Win XP SP2 ma celeronu 500mhz - filmy se sekaji

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pandulak 13. 6. 2005 08:47

Mame sem poskladal PC ze starych soucastek co sem mel po dome. Je to Celeron 500mhz, 192mb ram, ati rage IIc 4mb AGP, disk 1.7GB, sitovka 10mbit. Windows a programy behaj celkem v poho, ale prehravani filmu se neskutecne seka, procesor vytizen na 100%. Filmy to prehrava po siti, to by podle me nemel bejt problem, a 500mhz cpu by divx taky melo stihat. Mate nejakej napad? diky

// Howard - upraven nazev
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 13. 6. 2005 09:37

No ty XPčka nevim nevim. Tak min 256MB RAM by to chtělo. Jinak osekat o všechny možné nepotřebné služby. Mě taky nejdou na NB s Celeronem 500Mhz přehrávat filmy plynule (mam w98se, ale to bude asi grafárnou na NB. Ati Rage IIc+ je dobrá ta by to měla zvládat, ale zkus změnit rozlišení nebo hloubku barev.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod XPM 13. 6. 2005 10:10

Intel® Celeron™ 550MHz, ASUS i440zX, ATI Mobility RAGE 4Mb, Apacer 192Mb RAM, Toshiba 30Gb ATA66, Teac CD-ROM 24x max, Toshiba FDD 3,5", TFT 14" XGA, IrDA, LPT, USB, Serial, audio out, mic out, WinXP-SP1 filmy jedou v pohodě.

Odstaň service pack 2 a všechny blbinky co jedou v tray, tedy antivir/firewall a hlavně když to jede přes síť tak je to náročnější :wink:
Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky!....nebo tak nějak
XPM
Junior

Odeslat příspěvekod Pandulak 14. 6. 2005 09:04

Diky za rady, ale moc mi to nepomohlo. Preinstalil sem system (po formatu disku) na XP SP1, xplitem vykuchal dalsich 150mb, vypnul vsechny mozny graficky efekty, rozliseni 1024*768*16, po startu systemu mam v ramkach 40mb a kdyz ted dam pustit film tak se obraz bud brutalne seka, nebo neni videt vubec a jde jenom zvuk. Prehravac BSPlayer, testovane kodeky allinone a original divx. Problem je jak pri prehravani po siti tak primo z CD, ani sem nezaznamenal ze by to z CD bylo lepsi. Jeste dodam ze tata ma notebook 600mhz 128mb ram, 4mb grafika, w2000 kery tam sou uz pres rok, winy sou pekelne pomaly, sezerou po startu cely ramky a pak swapujou, ale filmy tam behaj uplne v pohode! Kuva cim to?
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod damajster 14. 6. 2005 09:08

500mz nestaci.. mozno tak na mpeg, ale na divx nie
damajster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XPM 14. 6. 2005 09:13

1. 500mhz stačí
2. nepřehrávej filmy z CD ale z HDD!
3. Použij kodek DivX 5.1! 5.2 se mi neosvědčil
4. Podívej se jestli máš HDD nastavený na režim U-DMA a né PIO
5. Na přehrávání používej windows media player, já používám verzi 10.
Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky!....nebo tak nějak
XPM
Junior

Odeslat příspěvekod Shimmy 14. 6. 2005 09:24

To vsetko co tu padlo by bolo ok- az na 2 veci
1 Mas velmi maly disk- vojde sa to i tam okrem systemu este nieco???
2 NAJLEPSI na prehravanie videi aj na starych PC je Zoom Player
ktory je free a ma neuveritelne mnozstvo nastaveni. Ja z nim prehravam DivX pod WinXP SP2 na Celerone 366MHz 196 MB RAM 8 MB integrovanej AGP a vacsinou mi netrhaju. Inak nezaskodi znizit farebnu hlbku na 16 bitov a stiahni si na nho cestinu- da sa nastavit uplnne vsetko a vyborne sa z nim pracuje
Vrelo odporucam vyskusat
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.
Shimmy
Junior

Odeslat příspěvekod x-father 14. 6. 2005 09:42

No pokud nemas v kodeku zapnuty nejaky ty dopocitavky pro zlepseni kvality, nebo nejaky filmefekt, tak by to mel procesorkolem 450-500 MHz a vys zvladat. Taky zalezi, jestli je to plny pentium, AMD, celer atd.. ale me behali na K6-II 450 Mhz uz ok. Koukni do toho kodeku a zakaz post-processing - to zere silene vykonu - se zapnutym post procesingem naplno me nebegali filmy plynule ani na 1 GHz athlonovi.
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod umi 14. 6. 2005 09:47

kdysi jsem se o neco podobneho pokousel na PIII 550Mhz (Katmai), 256MB RAM. linux + mplayer zkompilovany presne pro tento procesor.
filmy na 2CD (Divx 5, Xvid) s velkym datovym tokem uz byly trochu problem, jinak v klidu.
umi
Junior

Odeslat příspěvekod cache 14. 6. 2005 09:53

Ja som bol na tom podobne ako umi, starucky notebook: amd k6-2 533, 192MB ram, nejaka trident "3d" grafika (v 16 bitoch zvladala overlay), w2k - 1CD distribucie v pohode, 2CD distribucie troska zatrhavali (pri narocnych scenach), vyrazne pomohlo pouzitie ffdshow namiesto standartnych cdecov (vie vyuzivat 3dnow a sse) - odporucam skusit.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod casper (novy) 14. 6. 2005 09:57

ja osobne si myslim ze by stacilo dat aspon 8 megovu grafaren
casper (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pandulak 14. 6. 2005 10:17

Tak zcasti vyreseno ale ne uplne :(. Podle rady sem nainstalil kodek 5.1, vypnul post-processing a obraz je ted celkem plynulej, jenze se rozjizdi se zvukem. De to este nejak orezat? Moznost prehravani z disku nemam, je tam jenom 1.7GB disk, takze bud z CD nebo po siti.
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Benadik 14. 6. 2005 10:31

Mozno trochu mimo misu - ak Ti to z nejakych inych dovodov nevadi (no flame, please), skus Linux a mplayer. Ja bezim DivX na Celeron 400MHz, 384MB RAM, SUSE 9.2 a ziadne trhanie som nespozoroval (druhy fakt ale je, ze grafika je 16MB TnT2). Ak by to bolo len na prehravanie filmov, matke moze byt jedno aky system tam ma ...
Druha vec je sietova karta - ak ju mas s chipom Realtek, tak to radsej skus nahradit niecim, co menej zatazuje procesor.

Pokial by z dovodov vazby na iny SW bola potreba ostat na Windowsoch, tak skus mplayer pre Win - nie som si isty, ci nema mensie naroky oproti BSPlayeru.
Jan Benadik
Junior

Odeslat příspěvekod Pandulak 14. 6. 2005 10:44

Tak mama urcite potrebuje windows a office, ta kdyz ma zastupce na plose jinde nez normalne tak je uplne v ..... Sitovka je 3com. Zkusim si teda nekde pucit lepsi grafarnu.
Pandulak
Junior

Odeslat příspěvekod cache 14. 6. 2005 10:49

mplayer vyuziva ffmpeg dekoder, a rovnaky je aj sucastou ffdshow. vyskusaj to, ak nepomoze stale to mozes odinstalovat.
ffdshow vie aj slusne titulkovat, takze ja pouzivam klasicky mplayer2.exe (stary mediaplayer, je sucastou kazdeho win2k/xp) a titulkuje mi ffdshow a zere to dokopy minimum pamate a vykonu..
Napadlo ma, ze trhanie ti moze sposobovat to titulkovanie. Ak ten ati rage vie overlay (predpokladam ze vie), tak mu stale moze robit problemy zobrazovat titulky cez ten overlay a to moze sposobovat to zatrhavanie. Ak sa chces vyhnut pozitiu ffdshow, tak za pokus stoji pouzit player, co titulky vklada do videa (podobne ako ffdshow), napriklad crystal player (aj ked to nieje idealny player).
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Další stránka