Downgrade z WINDOWS 7 na WINDOWS XP

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 22. 9. 2011 20:20

Zdravim,
Nez se do toho pustim, chci se ujistit ze nanastane nejaky problem. Otazka je easy - Jaky muze nastat problem pri instalaci XP na pocitac v nemz je win7 ? nekde sem cetl ze muze byt problem s AHCI ovladacem nebo neco takoveho. O co se jedna ? jak tomu zabranit ? Diky za vase reakce a nekamenujte mne za neznalost ;)
Naposledy upravil loleCZeQ dne 22. 9. 2011 20:42, celkově upraveno 1
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 22. 9. 2011 20:42

Pokud máš disk s rozhraním Sata, najdeš červenou poznámku v FAQ této sekce.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 22. 9. 2011 20:52

Nasel jsem jen tohle - viewtopic.php?f=907&t=1023565&st=0&sk=t&sd=a&start=15
Mam acer 5336 takze se me ten problem AHCI nejspis bude tykat. Coz me docela stve jelikoz se nerad poustim do experimentu. Kdyz to nebude fungovat jsem v (_x_).
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 9. 2011 21:16

Tak to svěř někomu, pro koho to nebude experiment.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paaaja 22. 9. 2011 21:21

Udělejte si CD s Windows XP pomocí driverpacks. V Driverpacks najdete všechny moduly SATA ovladačů, které byste mohl potřebovat.

Ale jinak bych celou proceduru downgradu spíš nedoporučoval. Nic výhodného z toho neplyne. Kdyžtak se s námi podělte, proč se do toho chcete pustit.
paaaja
Junior

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 09:30

Chci se do toho pustit jelikoz mi neprijde ze je tento notebook dostatecne nakonfigurovan pro bezproblemovy chod win7. Vesmes je vse pomale a navic hraji i stare hry ktere na win7 proste chodi spatne. Myslim ze by to mohlo pomoct. Doma mam mnohem starsi desktop s nizsi konfiguraci a veci na nem slapou mnohem lepe.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 9. 2011 09:44

Notebook není herní počítač.
Co s tím?
Ke hraní použij desktopový PC nebo herní konzoli.

Do profi edic OS W7 lze nainstalovat virtuální OS WXPP/32, pokud daný hw podporuje hw-virtualizaci a je vybaven dostatkem RAM.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 09:53

Jiste, notebook neni herni pocitac. Ale kazdy kdo ma notebook na nem nejakou tu hru ma. Neni to primarni duvod, primarni duvod je to, je ze pc je pomaly.
Tady je konfigurace :
Intel® Celeron® CPU 900 @ 2.20GHz @ 2194MHz (Acer JE51_MV mainboard) (RAM) 2GB, 762.38MB free (HDDs) 135GB, 23.0GB free
Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (OS) Microsoft Windows 7 Home Premium (SP1) 64-bit
Tento system nepodporuje virtualizaci =)
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 23. 9. 2011 10:06

loleCZeQ píše:kazdy kdo ma notebook na nem nejakou tu hru ma

Já ne. Asi jsem divný...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 10:14

nejsi divny, asi jen nerad hrajes na notebooku :) Pro me je to forma relaxu a nemuzu s sebou po cestach tahat desktop ci herni pc ( ktery je tezky jako prase a ani nesplnuje parametry notebooku) Kazdopadne, tento pc ma dost vykonu na to ty stare hry utahnout, ale to neni tematem. Proto se znova ptam - bude pc pracovat lepe s winxp ? jake mohou nastat komplikace pri instalaci ? a nebude lepsi rozdelit disk a mit v pc dva nainstalovane systemy ?
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 23. 9. 2011 10:29

loleCZeQ píše:bude pc pracovat lepe s winxp ?

Ne.

loleCZeQ píše:jake mohou nastat komplikace pri instalaci ?

Popsané ve FAQ Windows XP, hlavně ten červeně označený řádek.

loleCZeQ píše:a nebude lepsi rozdelit disk a mit v pc dva nainstalovane systemy ?

Na to si musíš odpovědět sám.

BTW před interpunkčními znaménky se nepíše mezera.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 10:44

Díky za lekci z českého jazyka! Na to že jsi ajťák tak slušný výkon. Nevím jestli je tohle forum od toho abys útočil na tázající. Každopádně čekám na reakce od ostatních...protože tvoje reakce jsou ubohé. Ale díky i za ně.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 23. 9. 2011 10:54

Ja osobne jsem pri prechodu z Win XP na Win 7 zadny vykonnostni propad nezaznamenal.
Ten notebook je velmi slaby. Jake tam hrajes hry?
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 10:59

Jedna se o hry jako starcraft, quakelive, unrealtournament, trackmania.. Jak jsem rekl, doma mam slabsi desktop ( procesorove) na kterem win7 jedou uboze a s xp jede vse ok. Proto uvazuji ze bych zkusil xp i na tomhle nb. Nejaky rozdil byt musi kdyz jsou win7 narocnejsi ne ?
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 9. 2011 11:04

napřed si zjisti, zda výrobce vůbec poskytuje podporu pro XP...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Další stránka