OEM verze Windows

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:37

No taky me to tak napadlo, ale kazdy rika, ze tam ma byt, je to vlastne na te fakture k cemu to bylo pribalene a tak jistota je jistota:-)
---------------------------------------------------------------
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 21:55

z diskuze k Windows XP Home OEM na Czechcomputeru
[quote="Miroslav Novotný - CZC";Dobry den,
musite si knemu zakoupit jeste nejaky HW. treba vetracek do PC.[/quote]
nepotřebuješ větráček? :)
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:56

:) JA dokonce slysel od jednoho prodejce ze by slo koupit i nejake sroubky do PC, ale muselo yb se nejak dokazat, ez tam opravdu jsou:D
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod izmask 22. 8. 2005 21:57

A prečo to chceš kupovať so sieťovkou keď ju už máš? Malo by sa to dať kúpiť aj s dátovým káblom pre mechaniku. Nemáš to lepšie ? Alebo myš.
izmask
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 21:59

No u myši se bojim, ze by odesla a pak by pry doslo i ke ztrate licence (udajne) no a protoze nebudu tu sitovku pouzivat, tak mi aspon neodjde;-)
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod izmask 22. 8. 2005 22:02

Kabel by odísť nemal, ja som kupoval s myšou a nebola k tomu faktúra, ale len bloček a na ňom mám dojem položka myš PC. Mám doma asi 4 myši.
izmask
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 22:03

pak by pry doslo i ke ztrate licence (udajne)

tak u tohohle by mě velice zajímalo, kde jsi k tomu přišel. nemám to čím vyvrátit, ale rozhodně se mi to zdá jako blbost, už kvůli tý vázanosti k desce. ještě po tom ale zapátrám
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 22:05

No rikalo mi nekolik lidi inejaci prodejci, ze to musim mit v PC pripojene i kdyz se to vaze k desce, tak dle me, kdyz odejde mys, tak ji asi u pc mit nebudu... ale nevim, to bych se hadal
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 22:55

uf, tak jsem to nakonec snad vyšťoural. tady je dotaz na vztah OEM systém - hardware včetně vyjádření někoho z informační linky Microsoftu, které mimo jiné (třeba výčet periferních a neperiferních zařízení) obsahuje následující:
V pripade, ze si zakaznik zakupi operacny system s hardverovou komponentou, softver sa neviaze na konkretnu komponentu, ale po instalovani sa viaze na zakladovu dosku pocitaca. Hardverova komponenta (napr. mys, klavesnica...) moze byt pouzita na inom pocitaci.

uvedu ještě jednu větu, uvedenou na konci tohoto vyjádření (je to z května 2005):
2quote]Poznamka: vyssie uvedene informacie su len informativne a mozu podliehat zmenam.
:mrgreen:
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 22:57

Takze jsem pravdepodobne opet slysel famy, jestli to chapu dobre:-) Ae je tam ta poznamecka dole:-)
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 23:00

ta je všude :). jinak tu stále ještě je ta potupná nedůstojná možnost zeptat se :twisted:
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 23:04

;-) uz jsem se mozna vyptaval az moc:-) a ty jsi mi to vysvetlil nejlepe:-)
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 23:12

mno, ale stejně (ač velmi nerad) musím připustit existenci ne příliš reálné nicméně stále ještě existující možnosti toho, že u Microsoftu o tom budou vědět o něco málo víc než já, takže chceš-li mít jistotu, zahoď hrdost a zeptej se jich ;)
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod jirin 22. 8. 2005 23:14

No pockej a na co by se vubec mel ptat:-) Ze to budu mit na sitovku a nebude plne vyuzivana je dle me a i tebe + nketeri dlasi sledovatele v naprostem poradku..:)
Jirin
jirin
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 22. 8. 2005 23:17

no to jo, jenže v případě, že je vyjádření informační linky k týhle věci (stále ještě) pravdivé, tak bys nemusel kupovat zbytečně druhou síťovku a mohl sobě nebo kámošovi pořídit něco užitečnějšího (třeba větráček :))
homomorfismus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka