Jake mate zkusenosti s MS Virtual PC?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod psychocowboy 26. 9. 2005 21:15

Poradte mi, jestli si to mam nainstalovat. Chci vedet, jestli to nekomu z Vas prineslo neco pozitivniho..treba ze na PC, kde je MS XP muze zaroven bezet treba Linux...8)
psychocowboy
Junior

Odeslat příspěvekod mkmt 26. 9. 2005 22:35

pouzivam vmware ale v podstate je to podobne. Pre bezneho uzivatela to nema vyznam ale na testovacie ucely je to nenahraditelne.
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod huapiskot 26. 9. 2005 23:39

pod virtual pc jsem nainstaloval linux, konkretne mandriva 10.0 nebo 10.1 uz nevim. Funguje dobre, ale jestli tam chces mit linux tak ho nezpoustej pres windows a nainstaluj si ho primo na nejakej oddil :lol:
huapiskot
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 27. 9. 2005 09:30

Mam v tom doma i na sichte nainstalovano vsechno - od obyc. DOSu pres W3.11 az po linux.
Idealni vec - potrebujes odzkouset sit. propojeni, nastaveni prav, SW ktery nechces davat do ostre instalace, nebo potrebujes zjistit, jestli je to schopno jet i pod nejakou starsi verzi.
Vyuziti je skutecne ohromne. Ale chce to hodne RAMky a mista na disku pro ty virt. disky i CPU. Omezeni akorat ze neumi USB, je tam video S3 (neumi 3D) a pod. Skvela vec.
Idealni, kdyz si pomoci XPlite tvoris vlastni ISO a potrebujes ho odzkouset.
Pravda, pro normalniho hrace (uzivatele) asi nic moc.
V podstate mas PC navic.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emily(smazano) 27. 9. 2005 10:04

Já tento program vlastně používám denně. Zde je ideální možnost nasimulovat si konfiguraci počítače, který zrovna někomu dělá nějaký problém, daný operační systém a danou aplikaci, která někomu způsobuje konflikt. Mám velkou šanci, že třeba vychytám mouchy a mohu tím pádem i poradit uživateli,jak má dále postupovat.Ale jak již bylo zde psáno, je potřeba vlastnit v PC dost paměti RAM, ideál je 1024MB RAM. Vytvořím si TEAM, kde si mohu nainstalovat jakýkoliv operační systém Windows počínaje MS-DOSem. Takže pro experimentální účely vřele doporučuji. Již z toho důvodu, že si mohu na Virtuálním počítači odzkoušet co potřebuji, aniž bych potom byla nucena vlivem nějakého konfliktu reinstalovat stávající systém.
Milly
Emily(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 27. 9. 2005 10:11

ms virtual pc nebo vmware... obojí je good. pro běžný zkoušení a "blbinky" mi přijde ms virtula pc lepší, mně osobně se líbilo. možná je to jen subjektivní názor, ale přišlo mi takové rychlejší, teď si už nevzpomenu o co toho umělo vmware víc, ale na vyzkoušení linuxu a podobnejch věcí to bohatě stačí.

edit: hodně dobrá funkce je "pauza" (vmware jí má, ms v. pc asi taky). to jsem používal často. když máš třeba něco rozděláno, tak protě ten "pc" pauzneš, skutečný pc vypneš a jdeš na pivo. druhej den s mokrým hadrem na hlavě :wink: pustíš pc a dáš resume... a vše je tak jak jsi to nechal.
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xray0045 27. 9. 2005 10:38

virtual pc trpi drobnymi chybkami v zobrazovani, obcas nepise klavesnice apod. neni to nic vaznyho staci 2x za sebou stisknout ctrl a jede to dal :D ale vmware v tomhle smeru bezi lip a taky bych rekl ze virtual pc je vic citlivy na mnozstvi RAM. Pokud chcete ale opravdu vyuzit PC k virtualizace vyzkousejte vmware server nebo virtual pc server to je teprve parada
xray0045
Kolemjdoucí