Potlačení plochy uživatele All users u některých uživatelů

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jenda.69 30. 6. 2005 16:38

Docela by mě zajmalo, jestli jde nastavit, aby se u některých uživatelských profilů ve Windows XP (professional) nezobrazovala plocha uživatele All users. Máme v PC totiž více uživatelských účtů a třeba tátovi vadí, že se mu na plochu cpou ikonky, který vůbec nechce. Tak jde to? A jakým způsobem?
jenda.69
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 30. 6. 2005 16:48

smaž vše v C:\Documents and Settings\All Users\Plocha\

a další software instaluj pouze pro aktuálního uživatele...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Howard 30. 6. 2005 19:01

nemusis to mazat, presun si vsechny ikony k sobe (ty\Plocha) i k tatovi
tata si pak nektery ikonky, ktery nechce, smaze
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jenda.69 30. 6. 2005 23:45

No jo a nejde jenon nastavit, aby se u jednoho uživatele prostě na ploše nezobrazovalo to, co je v All users? Přesouvat to ručně je trochu nepohodlný a některý programy nemají při instalaci volbu jenom pro aktuálního uživatele..
Mam pocit, že na Windows 98 měl každej uživatel svojí plochu a žádná sdílená nebyla (nebo aspoň já jsem jí nepoužíval). To by bylo nejlepší. Ale s tim asi ani nemám počítat, co?
jenda.69
Junior

Odeslat příspěvekod WURMi 1. 7. 2005 00:24

no tak tento problem by zaujimal aj mna :)
WURMi
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 1. 7. 2005 07:23

Ve Windows 98 nemel kazdy uzivatel svou plochu. Vzdyt ikony na plose byla ulozena v C:\windows\Plocha a nabidka start C:\Windows\Nabidka start.

Tak si na to presouvani z All Users udelej davku (BAT) a budes mit ikonu na plose pro jeji spousteni pouze ty (vlastne 2 ikony). Kdyz neco nainstalujes, spustis ji, kdyz zadas treba parametr T, tak to presune i tatovi, nebo takhle nejak
Kód: Vybrat vše
if [%1]==[T] (
  copy C:\Documents and Settings\All users\Plocha\*.lnk C:\Documents and Settings\TATA\Plocha
)

copy C:\Documents and Settings\All users\Plocha\*.lnk C:\Documents and Settings\TY\Plocha

kod pro zkopirovani ikon k tobe se provede v kazdem pripade, pokud das parametr T, tak se zkopiruji i k tatovi.

Jinak nevim, jak to vyresit, ikony z All Users se budou vzdycky zobrazovat vsem.
Mozna nakej Tweaker, zkusim se podivat.
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Abox 1. 7. 2005 07:31

Ve Win98 (aby mel kazdy uzivatel svou plochu, pozadi atd.) tahle moznost existuje. Nikdy jsem ji sice nepouzival, ale fakt tam je. U nekterych uzivatelu jsem to zazil.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod WURMi 1. 7. 2005 10:43

Howard: Aj vo Win98 mohol mat kazdy uzivatel svoju plochu. Sam som to pouzival a cesta bola potom

C:\windows\profiles\{meno}\desktop

len si to tusim musel nastavit v tej sprave uzivatelov
WURMi
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 1. 7. 2005 10:56

[OT]
Opravdu? No vidite to, to jsem nevedel. Skoda, ze jsem to nevedel pred 4 roky, kdy sem je este pouzival, tenkrat by se nam to docela hodilo.
[/OT]
Howard
VIP uživatel