Aktualizace vytěžují proces na 100 %

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lubokubo76 20. 10. 2013 17:34

1. combofix pre istotu
2. system explorer a znížiť prioritu svchostu na iddle a je pokoj - ja som na P4 - 2GHz používal NOD a nemať ho v iddle, tak sa môžem na PC akurát tak pozerať. Nerieši podstatu problému, ale aspoň sa s PC dá pracovať
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 20. 10. 2013 17:55

Milanr1: ako spravca som sa prihlasil az v dobe ked mi cpu vytazovalo aku uzivatelovi. Ako uzivatelovi mi to pisalo, ze nemam dostatocne opravenia ukoncit proces.
Ale ked som potreboval nieco instalovat, napr pinnacle studio, prihlasil som sa ako spravca, ale pripojenie som nezakazal, lebo program sa musi zaregistrovat.

lubokubo76: prioritu svchostu som samozrejme skusal v procesoch znizit, ale neslo to.
ctrl+alt+del/procesy/svchost/pravym tlacidlom mysi nastavit prioritu/nizka - kliknut sa dalo, ale nepovolilo to.
Naposledy upravil Kniter dne 20. 10. 2013 18:10, celkově upraveno 1
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 20. 10. 2013 18:07

Neodpověděl jsi na dotaz:
Milanr1 píše:Ověř, zda se nějaký sw někam nepřipojuje:
cmd
netstat -b

Naivismus:
Kniter píše: nastavit prioritu

Systémové procesy běží s nejvyššími právy, BFU je nemůže nijak ovlivnit ani v účtu admin právy.
Neběží Ti v OS nějaká 3-P nekompatibilní síťová služba?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kniter 20. 10. 2013 18:19

Milanr1:
prikazy cez cmd - netstat -b moc nepoznam, ale teraz ked uz mam preinstalovany win a zistil som ze to robila aktualizacia zaplat win, to testovat nebudem, lebo potrebujem funkcny pc a mam velmi malo casu, kedze ho vyuzivam len v nedelu. Nebudem do 2hod rana opravovat pc.
Dik, Pre druhy raz mi to, moze pomoct.

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 26. 10. 2013 20:03

Na netbooku mam aktualizacie zapnute a problemy niesu. Ale pripajam ho na net malo. Tam ked kliknem na firefox, tak z 0% to par sekund vytazuje na 70%. Aktualizacia esetu tiez z 0 na 70%. Na pocitaci z 0 na 100%.
Na PC celeron 3,4GHz, 2GB ram, Geforce 7600GS.
Na netbooku Atom 1,6GHz, 1GB ram.
Na PC som aj skusal vysavat prach a nepomohlo to. Moc ho vnutri nebolo.
Na oboch zariadeniach mam rovnaky win XP home sp3, rovnako nastaveny eset aj firefox a vsetky programy.

Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod c40vip 7. 11. 2013 21:59

Ten samý problém co tu "propírá" jsem měl jak na destopu tak i na notebooku - WinXP. Stroje používám pouze na práci s grafikou + fotografie + internet/pošta a mám tam jen pár programů, žádné hry. Odinstaloval jsem SP3 a vše mi pracuje zase normálně. Provedl jsem tedy čistou instalaci XPéček abych to měl "jako nové" a vrátil SP2 + frameworky a panuje klid na práci. Teď mám dotaz - pakliže nejsem ve věci odborník, co se stane když tam nevrátím SP3 a nebudu aktualizovat - jak tady vyplývá z diskuzí tak se stejně blží konec podpor a co se bude řešit asi dál?
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 8. 11. 2013 10:24

Windows XP bez SP3 jsou nepodporovane jiz nyni. Netere programy urcene pro XP ti nepujdou nainstalovat.

Pokud pocitac bez SP3 nepripojujes k internetu a pouzivas striktne na nekolik malo funkcnich programu, ktere nevyzaduji SP3, neni riziko problemu velke.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod mmmjack 9. 11. 2013 17:41

Mne sice aktualizace nevytezuji na 100%,ale za to zůstávaly viset na aktualizacích při vypínání a nechtěly se nikdy korektně doinstalovat, jelikož se jedná o starší PC u rodičů, kteří samozřejmě updaty neřeší, ale stačilo pečlivě instalovat jednotlivé aktualizace přes Windows update a vše je OK.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod c40vip 12. 11. 2013 10:58

To: Miroslav Pragl
"Windows XP bez SP3 jsou nepodporovane jiz nyni. Netere programy urcene pro XP ti nepujdou nainstalovat. Pokud pocitac bez SP3 nepripojujes k internetu a pouzivas striktne na nekolik malo funkcnich programu, ktere nevyzaduji SP3, neni riziko problemu velke."

Asi takto jsem to myslel. Děkuji
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 11. 2013 11:14

Opomijim věci typu bezpečnost atd.Koneckonců seznam změn Sevis pack 2 versus servis pack 3 je veřejně dostupný.Přečti a zvaž...takže aby ti šly věci nainstalovat ktere křiči chci servis pack 3 stači změnit jednu jedinou hodnotu v registru ,aplikace totiž nehledá hyper futuru servis packu tři - žadna neexistuje ani novou funkci v 99 procentech připadů,pouze hleda jeden konkretni klič ktery řika jsem Xp se servispackem 3 a nikoliv XP se servispackem 2.Pouhé přepsání a je po problému.Otazka je - je to dobrý napad aby to dělal někdo kdo toto neví?ne není to dobrý nápad.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 12. 11. 2013 11:54

Kez bys mel pravdu (nemas).
SP3 pro WinXP je PODSTATNE vetsi zmena oproti SP2 nez napr. Win 8.1 proti Win8. Zrovna vcera jsem resil http://answers.microsoft.com/cs-cz/wind ... e70cce9f2b - pridani funkci v kernel32 mi prijde jako HODNE velky rozdil.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod oooooooooo 12. 11. 2013 13:15

Ale jo,nicmeně seznam změn je dostupnej a pravdu v tom že xmilion programů hleda jen a jen a jen ten klič je prostě fakt.Jeho přepsaní řeši většinu problémů.Co se tyče skype - od okamžiku kdy ho převzal microsoft je to misto katastrofy katastrofa na entou.nedavno jsem řešil u lidí totožny problem se skypem včetně hlašky ktery se vyřešil k plne spokojenosti prostou věci - nahozeni verze 3.2 - totožna hlaška ,totožny chování a vyřešeno.Reinstaly a prostocviky co dotyčny zkoušel pochopitelně nezabraly.Takže to jde řešit minimalně dvěma způsoby z nichž jeden je kterej zminěnej nebyl a mam ho ozkoušenej,druhej v answers a co by udělal třeti je tom jednom konkretnim způsobu ve hvězdach.Takže skype v době kdy měl verzi označovanou za poslední normalní bez problemů funguje,popravdě řečeno nove verze přinaši jako bonus pouze problemy ale když po nich někdo touží.Jo zapomněl jsem na jednu věc - doufam že Seven je brany jako dost nový - řekněme novější než XPSP3,totožny problem na SEVEN.Takže zasadni otazka v tomto konkretnim připadě kde je gro problemu - je v zažranosti skypu do systemu od určity verze,jinak by se totež nestalo na seven.A samozřejmě by skype do te doby nefungoval na XPSP2 - zasah ktery proběhl předtim a hotovo.To same jsem viděl na seven.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod c40vip 14. 11. 2013 09:20

Chtěl bych se optat, když se tu řeší SP3.
Když končí podpora WinXP - bude se na závěr vydávat opět nějaký - třeba SP4 ?
c40vip
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 11. 2013 09:46

Není to plánované.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka