Jak zjistit, která aplikace zatěžuje HDD?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 4. 9. 2010 16:02

Čus,
vzal jsem si na čistku rodičů PC a nemůžu přijít na jednu věc: ihned po startu XPček začne cosi intenzivně hrabat na disk po dobu cca 20 min. a to tak, že je PC prakticky nepoužitelné. Když už se proboxuju do správce procesů, nic podezřelýho zde není (procesorový čas, ani obsazení RAM). Dá se nějak zjistit, co tak vytěžuje HDD?
Díky za každý tip... O.
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod brazda.l 4. 9. 2010 16:04

zkus Process Monitor nebo DiskMon.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 4GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+
| HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad R500 2732-7JG
brazda.l
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 5. 9. 2010 01:18

Pokud byl/je OS připojen k internetu, přejdi do sekce „Viry a bezpečnost“.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ansam 5. 9. 2010 10:26

Mne to robili automatické aktualizácie. Mal som ich nastavené na "Microsoft update" a to mi spôsobovalo opisovaný problém.
Pri prepnutí aktualizácii na "Windows Update" bol problém odstránený.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 5. 9. 2010 10:38

Na PC s 512 ram mi toto dela MS Essential. Pak sem se kuknul do procesu a Essential bral z CPU 0 ale pameti mel 290MB dal jsem jej na hodne PC znamym a ted je pomalu odstranuju, lepsi nic nez tento *****. Zkusenosti jsou taketo kdyz pridam dalsi 512 RAM tak je PC naprosto vporadku. Zkus se i kuknout na velikost Virtualky pripadne na misto kde je virtualka zda neni mali mista na disku
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý