Downgrade z WINDOWS 7 na WINDOWS XP

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 23. 9. 2011 11:08

Nejspis neposkytuje ... :/ Na strankach aceru jsem ovladace na xp nenasel. :/
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 23. 9. 2011 11:23

Tak máš po starostech.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod yanick 23. 9. 2011 11:49

AHCI sa da spravidla vypnut v BIOSe, ovladace na XP by si mohol najst na strankach vyrobcov HW. V samotnom downgrade by som nevidel problem. Podpora XP je zatial este na slusnej urovni a ak vsetko zlyha "Google knows".

Problem by som videl skor v tom, ze na W7 ten generacny rozdiel vidno. Ja by som sa na XP uz nevracal, uz len preto, ze XP nevie pracovat s pamatou.

Odpovedou na pomale sedmicky je skor vyladenie systemu ako downgrade, napr. da sa vypnut Aero alebo daju sa vypnut niektore menej podstatne sluzby.
yanick
Junior

Odeslat příspěvekod vladabar 23. 9. 2011 12:26

Hele, já mám jeden z počítačů ještě slabší než ty a momentálně na něm testuji W8 a taky na něm v pohodě běhaj. XP jsem na něm měl taky a W7 mám na druhém disku. Před tím jsem tam měl XP. K XP bych se už nevracel. Chce to jen vymazat všechen balast a doladit systém, pozavírat aero, preferovat výkon před vzhledem atd. Jestli se v tom nevyznáš, tak nainstaluj nějakej soft, kteréj to udělá za tebe, třeba Advanced SystemCare 4. V něm přepneš na hrací profil a ostatní zpomalovadla ti to vypne samo a je to na hrách znát. Virtuální OS WXPP/32 bych ti nedoporučoval, v tvojí sestvě to jede hrozně pomalu. Rozdělit disk a dát tam oba systémy je taky řešení, ale máš poměrně málo free na disku. Do těch 23GB se XP v poho vejdou, ale moc her už ne. Záleží co můžeš vymazat, nebo přesunout na externí disk. Za zkoušku by to ale stálo, aspoň bys porovnal a nechal ten lepší OS. Jo a ještě k těm ovladačům, na XP si je stáhneš od výrobce, ale je to zdlouhavé hledání a W7 si je najdou sami.
vladabar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod em.tom 23. 9. 2011 12:54

Jestli je počítač dodávaný s Win7, s podporou XP moc nepočítej, zvlášť pokud není k dispozici Win7 Pro. Být tebou bych za prvé odinstaloval v podstatě všechny aplikace výrobce počítače, které nepoužíváš (odhadem tak 80 - 90 %), pak si najdi na tady fóru thread o optimalizaci Win7. To by mělo hodně pomoct.
To by byly věci, co zmákneš zdarma. Pokud bys chtěl zrychlit počítač opravdu hodně a byl za to ochotný zaplatit, doporučuju rozšířit RAM na 4 GB, popř, 7200 ot/min disk, popř. SSD (řazeno podle finanční náročnosti).
Osobně bych měl trochu obavy nainstalovat na počítač něco, co bude samo hledat ovladače nebo dokonce bude spravovat výkon... to může nadělat víc škody, než užitku.
A hlavně prosím tě neoptimalizuj počítač s integrovanou GK na hry. Vypadá to, jak "tunění" Favoritů a Škodovek 120 bůhví čím... Nakonec to má na sobě víc kytu, než oceli a výsledek stejně 0.

OT: Bari, neboj, je nás mnohem víc :-D
HP Elitebook 8440p + Intel 320 80 GB = Silent power in the package made of magnesium and aluminium :-)
em.tom
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 9. 2011 12:58

[OT]Hlásím se do klubu Uživatelů profi NB bez her! 8-D [/OT]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 23. 9. 2011 15:07

loleCZeQ píše:Jedna se o hry jako starcraft, quakelive, unrealtournament, trackmania.. Jak jsem rekl, doma mam slabsi desktop ( procesorove) na kterem win7 jedou uboze a s xp jede vse ok. Proto uvazuji ze bych zkusil xp i na tomhle nb. Nejaky rozdil byt musi kdyz jsou win7 narocnejsi ne ?

A jakou v nem mas grafiku? Procesorove slabsi - jaky tam mas procesor?
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 23. 9. 2011 18:44

Vždyť to píše, procesor Celeron 900 a grafika zřejmě integrovaná v čtyřkovém čipsetu.

Já bych tam ta XP pokusně nainstaloval a viděl bych, jestli se to, na čem mi záleží opravdu zlepší. Mám na podobné sestavě dual boot XP a W7 a W7 jsou o hodně pomalejší.

Ovladače by se asi měly dát sehnat, mohl by ale být problém s utilitami konkrétně pro tento notebook.

-- 23. 9. 2011 19:48 --

Ovladače na čipset, grafiku, a disk/AHCI u Intela zde: http://jdem.cz/ryfy7
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladabar 23. 9. 2011 19:47

doporučuju rozšířit RAM na 4 GB, popř, 7200 ot/min disk, popř. SSD

To je právé to tunění co nedoporučuješ. nepatrně zrychlí načtení, ale hry nezrychlí. Tady je největší brzda grafika, potom RAM a pak procesor. Někde mezi ještě asi zanešenej OS.

Osobně bych měl trochu obavy nainstalovat na počítač něco, co bude samo hledat ovladače nebo dokonce bude spravovat výkon... to může nadělat víc škody, než užitku.

W7 si sami vyhledaj ovladače a Advanced SystemCare 4 ti spravovat výkon nemusí, jen v herním profilu povypínaj zbytečnosti a když herní profil vypneš, vše vrátí zpět.
vladabar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod em.tom 23. 9. 2011 20:34

Stojím si za tím, že to, co jsem napsal. Zrychlí, Zpříjemní a zefektivní práci s NTB, který nemá herní ambice ani přinejmenším. Narážka na "tunění" byla směrována na zvyšování herního výkonu, který počítač jednoduše nemá. Pro pohodlnou práci na Win7 opravdu považuji za optimum 4 GB RAM a rychlý a uklizený disk s optimalizovaným OS viewtopic.php?f=1864&t=1089367

BTW dej si do počítače další soft, aby sis ho zrychlil :-/
HP Elitebook 8440p + Intel 320 80 GB = Silent power in the package made of magnesium and aluminium :-)
em.tom
Junior

Odeslat příspěvekod vladabar 23. 9. 2011 21:11

Však já se nepřu že nemáš pravdu. Na normální práci stačí stávající sestava a na hry nepomůže ani svěcená voda, ale cpát do něho 7200 ot/min disk, popř. SSD je blbost, protože se nepatrně zrychlí a hodně prodraží. Na normální práci stačí těch 2GB paměti. Oba se shodneme že ho může zrychlit uklizený disk s optimalizovaným OS. To ale píšeme mimo téma. Podle mne, k tématu: nainstaluj dual boot XP a W7 a vyzkoušej. Co se ti nebude líbit dej pryč
vladabar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 9. 2011 21:29

SSD má potenciál zrychlovat sestavy v giganticky hmatetelných porcích, než výměna CPU, zvětšení kapacity RAM nebo nějaký marginální tunění otáček plotnových disků a jejich čištění...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod p0etrik 25. 9. 2011 09:57

Petr_S píše:Vždyť to píše, procesor Celeron 900 a grafika zřejmě integrovaná v čtyřkovém čipsetu.

Ja myslim konfiguraciho desktopu.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 28. 9. 2011 20:55

Wow, chvíli jsem tu nebyl a diskuse se pěkně rozjela :)
Takže, pc jsem měl a mám kompletně uklizenej. Win7 optimalizovaný pro výkon a všechny zbytečný aplikace od výrobce jsou pryč, zbytečný soft taky..po spuštění jedou jen důležitý procesy. Zkusím ten Advanced SystemCare 4 a uvidím jestli se něco změní a ještě zkusím vypnout nějaký ty služby.
Díky za Vaše příspěvky !
loleCZeQ
Junior

Předchozí stránka