OEM verze Windows

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 18:15

Zdravim,
chci se poptat, jak je to s OEM verzi Windows. Pry jde koupit tato verze k jakemukolki hradware, usoudil jsem ze je nejlepsi to koupit asi k sitove karte. Nevadilo by vsak, ez bych ji vubec nepouzival, protoze uz mam integrovanou na desce? A druha otazka zni jak je to s reinstalaci, slysel jsem, ze pry to nejde a od nekoho zase ze jde, ale aktivace probehne pres telefon. Co je tedy pravda? Diky Jirka
---------------------------------------------------------------
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 22. 8. 2005 20:22

Musis mit tu kartu v pocitaci, jinak to nepude. Navic prodat ti ji se sitovkou asi muzou, ale jak to je s "legalnosti" pouzivani takovych widli, to vazne netusim.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 20:28

JJ, tu kartu bych v PC mel, ale slovem nepouzivat jsem myslel, ze ybch do ni nemel pichnuty kabel, ale pouzival bych tedy halvne tu na desce...
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 22. 8. 2005 20:32

to uz by urcite bylo uplne fuk
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 20:33

Myslite tedy ze by to bylo legalni, pokud to dobre chapu
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 20:42

Microsoft píše:[b]Jaké produkty můžete koupit v rámci OEM programu?a/b]
OEM licence operačních systémů můžeme kromě nákupu s celým počítačem zakoupit i s neperiferní HW součástkou, jako je např. pevný disk, procesor, paměť, grafická, zvuková či ab]síťová kartar/b], zdroj, klávesnice či myš.
Naposledy upravil homomorfismus dne 22. 8. 2005 20:47, celkově upraveno 2
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 22. 8. 2005 20:44

Hm to pak jo. Ale nechapu na co potom ty ciraty s aktivaci.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 20:45

Dekuji take za odpoved, ted uz vim ze sitovak byt muze, ale to by tedy plynule ze nebude vubec vadit, kdybychpouzival tu sitovnku na boardu, ze? Hlavni je ze je v pc...
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:00

Jeste dotaz: nesmi se vymenit "jen" zakladni deska anebo ani ty HDD a grafika....
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 21:05

Microsoft píše:[b]Četl jsem v licenční smlouvě o možnosti upgrade hardware v případe OEM licence. Nakolik mohu upgradovat svůj hardware aniž by OEM licence zanikla? /b]
Z důvodu zjednodušení a přechodu na stejné podmínky, které platí v Evropské Unii, vztahuje se na OEM software zakoupený po 1.5 2004 nové pravidlo. Možné je upgradovat jakoukoliv součást počítače s výjimkou základní desky. V případ upgrade hard disku je potřeba smazat software ze starého disku a následně ho instalovat na nový disk.h/quote]

http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp :roll:
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:06

Ok, diky vypadam jako lama a mozna i jsem, stydim se.... :|
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 21:11

to není o tom, jestli jsi lama nebo ne. to je o tom, jestli jsi ochoten se po informacích o OEM licenci Windows poohlédnout na stránkách Microsoftu, na něž ti navíc byly naservírovány už tři odkazy. jinak já tě za to jakkoli nepeskuju, já se jen divím :)
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:12

Klidne me peskuj, zaslouzim si to;-) A take diky!.-)
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod izmask 22. 8. 2005 21:31

Ak častejšie inštaluješ, tak použi po čistej inštalácii a aktivácii nejaký program na vytvorenie image z nainštalovaného systému napr. Norton Ghost aby si nemusel aktivovať znovu. Ja som aktivoval zatiaľ 2x a to na začiatku a po výmene HDD, keď mi záloha z ghostu nefungovala. Údajne po 100 dňoch na MS mažú údaje o aktivácii, tak by to malo ísť aj druhý krát cez internet. Mne to šlo.
izmask
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 21:36

no, helese, ještě jedna věc - vzhledem k tomu, že se OEM Windows vážou jen na základní desku, tak bys čistě teoreticky tu síťovku do počítače nemusel vůbec ani dávat. ne co?
homomorfismus
Junior

Další stránka