Sdílení tiskárny pod XP Home

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod patrikos 25. 5. 2005 16:04

Potřebuju poradit se sdílením tiskárny. XP Home mi nejspíše nepustí více uživatelů než 5 na PC na kterém je sdílená tiskárna a já jich tam potřebuju aspoň 10. Tiskovým serverem to řešit nejde, protože k téhle tiskárně je moc drahý. Pomůže přeinstalace na XP Profi? Prosím poraďte. Díky moc
Otočení volantu doleva, nemusí vždy znamenat zatočení vozu doleva....

Honda Varadero xl-1000
patrikos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mývalice 25. 5. 2005 16:27

patrikos píše:Potřebuju poradit se sdílením tiskárny. XP Home mi nejspíše nepustí více uživatelů než 5 na PC na kterém je sdílená tiskárna a já jich tam potřebuju aspoň 10. Tiskovým serverem to řešit nejde, protože k téhle tiskárně je moc drahý. Pomůže přeinstalace na XP Profi? Prosím poraďte. Díky moco/quote]

A co tohle: Pokud lze tiskárnu připojit přes LPT i USB, můžeš u jednoho PC nasdílet tiskárnu připojenou přes USB a u jiného PC přes LPT. Takže k jednomu PC s tiskárnou se bude připojovat a tisknout z prvních 5 PC a na druhém PC ze zbývajících 5. Nikdy jsem to nezkoušela, ale mohlo by to fungovat.
P.S.: Je to asi vyjádřeno krkolomně, ale pochopit se to snad dá.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod cache 25. 5. 2005 16:38

samozrejme ze pomoze reinstall na xp profi, ten nema obmedzenie na pocet pripojenych :)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod patrikos 26. 5. 2005 08:19

Díky, nejdriv vyzkousim pres USB a LPT a když nezabere, tak to přeinstaluju (ale to se mi hooodne nechce :-()
Otočení volantu doleva, nemusí vždy znamenat zatočení vozu doleva....

Honda Varadero xl-1000
patrikos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 26. 5. 2005 08:30

>CACHE: to jsi vzal kde, ze WXP Profi nema omezeni na pocet pripojenych?
HOME = 5, PROFI = 10 pripojeni
Abox
Pokročilý