Po stažení off-line instalatoru Win Live Mail i Messinger bezproblému nainstalován..(WinXP SP3)
Intel i5 2500K@4,4GHz@Gelid Tranquillo>ASUS P8P67 B3>Kingston 16GB DDR3>MSI GTX 970 GAMING 3,5GB>2x OCZ Vertex 460A 240GB>Barracuda 7200.14 2TB>3xWD 640GB>S12II-620 620W Bronze>FD Define R4>24"LCD HP w2408h
Jirka35
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 29. 6. 2010 13:27

Tak aspon niekomu to pomohlo, kedže zakladatel vlákna -b3h- sa tu len neustále rozčuloval a vrieskal, t.j. bez prínosu k riešeniu jeho problému.

[OT] V podstate to bolo dalšie vlákno, kde pýtajúci nenašiel v sebe trochu slušnosti aspoň komentovať funkčnost/nefunkčnosť navrhnutého riešenia. Stále bežnejšie. [/OT]
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Liam Aiken 4. 7. 2010 21:17

Milanr1 píše:To jej jen obvyklý způsob svalování svých chyb na druhé: MS je skoro anonymní, tak proč mu nevynadat :-/
Měl bys správně napsat: mě to nefunguje.
V korektně nastaveném legálním OS samozřejmě tato instalace funguje bezvadně.

Vy si patrně děláte legraci, že? Instalátor jasně hlásí, že instalace Windows Live Essentials se nezdařila kvůli nedostupnému balíčku Microsoft Choice Guard. Tento stav přetrvává už delší dobu a Microsoft se stále nemá k tomu, aby jej opravil.

Doporučuji si přečíst zkušenosti uživatelů na našich i zahraničních fórech, kteří mají stejný problém. Vážně si myslíte, že všichni mají nelegální a nekorektně nastavený systém? ;-)

Chyba je v tomto případě jednoznačně na straně Microsoftu, ať se Vám to líbí, nebo ne.
Liamek pláče...
Liam Aiken
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 4. 7. 2010 22:20

Liam Aiken píše:Vážně si myslíte, že všichni mají nelegální a nekorektně nastavený systém?

Nejen systém :-)
Špatně jsi četl, korektní postup, který navrhl Tibika:
tibika píše:Riešenie je obvykle cez "standalone" inštalátor (offline instalacia).

funguje bezvadně:
tibika píše:Po stažení off-line instalatoru Win Live Mail i Messinger bezproblému nainstalován.

Instalovat cokoliv z webu je krajně nebezpečný a proto zcela nekorektní postup!
Pokud nemáš kompletní instalátor, u kterého můžeš zkontrolovat crc, sha1 atd., pak nemůžeš nic instalovat! A tuto základní chybu spáchal tazatel!

Btw:
balík MS WLM má smysl instalovat pouze do virtuálního nebo do zkušebního OS; zatím je nehotový a nepřipravený k ostrému nasazení.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 7. 2010 08:54

Aké máš Windows ? (Odporúčam legálne). Ak ti ide Sedmička, tak si Windows Live nainštaluj hneď po inštalácii Sedmičky a všetkých ovládačov.
Windows Live nejakým spôsobom kontrolujú PC, či v ňom nie je škodlivý softvér... Ak ti chybu vypíše hneď na začiatku, tak vypni všetko čo ti beží na pozadí. Ja mám s Windows Live tiež zlé skúsenosti, ale mám ich celé na XP-čku a na Sedmičke. Ani raz som síce Windows Live nepotreboval, ale mám ho preto, že som fanušik softvéru od Microsoftu.
anonymni

Další stránka